تهران-ایرنا- معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: در راستای رفع موانع تولید، تسهیل‌گری و فرصت‌سازی به ویژه برای بانوان شاغل در منازل، ۱۶۰ رشته صنایع‌دستی از ۱۸ گروه فعال در زمینه مشاغل خانگی نیاز به کسب مجوز ندارند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، همایش تفویض اختیار به مدیران استانی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با حضور سیدعزت‌الله ضرغامی وزیر، علی دارابی قائم مقام وزیر، علی‌اصغر شالبافیان معاونان گردشگری، پویا محمودیان معاون صنایع‌دستی و هنرهای‌سنتی، جواد واحدی معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌ها و مدیران کل استانی و ستادی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، روز یکشنبه -۲۴ بهمن ۱۴۰۰- در سالن اجتماعات این وزارتخانه برگزار شد.

پویا محمودیان در این همایش، موارد تفویض شده در حوزه صنایع‌دستی به مدیران صنایع‌دستی را اعلام کرد و گفت: به‌منظور تمرکززدایی، تسهیل‌گری و ایجاد فضایی منعطف، ماموریت‌هایی که با سیاست‌های کلان ستاد منافاتی نداشت به ادارات کلی استانی تفویض شد.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی افزود: ایجاد، اصلاح و تجهیز بازارچه‌های موقت و دائمی صنایع‌دستی، صدور مجوز برای فروشگاه‌های صنایع‌دستی، برگزاری همایش‌ها، جشنواره‌ها، مسابقات، نمایشگاه‌های ترویجی و نشست‌های تخصصی و آموزش عمومی و شاغلین، برگزاری و مشارکت در نمایشگاه‌های خارج از موارد تفویض شده به ادارات کل استانی هستند.

 بر اساس دستور وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، ۱۶۰ رشته صنایع‌دستی از ۱۸ گروه فعال در زمینه مشاغل خانگی نیاز به کسب مجوز ندارند که این مهم در راستای رفع موانع تولید، تسهیل‌گری و فرصت‌سازی به ویژه برای بانوان شاغل در منازل انجام شده است

بازارچه‌های نوروزی بزرگترین رخداد خرده‌فروشی صنایع‌دستی هستند

محمودیان درباره بازارچه‌های نوروزی صنایع‌دستی گفت: بازارچه‌های نوروزی صنایع‌دستی بزرگترین رخداد خرده‌فروشی صنایع‌دستی در سال به حساب می‌آیند. در دو سال گذشته به دلیل شرایط کرونا این بازاچه‌ها رونق و نشاط چندانی نداشتند و امیدوارم امسال با فراهم شدن شرایط بازارچه‌های نوروزی را در شأن صنایع‌دستی برگزار کنیم. دستورالعمل‌ها ابلاغ می‌شد و در ارتباط با جزئیات برگزاری بازارچه‌های نوروزی جلساتی را برگزار خواهیم کرد.

محاسبه تعرفه گاز مشابه کسب و خدمات

وی همچنین به پیگیری‌ها در ارتباط با مقوله افزایش تعرفه گاز اشاره کرد و افزود: محاسبه تعرفه گاز از مهمترین دغدغه‌های ذی‌نفعان بود که با پیگیری‌های انجام شده از سوی مهندس ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، آقای شالبافیان معاون گردشگری و آقای واحدی معاون امور مجلس تعرفه گاز گردشگری و صنایع‌دستی مشابه کسب و خدمات صورت می‌گیرد تا یکی از دغدغه‌های این عزیزان برطرف شود. همچنین در نامه‌ای از وزیر میراث فرهنگی  به وزیر نفت در تلاشیم تعرفه ترجیحی در حوزه گاز برای کارگاه‌های تولیدی صنایع‌دستی در نظر گرفته شود.

هدف‌گذاری برای بیمه ۴هزار هنرمند 

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی به دومین مرحله بیمه هنرمندان صنایع‌دستی اشاره کرد و افزود: اعتبارات را از محل هدفمندی یارانه‌ها برای بیمه حدود ۴هزار هنرمند صنایع‌دستی دریافت کرده‌ایم.

