به گزارش خبرنگار ایرنا، «علیرضا کاکاوند» روز شنبه در جلسه بررسی وضعیت آب شرب شهر کرمانشاه اظهار کرد: سرانه مصرف آب شرب هر فرد در این شهر را براساس فرمول میزان تولید آب تقسیم بر جمعیت به علاوه میزان پرت آب ظاهری (آب شربی که به مصرف میرسد اما بابت آن پولی پرداخت نمیشود) ۲۷۸ لیتر در روز عنوان کرد.
او میانگین استاندارد سرانه مصرف آب شرب هر فرد را ۲۳۳ لیتر در روز اعلام کرد و افزود: در شهر کرمانشاه بطور میانگین به ازای هر ۱۷۵ لیتر در روز پول پرداخت میشود و مابقی یعنی حدود ۱۰۳ لیتر بخاطر پرت آب، نصفی بدلیل فرسودگی خطوط لوله و نشت انشعاب ها (هدر رفت واقعی) و نصف دیگر بخاطر خرابی و دست کاری کنتور آب و سرقت آن (پرت ظاهری) هزینهای پرداخت نمیشود.
کاکاوند رعایت الگوی مصرف آب شرب هر فرد در شهر کرمانشاه را براساس شاخصهای استاندارد ۲۲۶ لیتر در روز دانست و یادآور شد: سرانه مصرف روزانه هر فرد در شهر کرمانشاه ۵۲ لیتر بیشتر است.
وی میزان مصرف آب در تابستان و زمستان و همچنین شب و روز را متغییر دانست و تاکید کرد: این آمار براساس نرم متوسط سرانه مصرف هر فرد در روز است.
۱۲۱ هزار متر مکعب مخزن آب در شهر کرمانشاه کمبود داریم
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهر کرمانشاه گفت: براساس آمار جمعیتی شهر کرمانشاه این شهر باید ۲۵۹ هزار متر مکعب مخزن آب شرب داشته باشد در حالیکه اکنون با اکتساب مخاذن از دور خارج شده، ۱۳۶ هزار متر مکعب مخزن داریم یعنی ما ۱۲۱ هزار متر مکعب کمبود مخزن مواجهه هستیم و این بار بسیار زیادی به شبکه برای تامین آب مورد نیاز شهروندان وارد میکند.
کاکاوند اظهار داشت: طبق استانداردها همیشه باید ۶۰ درصد آب مصرفی شهر در مخاذن وجود داشته باشد تا در زمان پیک مصرف با مشکل مواجه نشویم.
حفر چاه برای تامین آب جنوب شهر کرمانشاه اولویت دارد
فرماندار کرمانشاه نیز در این جلسه با اشاره به مصوبه شناسایی حفر و بازسازی ۱۱۲ حلقه چاه در راستای تامین آب شهر کرمانشاه گفت: حفاری این حلقه چاهها با توجه به مشکل کمبود آب و تنش آبی جنوب شهر کرمانشاه این منطقه باید در اولویت قرار گیرد.
«فضل الله رنجبر» با بیان اینکه با هم افزایی شرکت آب منطقهای، شرکت آب و فاضلاب استان و شهرداری کرمانشاه فعلا حفر ۲۰ حقله چاه برنامه ریزی شده است، اظهار کرد: ۹۵ درصد مجوزهای لازم صادر شده و حفاری ۲ سه حلقه چاه نیز در دست اجرا است.
او همچنین از شرکت آب و فاضلاب، شرکت آب منطقهای در خصوص پروژه تعویض خطوط لوله اصلی شهر کرمانشاه نیز خواست در اقدام هماهنگ و برنامه ریزی شده همه عوامل خطوط لوله کشی، تصفیه خانه شهر کرمانشاه با هم دیده شود و ناهماهنگی پیش نیاید.
شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه امسال در آبرسانی به روستاها عملکرد خوبی داشت
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه نیز در این جلسه با تقدیر از عملکر شرکت آب و فاضلاب در خصوص اجرای پروژه های آبرسانی به روستاها گفت: همه دستگاههای اجرایی در طرحهای مهم و حیاتی خدمت رسانی مانند تامین آب شرب و برق باید بدون لحظه ای درنگ اقدام کنند زیرا این خدمات بخاطر کمبود اعتبار و دیگر مسایل تعطیل بردار نیست.
«منوچهر فخری» اضافه کرد: همه دستگاهها با مشکلات کمبود منابع مالی و مشکلاتی مواجه هستند اما در بحثی مانند تامین آب شرب مردم هیچ یک از این مسائل نباید جلوی کار ما را بگیرد باید با هم افزایی و هم اندیشی هر جور شده این مشکلات راحل و فصل کنیم.
او از همه دستگاههای ذیربط در بحث تامین آب شرب پایدار شهر کرمانشاه خواست با کارهای فنی کارشناسی شده با جدیت و ضرورت تمام در راستای اجرای پروژهها مصوب شده اقدام کنند.
در این جلسه مقرر شد؛ اداره کل اوقاف استان کرمانشاه یک قطعه زمین اجاره ای برای احداث یک حلقه چاه در منطقه شیاد و میدان بار در اختیار شرکت آب و فاضلاب قرار دهد.
به گزارش ایرنا، استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه ۵۴۰ هزار مشترک آب دارد که از این تعداد بیش از ۳۰۰ هزار مشترک مربوط به کلانشهر یک میلیون نفری کرمانشاه است.
سرانه مصرف آب شرب در شهر کرمانشاه ۵۳ لیتر بیشتر از میانگین کشوری یعنی ۲۲۳ لیتر در شبانهروز است.
اکنون آب سد گاوشان پس از انتقال به تصفیه خانه «عمرمل» برای شرب در شهر کرمانشاه مورد استفاده قرار میگیرد.
این تصفیه خانه اکنون روزانه ۲ هزار مترمکعب از آب سد گاوشان را تصفیه و به شبکه آب شرب شهر کرمانشاه تزریق میکند.