به گزارش ایرنا، بهادر اسدی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران در سنندج اظهار داشت: ۱۸ هزار و ۲۳۴ پرونده از اول سال از دادگاهها به شوراهای حل اختلاف ارجاع داده شد که پنج هزار و ۴۴۷ پرونده به صلح و سازش رسیده است.
وی با بیان اینکه پرونده ها در شورا در نهایت ۴۲ روزه رسیدگی میشود افزود: ۷۰ درصد مراجعان در نظرسنجیها از شورای حل اختلاف رضایت داشتهاند.
اسدی یادآور شد: ۱۳۳ شعبه در شوراهای حل اختلاف استان به مشکلات مردم رسیدگی میکنند که ۷۲ شعبه آن شهری و ۳۳ شعبه هم روستایی و ۱۸ شعبه هم اجرای احکام است.
وی با بیان اینکه ۹۴درصد ابلاغ ها از طریق سامانه ثنا انجام میشود، ادامه داد: ۵۱۴ نفر با شورا همکاری دارند که ۶۸ نفر آنها قاضی است.
اسدی با اشاره به پروندههای مهمی که در معاونت توسعه حل اختلاف به نتیجه رسیده گفت: در شهرستان مریوان پروندههای مالی ۹۰، ۶۰ و ۲ میلیارد تومانی منتهی به سازش شد.
معاون توسعه حل اختلاف دادگستری کردستان اضافه کرد: در ۹ ماه گذشته ۶۱ هزار و ۸۴۶ پرونده به شورا وارد شده و ۶۱ هزار و ۱۰۴ پرونده هم مختومه و تعیین تکلیف شده است.
وی با بیان اینکه میانگین صلح و سازش در سال ۹۸ در مجموع ۲۲ درصد بوده ادامه داد: پارسال این میزان به ۲۶ درصد و در ۹ ماه گذشته از ابتدای امسال هم به ۳۷ درصد رسیده است.
اسدی یادآور شد: حجم بالای پرونده در دستگاه قضایی این امر را ضروری کرده است که کارهایی برای کاهش پرونده انجام شود و تقویت زیرساختهای نظم اجتماعی و ساماندهی آن یکی از این راهها است.
وی با اشاره به اهمیت ایجاد جایگزینهای رسیدگی قضایی گفت: اکنون رسیدگیها در شورای حل اختلاف به صورت قضایی است اما با تایید قانون جدید دیگر وظیفه این بخش، حل اختلافات و ایجاد سازش خواهد بود.
معاون توسعه حل اختلاف دادگستری کردستان تاکید کرد: فرهنگ صلح و سازش باید در جامعه ترویج داده شود و همه در این زمینه کمک کنند.
وی با بیان اینکه بسیاری از اختلافات را میشود با داوری حل کرد افزود: داوری در پروندههای حقوقی انجام میشود و دستورالعمل آن هم ابلاغ شده و آزمون انتخاب داوران هم جمعه این هفته برگزار میشود.
اسدی یکی دیگر از راههای صلح و سازش را میانجیگری دانست و ادامه داد: ۱۷ میانجیگر هم اخیرا در استان مجوز فعالیت دریافت کرده اند، جرایم کیفری درجه ۶ و هفت از این طریق رسیدگی میشود.