تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۱

تهران - ایرنا - مجلس نمایندگان لیبی به اتفاق آرا « فتحی باشا آغا » را به عنوان نخست وزیر این کشور انتخاب کردند.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری لیبی (وال)، مجلس نمایندگان این کشور امروز (پنجشنبه) برای انتخاب نخست وزیر جدید تشکیل جلسه داد که به اتفاق آرا «فتحی باشاغا» را برای این سمت برگزید. 

در این پیوند سخنگوی رسمی مجلس لیبی گفت: مجلس نمایندگان با اتفاق آرا به «فتحی باشا آغا» به عنوان نخست وزیر رای اعتماد دادند. 

در این جلسه که با حضور ۱۳۲ نماینده برگزار شد، «عقیله صالح» رئیس مجلس نمایندگان لیبی گفت که توصیه نامه‌ای از شورای عالی ( ریاستی ) کشور در حمایت از «باشا آغا» نامزد نخست وزیری دولت جدید دریافت کرده است.  

«خالد البیاص» دیگر نامزد نخست وزیری دولت لیبی بود که «صالح» در جلسه مجلس نمایندگان لیبی گفت که او از رقابت برای تصدی پست نخست وزیری برای جانشینی دولت فعلی به ریاست «عبدالحمید الدبیبه» را ارائه کرد. 

پیش از این  «عبدالحمید الدبیبه» نخست وزیر دولت وحدت ملی لیبی (دولت انتقالی) بود که شب گذشته از یک سوئ قصد جان سالم به در برد. 

«فتحی باشا آغا» نیز پیش از این وزیر کشور لیبی در دولت انتقالی بود که امروز به عنوان نخست وزیر جدید انتخاب شد.  

لیبی از زمان سرنگونی «معمر قذافی» دیکتاتور سابق این کشور در سال ۲۰۱۱ به دو دولت موازی در شرق و غرب تقسیم شد. 

ابتدا «دولت وفاق ملی» به ریاست «فایز السراج» در طرابلس (غرب لیبی) مستقر شد که در جهان و سازمان ملل به رسمیت شناخته شده است، اما در شرق لیبی «خلیفه حفتر» ژنرال بازنشسته ارتش این کشور کنترل امور را در آن منطقه در دست گرفت و دولت تشکیل داد. این دوگانگی لیبی را دستخوش هرج‌ومرج و جنگ‌های داخلی قرار داد. 

در اکتبر سال گذشته (مهر ۱۴۰۰) طرف‌های رقیب در لیبی پس از درگیری‌های خونین با میانجی‌گری سازمان ملل بر سر آتش‌بس به توافق رسیدند. 

پس از آن در ژانویه ۲۰۲۰ آلمان میزبان گفت وگوهای صلح لیبی شد و با برپایی کنفرانسی بین‌المللی در برلین تلاش کرد، بسترهای لازم برای یافتن راهکارهای پایان جنگ داخلی لیبی را فراهم آورد، اما به سرانجام نرسید تا اینکه در فوریه امسال گفت وگوهای سیاسی طرف‌های درگیر در جنگ لیبی طی چند روز با نظارت سازمان ملل متحد در ژنو برگزار شد و شرکت‌کنندگان بر سر چیدمان دولت موقت به توافق رسیدند. 

بر این اساس، «محمد یونس منفی» به ریاست جدید شورای ریاستی و «عبدالحمید الدبیبه» نیز برای نخست‌وزیری دولت انتقالی برگزیده شده بودند.