وی در ارتباط با تبصره ۱۸ بیان کرد: بسیاری از ذی‌نفعان از چنین تبصره‌ای خبر ندارند. در این زمینه باید اطلاع‌رسانی شود که از این تبصره به نفع ذی‌نفعان استفاده شود و تسهیلات تخصیص پیدا کند.

موارد تفویض‌شده‌ حوزه گردشگری به ادارات کل استانی

معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در این همایش مفاهمه مشترک، تفویض و نظارت را به‌عنوان نکات اصلی در زمینه اجرای تفویض اختیار بیان کرد و موارد تفویض‌شده‌ حوزه گردشگری را به ادارات کل استانی اعلام کرد.

علی‌اصغر شالبافیان گفت: برگزاری کمیسیون‌های درجه‌بندی و صدور گواهینامه کیفیت خدمات گردشگری، صدور کارت راهنمایان، فرایند ثبت شرکت‌های گردشگری، تایید محل دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری، موافقت یا مخالفت اولیه برای امکان تغییر کاربری اراضی گردشگری به کاربری غیر و تمدید نوبت دوم موافقت اصولی تاسیسات گردشگری به‌عنوان موارد تفویض‌شده‌ به ادارات کل استانی است.

معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی همچنین درباره سفرهای نوروزی بیان‌کرد: ستادهای استانی سفر در اغلب استان‌ها شکل گرفته است و وزارت کشور نیز دغدغه جدی در این باره دارد. همچنین جلسه‌ای با معاون اقتصادی وزارت کشور داشته‌ایم و با معاونان عمرانی وزارت کشور نیز جلسه‌ای خواهیم داشت.

نهضت تفویض اختیار، آغاز فصل جدیدی در وزارت میراث‌فرهنگی

معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌های وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در این  از موافقت کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی با ۷۰ درصد از تبصره‌های پیشنهادی وزارتخانه خبر داد.

جواد واحدی بروکراسی اداری را یکی از دغدغه‌های مدیران کل استانی عنوان کرد و افزود: این بیماری به درستی از سوی وزیر شناسایی شد و تفویض اختیارات به صورت یک‌ساله انجام شد. دیدگاه‌های ضرغامی در ارتباط با تفویض اختیار موجب ایجاد فصل جدیدی در وزارتخانه شده است. در راستای تداوم این اعتماد همچنین در حوزه نظارت باید تلاش جدی صورت گیرد.

وی تصریح کرد: در تبصره‌های پیشنهادی به کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی بالغ بر ۷۰ درصد توفیق داشتیم که مرهون زحمات مهندس ضرغامی و معاونان او است.

وی با تاکید بر تعامل و ارتباط با نمایندگان و استانداران افزود: در جذب اعتبارات استانی باید رایزنی‌های لازم از سوی مدیران کل استانی صورت گیرد که به تبع آن در جذب اعتبارات ملی تاثیرگذار خواهد بود.

نظارت بر طرح ها از دیگر نکات مورد اشاره واحدی بود که از مدیران کل استانی خواست گزارشی از طرح های استانی آماده کنند.

جذب هر نوع نیرو با هر عنوانی در وزارتخانه ممنوع شده است

سعید اوحدی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نیز در این همایش با اشاره به راه اندازی سامانه «نیروی انسانی و مدیران فردا» تاکید کرد: باید به موضوع عدالت در حوزه منابع انسانی که سرمایه وزارتخانه است توجه جدی کنیم. عدالت در توزیع مسئولیت‌ها مهم است، نگاه این سامانه، عدالت در توزیع و استفاده از ظرفیت‌های منابع انسانی است.

وی اظهار داشت: سامانه «نیروی انسانی و مدیران فردا» ظرفیت را برای کمیته انتصابات فراهم می‌کند. ما اولین وزارتخانه‌ای هستیم که برای این سامانه در سطح کشور اقدام کردیم و این سامانه فرصتی برای بروز استعدادها خواهد بود.

