به گزارش روز جمعه ایرنا، نشست نخبگان و پژوهشگران رسانهای پاکستان با حضور اعضای "انجمن قلم دوست" در خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران و با حضور «محمدرضا ناظری» سرکنسول و «جعفر روناس» رئیس نمایندگی فرهنگی کشورمان در شهر لاهور مرکز ایالت پنجاب منعقد گردید.
نخبگان رسانهای پاکستان شامل نویسندگان، ستون نویسان در روزنامههای مطرح اردو و انگلیسی زبان این کشور ضمن تبریک چهل و سومین سالگرد انقلاب اسلامی ایران بر استفاده بهینه از ظرفیت رسانه برای توسعه روابط دو کشور تاکید شد.
ناظری؛ سرکنسول ایران در شهر لاهور در ابتدای این نشست با بیان پیشرفتهای ایران در ۴۳ سال گذشته گفت: با وجود همه مشکلات، تهدیدها و تحریمهای آمریکا ضد ایران، نظام جمهوری اسلامی ایران با قدرت و با استفاده از ظرفیتهای داخلی توانسته است مسیر پیشرفت را طی کند.
وی در پاسخ به سوالات متعدد نخبگان رسانهای پاکستان درباره تحولات منطقهای، سطح روابط ایران با کشورهای همسایه از جمله پاکستان و چالشهای پیش روی جهان اسلام گفت: متاسفانه برخی از کشورهای منطقهای از جمله عربستان با غرب همسو شده علیه منافع مشترک کشورهای منطقه و ضد ایران وارد عمل شدند.
سرکنسول ایران با بیان ادامه دسیسههای آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه انقلاب اسلامی ایران در طی ۴۳ سال گذشته تا به امروز افزود: جمهوری اسلامی ایران میداند که عربستان به شدت از سوی آمریکا تحت فشار است به همین دلیل همواره از این کشور اسلامی خواسته است سیاست ضد ایرانی را ترک کرده و در جهت ترمیم روابط قدم بردارد.
وی با بیان ایثار و فداکاریهای شهید سردار سلیمانی در مبارزه با داعش و دیگر گروهکهای تکفیری در عراق و سوریه خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران هیچ گاه در امور داخلی کشورهای منطقهای و همسایه دخالت نکرده بلکه با پیروی از دستورات الهی در قرآن به کمک برادران و خواهران خود در عراق و سوریه شتافته تا به مردم این کشورها برای رهایی از داعش و شر تروریستم تحمیل شده کمک کند.
ناظری در ادامه گفت: سردار سلیمانی که توانسته بود کمر داعش را در عراق و سوریه بشکند توسط ارتش جنایت کار آمریکا به شهادت رسید و این در حالی بود که این شهید بزرگوار کمکهای ارزندهای به برادران اهل سنت در عراق و سوریه و فلسطین اشغالی کرده بود.
وی به سناریوهای پیچیده آمریکا در منطقه اشاره کرد و افزود: غرب و در راس آن آمریکا در این سنارویو سعی کرده است رژیم صهیونیستی که عامل اصلی ناامنی و بیثباتی در منطقه است را به حاشیه براند و منطقه را درگیر موضوعات حاشیهای کند.
ناظری همچنین به موضوع افغانستان پرداخت و خاطرنشان کرد: ایران و پاکستان به عنوان دو کشور مهم همسایه با گروه طالبان در روابط هستند و تهران و اسلامآباد برای رفع نگرانیهای مشترک، تثبیت امنیت و کاهش مشکلات معیشتی و اقتصادی در این کشور همسایه از تلاشها و ابتکارات همدیگر حمایت کردهاند.
جعفر روناس، رئیس خانه فرهنگ ایران در لاهور نیز از رسانههای پاکستانی خواست برای تقویت روابط دو کشور در حوزه گردشگری و ارتباطات فرهنگی و اشتراکات دو ملت تلاش کنند.
وی همچنین بر تبادلات رسانهای بین ایران و پاکستان به عنوان دو کشور مهم منطقه تاکید کرد و افزود: فعالان رسانههای ایران و پاکستان باید از راههای گوناگون با یکدیگر در ارتباط باشند.
روناس تاکید کرد: انقلاب اسلامی تنها محدود به ایران نبود بلکه این یک تفکری است که در جهان اسلام جرقهای برای استقلال و عدم وابستگی را به وجود آورد، از این جهت علامه اقبال لاهوری شاعر پارسی گوی پاکستان نیز بر لزوم استقلال و آزادی مسلمانان تاکید داشت.
وی افزود: برخلاف کارشکنی های بدخواهان ملت ایران از جمله آمریکا و رژیم صهیونیستی ، بالندگی و پیشرفت انقلاب اسلامی با گذشت بیش از چهار دهه همچنان ادامه دارد.
پژوهشگران رسانهای پاکستان نیز در این نشست با تمجید از رویکرد جمهوری اسلامی ایران در منطقه به ویژه توسعه روابط با همسایگان از جمله پاکستان، تاکید کردند: تقویت روابط با تهران در تامین منافع اسلامآباد از جمله مقابله با چالشهای منطقهای و تهدید پدیده تروریسم مانند داعش بسیار ارزشمند خواهد بود.
به عقیده آنان، هرچند تهدید داعش در منطقه وجود دارد اما مبارزه موثر سردار شهید سلیمانی در دفع تروریستها داعش در خاورمیانه غیرقابل انکار است.
تحلیلگران پاکستانی، آمریکا را از مخالفان جدی توسعه روابط تهران-اسلامآباد عنوان کرده و حمایت ایران از حل مسالمت آمیز مسائل منطقهای مانند یمن را مهم دانسته و اظهار داشتند که حمایت از مردم مظلوم یمن نیز مانند حمایت ما از کشمیر باید تقویت شود.
آنان با استقبال از گسترش همکاریهای دوجانبه ایران و پاکستان به ویژه در حوزه رسانه، خواستار تبادل هیاتها میان دو کشور و ارتباط گیری نزدیک جهت پوشش بدون واسطه تحولات در ایران و پاکستان شدند.