آنها در گفت و گو با ایرنا گفتند که سی امین دوره رقابت های بین المللی در سطح بسیار بالایی برگزارشد و تجربه خوبی از این پیکارها کسب کردیم.
این ورزشکاران بیان کردند: ایران و شهر شیراز جذابیت های گردشگری زیادی دارند برای همین دوست داریم دوباره از این کشوردیدن کنیم.
بازیکن اسلواکی: وقت نکردم به اندازه کافی شیراز را ببینم
میلان دراتو بازیکن ۲۳ ساله اهل کشور اسلواکی به خبرنگار ایرنا گفت: مردم ایران انسان های خوب و مهمان نوازی هستند اما متاسفانه وقت نکردم به اندازه کافی از شهر شیراز دیدن کنم.
وی اضافه کرد: از ۹ سالگی این رشته را شروع کردم و طی سه سال گذشته درکشور دانمارک آموزش حرفه ای را پشت سرگذاشتم و رده بندی ( رنکینگ) خودم را دقیق نمی دانم اما فکر می کنم حدود رده ۱۵۰ جهان باشم.
دراتو با بیان اینکه ایران را دوست داشتم، افزود: این دومین بار است از ایران و شیراز دیدین می کنم و از اینکه به من این فرصت داده شد تا با بازیکنان خوبی رقابت کنم این مسابقات را انتخاب کردم.
او گفت:به نظرم این مسابقات نسبت به ۲ سال پیش و دربیست و نهمین دوره که شرکت کردم ،پیشرفت های خوبی حاصل شده است و شاهد رقابت های سطح بالایی بودیم، فکر می کنم شرکت کنندگان از دیدن این بازی ها لذت بردند.
دراتو بیان داشت: خیلی خوشحالم که در این تورنمنت خوب شرکت کردم و با بازیکنان قدرتمندی به رقابت پرداختم هرچند سه مسابقه پشت سرهم که انجام دادم از این بابت حسابی خسته هستم اما مشکلی ندارم.
آتیلانو پرتغالی: از حضور در ایران لذت بردم، هندیها قوی بودند
آتیلانو که اهل کشور پرتغال است هم به خبرنگار ایرنا گفت: از حضوردر ایران لذت بردم ، مسابقات هم سطح بالایی داشت و فشرده برگزار شد ضمن اینکه بازیکنان خوبی از نقاط مختلف دنیا شرکت داشتند.
وی بیان داشت: پیشتر دوبار به تهران سفر کردم اما برای نخستین بار بود که شیراز را دیدم، باید بگویم ایران مردم مهربان و خونگرمی دارد و غذاهای ایرانی را خیلی دوست داشتم و لذت بردم.
آتیلانو اضافه کرد: با این که تیم های خوبی در این مسابقات شرکت داشتند اما بازیکنان هندی را بسیار قوی دیدم.
بانوی اهل جمهوری آذربایجان: دوست دارم دوباره به ایران بیایم
آرا مفتوحا بانوی اهل جمهوری آذربایجان هم سطح مسابقات را خوب توصیف کرد و گفت :امیدوارم بازهم بتوانم برای شرکت دراین مسابقات به ایران بیایم.
وی اضافه کرد: اولین بار که به ایران و شیراز سفر کردم، مردم این کشور و غذاهاشون بخصوص پلو را خیلی دوست دارم.
بانوی هندی: سرعت مسابقات بالا بود
همچنین آنانیا پراوین بانوی شرکت کننده از هند هم با اظهار اینکه ۱۹ سال سن دارم و نخستین باراست که به ایران می آیم، اظهار داشت: در رده ۲۸۱ جهان قرار دارم و برای اولین باراست که در سال ۲۰۲۱ در یک تورنمنت بین المللی شرکت کردم.
وی افزود:سعی کردم با شرکت دراین مسابقات تجربه بین المللی ام را بیشترکنم ضمن اینکه کیفیت مسابقات خوب بود اما به لحاظ سبکی متفاوت از رقابت هایی است که در اروپا برگزار می شود و با اینکه در یکی از مسابقات اروپایی شرکت داشتم باید بگویم سرعت بازی ها در جام فجر ایران بیشتر بود.
پراوین گفت: همه چیز در شیراز عالی بود و خودم را با شرایط مسابقات وفق دادم، سه تا از بازی ها را بُردم اما متاسفانه از رقیب اسلواکیایی شکست خوردم و از گردونه مسابقات خارج شدم.
او با اظهاراینکه رقیبان اکثرا جوان تر از من بودند و حدود ۱۵ سال سن داشتند ، بیان کرد: با این وجود بازیکنان خوبی بودند،البته سن و سال واقعا در ورزش هم مهم است.
ورزشکار اکراین: بدمینتون را از سن هفت سالگی شروع کردم
انیلو بوسنیوک از اکراین و دارنده مدال نقره انفرادی مردان هم با اشاره به اینکه بدمینتون را از سنن خیلی پایین و هفت سالگی شروع کردم گفت: در مدرسه دائم بدمینتون بازی می کردم و برادر بزرگم هم بدمینتون باز بود برای همین این ورزش رابه صورت حرفه ای دنبال کردم و هم اینک در رده ۱۲۵ جهان هستم.