معاون توسعه مدیریت و منابع گفت: بر اساس دستور وزیر جذب هر نوع نیرو با هر عنوانی ممنوع است، باید از سرمایه‌های نیروی انسانی وزارتخانه استفاده کنیم. 

وی افزود: با همت و توانمندی‌هایی که در وزارتخانه داریم، شاهد اتفاقات خوبی بودیم به طوری‌که در ۶ ماهه اول سال‌جاری ۳۵درصد از اعتبارات بودجه ۱۴۰۰ را جذب کردیم و الان نیز صددرصد تخصیص تملک دارایی جذب شده است. 

اوحدی بیان کرد: ۲۲۰ میلیارد تومان میزان اعتبار سفرهای استانی است که رئیس جمهوری در سفرهای استانی تصویب کردند و این مبلغ در حساب وزارتخانه است. باید برای جذب این اعتبارات تا پایان هفته طرح بدهیم و اعتبارات را میان استان‌ها توزیع کنیم. 

اختصاص بودجه به سفرهای نوروزی

معاون توسعه مدیریت و منابع عنوان کرد: اعتبار خوبی گرفتیم و قرار است این اعتبارات را به استان‌ها از محل سر فصل ۲ اعتبارات توزیع کنیم. امروز ارتباط منسجمی با سازمان برنامه بودجه و سازمان خزانه‌داری کشور داریم. 

وی درباره تخصیص اعتبار بودجه به سفرهای نوروزی گفت: در رابطه با سفرهای نوروزی و نوروزگاه‌ها بودجه اختصاص دادیم. 

اوحدی تصریح کرد: ۹ درصد از منابع تبصره ۱۸ را وزارتخانه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی جذب کرده است، ما با شش بانک برای ارائه تسهیلات قرارداد بستیم و این منابع در بانک‌ها توزیع شده است. در تبصره ۱۸ یک برابر را وزارتخانه می‌دهد و ۱.۵ برابر را بانک عامل می‌آورد. یکی از اولویت‌های جدی ما بحث تبصره ۱۸ است که تا پایان سال باید انجام دهیم. 

ثبت بیش از سه هزار و ۳۰۰ طرح در سامانه هوشمند وزارتخانه
اوحدی ادامه داد: تا امروز ۸ استان هنوز کاربران خود را در سامانه هوشمند در حوزه گردشگری و صنایع‌دستی معرفی نکردند تا به بانک‌ها وصل شوند؛ یک هزار و ۶۶۰ طرح در استان‌ها در حوزه صنایع‌دستی مطرح شده که ۲۵۰ طرح آن به بانک‌ها ارسال شده است. در حوزه گردشگری هم یک هزار و ۶۵۰ طرح در سامانه ثبت شده است که ۲۱۰ طرح به بانک‌های عامل ارسال شده است.

معاون توسعه مدیریت و منابع گفت: صندوق توسعه ملی ۲هزار میلیارد تومان تخصیص داده است که قرار است ۴هزار میلیارد تومان هم بانک‌ها آورده بیاورند و هفته آینده تفاهم‌نامه آن امضا میَ‌شود. در مجموع ۶هزار میلیارد تومان منابع از صندوق توسعه ملی گرفتیم.

به گزارش ایرنا، سید عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی روز شنبه - نهم بهمن ۱۴۰۰- در آیین گشایش پانزدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و سی و پنجمین نمایشگاه صنایع دستی تهران گفت: بروکراسی موانع جدی برای گردش درست فرایندها ایجاد کرده است که باعث کندی کار و بوروکراسی خسته کننده و ناامیدکننده شده است. تا آخر سال اقدام مهمی تحت عنوان نهضت تفویض اختیارات اجرایی در ستاد وزارتخانه آغاز و بسیاری از وظایف و اختیارات که در ستاد وزارتخانه باعث ایجاد موانع هستند، شناسایی و برداشته می‌شود. در همین زمینه ستادی به ریاست علی دارابی قائم مقام وزارت میراث فرهنگی تشکیل شده است.