به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از پایگاه خبری اکسیوس، براساس پژوهشی که روز گذشته در نشریه "هلث افرز" (Health Affairs) منتشر شد، جمعیت زنان سیاهپوست از سایر گروه های جمعیتی که در بخش مراقبت های بهداشتی مشغول به کار هستند، بیشتر است با این وجود دستمزدشان پایین تر از سایر گروه ها بوده و با خطرهای بیشتری در محیط کار روبرو هستند.
این پژوهش از جمله چندین تحقیق دیگری است که به بررسی نژادپرستی و سلامت در امور بهداشتی می پردازد و برای نخستین بار به طور کامل به این موضوع اختصاص داده شده است.
پژوهش مزبور که توسط دانشگاه "مینهسوتا" انجام شده، از دادههای نظرسنجی جامعه آمریکایی استفاده کرد و دریافته است زنان سیاهپوست نزدیک به هفت درصد نیروی کار آمریکا و حدود ۱۴ درصد از نیروی کار مراقبتهای بهداشتی این کشور را تشکیل میدهند.
به طور کلی، حدود ۶۵ درصد از زنان سیاه پوست در مشاغل پرستاری یا کمکی کار میکنند و نزدیک به ۴۰ درصد هم در بخش مراقبت های طولانی مدت (نوعی مراقبت است که شامل خدمات بهداشتی و خدمات به افرادی با نوعی معلولیت و ناتوانی جسمی می شود) مشغول به فعالیت هستند.
نویسندگان این گزارش تاکید کرده اند: نژادپرستی ساختاری در بازار کار که با میراث تاریخی برده داری مرتبط است، تاثیر بسزایی بر شکل گیری نیروی کار مراقبت های بهداشتی داشته است.
پژوهشگران در این گزارش، خواستار افزایش دستمزدها در بخش های با حقوق پایین، ارتقا شغلی در دسترس تر و پرداختن به نژادپرستی در مسیر نیروی کار برای این قشر از نیروی فعال آمریکا شده اند.
پیش از این نیز براساس اعلام رسانه های آمریکایی، آمار مرگ و میر سیاه پوستان در اثر ویروس کرونا، ۶ برابر آمار سفیدپوستان اعلام شده بود و کارشناسان دلیل این امر را اولویت قرار دادن سفیدپوستان نسبت به سایر گروه های جمعیتی در امر مراقبت های پزشکی عنوان کرده بودند.
خبرگزاری رویترز نیز در ماه می سال گذشته میلادی (اردیبهشت) نوشت: «آنتونی فائوچی» رئیس موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی و مشاور ارشد پزشکی کاخ سفید اذعان داشته که همه گیری ویروس کرونا بیشترین تاثیر را بر جامعه رنگین پوست آمریکا داشته و احتمال مرگ سیاه پوستان در اثر ابتلا به کووید-۱۹ دوبرابر سفیدپوستان است.