به گزارش ایرنا، فریدون حامدی روز شنبه در نشست هم اندیشی با خبرنگاران اظهار داشت: برگزاری جشنواره تئاتر کُردی سقز باعث پویایی و نشاط اجتماعی می شود لذا همکاری و تعامل هنرمندان، مسوولان و خبرنگاران می تواند بر برگزاری هر چه باشکوه تر این جشنواره کمک کند.
وی با اشاره به اینکه آثاری از هنرمندان خارج از کشور و داخل کشور به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده است، افزود: در فراخوان این جشنواره بیشترین استقبال از خارج از کشور بوده است.
این هنرمند نامی سقز اضافه کرد: ۲۱ اثر از کشورهای سوریه، ترکیه و اقلیم کردستان عراق به دبیرخانه ارسال شده است و ۱۸ اثر هم از استان های آذربایجان غربی، کردستان و کرمانشاه ارسال شده است.
حامدی یادآور شد: اثرهای خارجی امسال وارد رقابت با سایر آثار می شوند و بر خلاف جشنواره های قبل امسال بخش ویژه برای آثار خارج از کشور نداریم.
دبیر هفدهمین دوره جشنواره تئاتر کُردی سقز بر اهمیت نقد و بررسی آثار بصورت دقیق و کارشناسی شده تاکید کرد و گفت: هر یک از نمایش های شرکت کننده در جشنواره برای رفاه بیشتر علاقمندان به تئاتر، ۲ بار اجرا می شوند.
وی به ضرورت قرارگیری جشنواره تئاتر کُردی سقز در تقویم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تامین بودجه مشخص اشاره کرد و اظهار داشت: باید مسووولان، هنرمندان و رسانه ها برای این امر ضروری تلاش کنند تا این جشنواره در هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ ثبت شود.
حامدی افزود: در کنار برگزاری این جشنواره، جشنواره عکاسی را برگزار می کنیم تا آثار عکاسان حرفه ای که از نمایش ها عکس تهیه می کنند هم در جریان برگزاری جشنواره تئاتر بصورت مجازی در سالن ها به نمایش گذاشته شود.
ساخت تندیس اختصاصی برای این جشنواره، تعیین بودجه مناسب در وزارت فرهنگ برای این رویداد فرهنگی، تعامل و همدلی هنرمندان برای برگزاری هرچه باشکوه تر این جشنواره، مدیریت زمان اجراها، توجه به فراهم کردن زیرساخت های این رویداد و معرفی سقز بعنوان شهر خلاق تئاتر از سوی خبرنگاران مطرح شد.
هفدهمین دوره جشنواره بین المللی تئاتر کُردی سقز در نیمه دوم اسفند ماه امسال در شهرستان سقز برگزار می شود.
سقز با بیش از ۲۲۶ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان پر جمعیت استان کردستان است که در ۱۹۰ کیلومتری شمال سنندج مرکز این استان قرار دارد.