وی بیان داشت: مسابقات بسیار خوب و سطح بالا برگزار شد،از جو حاکم برمسابقات، امکانات و داوری ها راضی هستم.
بوسنویک ادامه داد: اولین باری بود که شیراز را می دیدم خوشبختانه هوای این شهر نسبت به اوکراین که خیلی سرد است، بسیار خوب بود و سعی کردم دراین مدت از هوای خوب و آفتابی استفاده کنم و از پارک ها، موزه ها و کلیسای زیبای شهر دیدن کردم ضمن اینکه امنیت بسیار خوبی هم وجود دارد و از این بابت از مسئولین و مردم ایران تشکر می کنم.
نایب قهرمان انفرادی بانوان:از عملکردم راضی نیستم
یولیا سوسانتا از اندونزی که نایب قهرمان انفرادی بانوان شد، هم گفت: فکر می کنم رنکنیگم هم اینک ۸۲ جهان باشد اما خیلی مطمئن نیستم ضمن اینکه مسابقات بسیار خوبی را شاهد بودیم و با اینکه همه بازی هایم را تا قبل از فینال بردم اما دراین مرحله از عملکردم خیلی راضی نیستم ومدال نقره گرفتم.
وی گفت: به نظرم کیفیت برگزاری بازی ها در ایران تفاوت چندانی با دیگر کشورهای آسیایی و حتی اروپایی ندارد، متاسفانه نتوانستم بخاطر ترس از کرونا از شهر شیراز دیدن کنم اما می دانم که شهربسیار زیبایی است و احساس خیلی خوبی به ایران دارم و واقعا خوشحالم که این کشوررا دیدم.
دارنده مدال برنزاز اکراین: رقابت های جام فجر جذاب بود
مارتینا رپیسکات اکراینی دارنده مدال برنزانفرادی بانوان و عضو تیم ملی هم به خبرنگار ایرنا گفت : ۲۶ سال سن دارم و برای نخستین بار است که به ایران می آیم، از فضای مسابقات بسیار لذت بردم.
وی ادامه داد: هرچند در مسابقات بین المللی زیادی در آسیا شرکت کردم اما رقابت های بین المللی جام فجر ایران برایم جذاب و در سطح بسیار خوبی برگزار شد، از این مسابقات چیزهای جدیدی یاد گرفتم و با اینکه درکشورهای آسیایی زیادی شرکت کردم اما جدا از آن ایران هم کشور زیبایی است.
به گزارش ایرنا،دراین پیکارها ۷۴ بازیکن در رده آقایان و ۴۰ ورزشکار در رده بانوان از ۱۶ کشور شرکت داشتند.
این رقابت ها به دلیل وضعیت قرمز شیراز از نظر شیوع کرونا بدون حضور تماشاگران برگزار شد.
تیم های ارمنستان، استرالیا، جمهوری آذربایجان، بلژیک، بلغارستان، کانادا، هند، قزاقستان، مالزی، پرتغال، اسلواکی، اوکراین، روسیه، اندونزی، عراق و ایران در سی امین دوره مسابقات بین المللی بدمینتون فجر شرکت داشتند.
سی اُمین دوره مسابقات بین المللی بدمینتون جام فجر،عصر جمعه ۲۲ بهمن ماه با تعیین نفرات برتردر بخش اقایان و با حضور حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان در شیراز پایان یافت.
بیست و نهمین دوره مسابقات بدمینتون بینالمللی جام فجر، بهمن ماه ۹۸ با شرکت ۱۴ تیم داخلی و خارجی و در ۲ بخش بانوان و مردان به میزبانی سالن شهید آیتالله دستغیب شیراز برگزار شد.
۲۵ هزار دلار جایزه برای ورزشکاران برتر این دوره مسابقات در نظر گرفته شده است.
تاریخ بدمینتون
بازی بدمینتون ( Badminton) برای نخستن بار از کشور هندوستان با نام پونا آغاز شده است و سپس افسران ارتش انگستان که در هندوستان حضور داشتند این ورزش را به کشورشان انتقال دادند.
این رشته در ایران هم برای نخستین بار هم توسط کارکنان شرکت نفت انگلستان در شهر مسجدسلیمان آغاز شد و اولین تیم ملی ایران هم در بازیهای آسیایی تهران در سال ۱۹۷۴ شرکت کرد که در بین ۱۲ تیم، هشتم شد.
بدمینتون از سال ۱۹۹۲ در المپیک بارسلون به بازیهای المپیک اضافه شد. پس از آن بود که به میزان اعتبار این ورزش در کشورهای آسیایی مثل چین، کره، اندونزی، مالزی افزوده شد.
گفت وگو با همکاری فاطمه مهدوی