خرم آباد - ایرنا - طرح توسعه فرودگاه خرم آباد سال ۹۲ آغاز و در مقاطعی به دلیل مشکلات مالی و یا عدم توجیه پذیری تعطیل شد اما بهمن امسال پس از وعده ۲ ماهه وزیر راه و شهرسازی سرانجام تکمیل شد و به بهره برداری رسید.

به گزارش ایرنا دی ماه ۹۲ که طرح توسعه فرودگاه خرم آباد آغاز شد وعده بهره برداری آن ۲ ساله بود اما این طرح نیز مانند بسیاری از اقدامات عمرانی سرنوشت مشابهی پیدا کرد و به درازا کشید.

طرحی که برآورد اعتبار آن ۵۲ میلیارد تومان در طول ۲ سال مدت زمان اجرا بود، هشت سال بلاتکلیف ماند و تا سال گذشته حدود ۳۰ میلیارد تومان بدهی به پیمانکار داشت و در مقاطعی به دلیل نبود اعتبار تعطیل شد.

وعده های مختلف بهره برداری از این طرح هم عاملی برای رفع مشکلات مالی آن نشد و در آخرین اظهارات مسوولان، وعده های بهار ۱۴۰۰ و مرداد ۱۴۰۰ هم برای تکمیل و بهره برداری از این طرح عملی نشد.

طرح توسعه فرودگاه خرم آباد پس از گذشت هشت سال همچنان در انتظار روبان قرمز افتتاح بود و در این مدت مسوولان مختلف با تاکید بر اهمیت تکمیل و ضرورت ارتقای زیرساخت های فرودگاه، قبل از بهره برداری آن، از قول و قرارها برای افزایش پروازها در زمینه گردشگری زیارتی به مقاصد مشهد، نجف و حتی دمشق در فرودگاه خرم آباد دم می زدند.

در طی هشت سال گذشته مدیران کشوری زیادی آمدند و از طرح توسعه فرودگاه خرم آباد بازدید کردند و با ابراز رضایت از این طرح و امیدواری برای افتتاح هرچه زودتر آن، وعده پرواز حجاج از خرم آباد را که قرار بود طی ۲ سال به ثمر بنشیند بیش از پیش در دل مردم زنده کردند، اما در عمل گیر و دارهای مالی طرح همچنان پابرجا بود.

وعده های جدید برای تکمیل این طرح همچنان رونمایی می شد تا اینکه رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی دولت سیزدهم ۱۸ آذر امسال که در قالب سرکشی های استانی هیات دولت به لرستان سفر کرده بود پس از بازدید از طرح توسعه فرودگاه خرم آباد این نوید را داد که تا دهه فجر امسال تکمیل و بهره برداری می شود.

این وعده دقیقا ۲ ماه بعد همزمان با ایام دهه فجر عملی و سرانجام پرونده هشت ساله طرحی که قرار بود در ۲۴ ماه بهره برداری شود در مدت ۲ ماه بسته شد و به گفته معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری لرستان زیرساخت‌های حوزه امنیتی و پدافند غیرعامل فرودگاه خرم‌آباد ۸۵ درصد افزایش یافت‌.

بهره برداری از طرح توسعه فرودگاه خرم آباد با ۲۰ زیرمجموعه

بالاخره ۲۰ طرح توسعه و بهسازی فرودگاه خرم‌آباد به ارزش ۳۴۴ میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان همزمان با هفتمین روز از دهه مبارک فجر به صورت ویدئوکنفرانس با حضور وزیر راه وشهرسازی به بهره‌برداری رسید.

علی کاملی مدیر فرودگاه شهدای خرم‌آباددر این خصوص می گوید: با اجرای این طرح‌ها سطح ایمنی و امنیت فرودگاه، باند و سطوح پروازی، تجهیزات ناوبری و کمک ناوبری و تجهیزات بازرسی و حفاظتی این فرودگاه ارتقا یافته است.

وی گفت: این فرودگاه دارای مجوز مرز خارجی است و اکنون زیرساخت مناسبی برای پروازهای داخلی و عتبات و عالیات فراهم در این فرودگاه شده است.

وی با اشاره به اینکه قرارداد طرح توسعه فرودگاه از راه و شهرسازی به شرکت فرودگاه انتقال یافت گفت: مطالعات این طرح در سال ۹۱ انجام، سال ۹۲ عملیات اجرایی آن آغاز و سال ۹۶ به دلیل کمبود اعتبار متوقف شده بود.

وی با تاکید بر اینکه فرودگاه خرم آباد هیچ محدودیتی برای پذیرش پروازها ندارد اظهار داشت: برقراری پروازها از جمله حج و عتبات عالیات در حوزه اختیارات و وظایف فرودگاه نیست و رایزنی ها باید از طریق استانداری و سازمان حج و زیارت انجام شود.

وی ادامه داد : بیش از ۸۵ میلیارد تومان برای طرح توسعه فرودگاه خرم آباد از طرف شرکت فرودگاه های کشور و استان لرستان هزینه و ۳۲ میلیارد تومان مطالبات قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) نیز پرداخت شده است.

وی افزود: ارزش روز اجرای این طرح اکنون به حدود ۳۴۵ میلیارد تومان می رسد و با توجه به اقدامات صورت گرفته، فرودگاه خرم آباد می تواند پذیرای انواع مختلف هواپیما به مقاصد مختلف باشد.

مدیر فرودگاه خرم آباد ادامه داد: با توجه به بازدید رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی از طرح توسعه فرودگاه در جریان سفر دولت به لرستان و صدور دستورات لازم برای تسریع در روند اجرا، طرح همزمان با دهه فجر امسال بهره برداری شد.

کاملی افزود: با توجه ویژه شرکت فرودگاه‌ها به استان های کمتر توسعه یافته، ایجاد زیرساخت های مناسب برای توسعه این مناطق در دستور کار قرار گرفته و با برنامه ریزی انجام شده و اقدامات جهادی، اهداف مدنظر در کمترین زمان محقق شده است.

وی همچنین در خصوص ظرفیت مسافری فرودگاه خرم آباد گفت: با زیرساخت های به وجود آمده فعلی این فرودگاه ظرفیت اسمی اعزام و پذیرش مسافر به ۶۴۰ هزار نفر در سال افزایش یافت که با  ورود بخش خصوصی و مساعدت و پیگیری های مقامات ارشد استان امید می رود از این ظرفیت بالقوه جهت توسعه لرستان بهره برداری لازم انجام شود.