بندرعباس- ایرنا- معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: خطرات بسیاری مردم محلات فرسوده و کم برخوردار را تهدید می کند و از شهرداری ها برای تسهیل نوسازی و احیای بافت فرسوده انتظار داریم تا برای صدور پروانه ساخت در این محلات تخفیف ۱۰۰ درصدی در نظر بگیرند.

به گزارش ایرنا، محمد آیینی شنبه شب در نشست ستاد بازآفرینی شهری استان هرمزگان که با حضور مهدی دوستی استاندار هرمزگان برگزار شد، اظهار داشت: بخش قابل توجهی از این ساکنان در منازلی زندگی می کنند که سقف آنها لرزان است و در صورت وقوع حوادث غیرمترقبه ای مانند زلزله، احتمال بروز فاجعه وجود دارد و باید شهرداری ها زمان صدور پروانه در این مناطق را نیز به یکماه کاهش دهند.

وی با تاکید بر مشارکت مردم در نوسازی منازل، بیان داشت: این امر از توان‌ دولت و شهرداری به تنهایی خارج است و نیازمند مشارکت مردم در این بخش هستیم و لازم است تا بسته تشویقی شهرسازانه مالی و تسهیل کننده در نظر بگیریم.

آیینی ادامه داد: با توجه به تفاهم نامه‌ای که با بانک مسکن منعقد شده در تمام شهرها از جمله بندرعباس برای نوسازی بافت فرسوده به ازای هر واحد ۳۵۰ میلیون تومان تسهیلات می‌توان دریافت کرد که سود این تسهیلات تا ۱۵۰ میلیون تومان یک درصد است.

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: این فرصت مناسبی برای دریافت این تسهیلات است و از ۱۵۰ هزار واحد مسکونی که برای کشور در نظر گرفته شده  و سه هزار و 120  واحد به استان هرمزگان اختصاص یافته است.

وی خاطرنشان کرد: یک برنامه داریم بر این مبنا که افرادی که در طرح نهضت ملی مسکن ثبت نام کرده‌اند و ساکن محلات کمتر برخوردار هستند در همین محلات بتوانند تامین مسکن شوند.

آیینی با اشاره به سابقه خوب بازآفرینی در کشور گفت: در حال حاضر در کشور ۴۵۰ ستاد استانی و شهرستانی در راستای بازآفرینی شهری فعال پویا و فعال هستند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: درخواست داریم در جلسه بعدی ستاد بازآفرینی شهری استان هرمزگان در برنامه‌های اقدام مشترک بازنگری و نیازمندی‌های جدید نیز دیده شود و سطح خدمات در محلات کمتر برخوردار و بافت فرسوده به سطح متوسط خدمات همان شهر برسد.

آیینی بیان داشت: ۴۶ محله کم برخوردار در هرمزگان وجود دارد و نیاز است سهم دستگاه‌های مختلف در برنامه اقدام مشترک در این مناطق بازنگری شود.

این مقام مسوول تصریح کرد: محور بعدی مورد تاکید ،موضوع محرومیت زدایی و ساماندهی حاشیه نشینی است و این موضوع مورد توجه بسیاری از دستگاه‌ها و نهادهای خدمات رسان است اما از ۴۶ محله مورد نظر در استان هرمزگان همچنان به مشکلات ۲۹ محله از سوی این دستگاه‌ها ورود نشده و در مسائلی همچون معیشت، اشتغال و بهداشت نیاز است اقدام شود تا در حوزه بازآفرینی شهری هم ما بتوانیم اقدام کنیم.