به گزارش خبرنگار ایرنا؛ «مهدی شوشتری» روز شنبه در نشستی با فعالان اقتصادی استان کرمانشاه در اتاق بازرگانی، توسعه تجارت با همسایگان را یکی از اولویت های دولت سیزدهم برشمرد و افزود: وزارت امور خارجه در زمینه صادرات چهار سیاست را دنبال میکند که اولین آن افزایش کیفیت محصولات و برندسازی در کالاهای صادر شده است.
وی توجه جدی به استانداردسازی از سوی عراق را هم مهم ارزیابی کرد و ادامه داد: مورد سوم تنوع بخشی به محصولات صادر شده است بطوریکه هم اکنون در مواد ساختمانی، میوه و سوخت وضعیت مناسبی داریم اما ما در تجهیزات پزشکی، دارو، ماشینآلات کشاورزی، مبلمان و البسه هم ظرفیت صادرات به عراق را داریم که متاسفانه عقب هستیم و واحدهای تولیدی ما باید در این زمینه ها هم فعالیت کنند.
عراق اولین شریک تجاری کیفی ایران است
سرکنسول ایران در سلیمانیه در خصوص سیاست چهارم وزارت امور خارجه هم گفت: کشور عراق مدتی است به دنبال تولید داخلی است و از فعالان این حوزه هم حمایت میکند و علت ممنوعیت صادرات ما در برخی از کالاها هم این موضوع است لذا باید برخی از شرکت های ما که توان تولید در کشور عراق را دارند برای حفظ سهم خود از بازار عراق، محصولات خود را در این کشور تولید و عرضه کنند.
شوشتری عراق را بعد از چین دومین شریک تجاری و اولین شریک کیفی تجاری ایران دانست و ادامه داد: اهمیت بازار عراق بر کسی پوشیده نیست و اقلیم کردستان هم به واسطه اشتراکات فرهنگی، تاریخی و اجتماعی و هم مرز بودن، ارتباطات ریشه داری از زمان صدام با هم داشتیم و علی رغم همه تحریم های ضالمانه توانستیم این سطح از روابط را حفظ کنیم اما باید بدانیم ترکیه رقیب جدی ما برای تسط بر بازار عراق است.
وی در خصوص رفع تعهدات ارزی که از سوی فعالان اقتصادی حاضر در جلسه هم به کرات مطرح شد گفت: با همه مشکلاتی که مطرح کردید بیگانه نیستیم برای رفع این مشکلات در سطح وزارتخانه جلساتی تشکیل شده است و بخش های مختلف درگیر رفع مشکل تعهدات ارزی هستند که امیدواریم به زودی این مشکل و سایر مشکلات مطرح شده حل شوند.
شرایط دیدار استاندار کرمانشاه و سلیمانیه فراهم شود
رییس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه هم در این جلسه سابقه مبادلات تجاری با سلیمانیه را در زمان حضور صدام عنوان کرد و گفت: اقلیم کردستان اکنون نیز در حمل کالاهای ما به سایر کشورها نقش مهمی ایفا میکند و موضوع حمل یکسره کالا که چند سالی است مطرح شده نیز از اقلیم کردستان و سلیمانیه شروع خواهد شد.
«کیوان کاشفی» با اشاره به اینکه نیازمند اطلاعات دقیق و ارتباطات بیشتری با فعالان اقتصادی سلیمانیه هستیم افزود: با توجه به اینکه آقای امیری مقدم استاندار کرمانشاه انگیزه های فراوانی در این زمینه دارند پیشنهاد میشود بعد از سالها دیدارهایی بین استانداران این ۲ استان تشکیل شود تا برخی از مشکلات موجود در تجارت با دستور مستقیم ایشان حل و فصل گردد.
استان کرمانشاه با بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت و ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق ۲ مرز رسمی و چهار بازارچه مرزی دارد.