به گزارش ایرنا، از آنجا که چهارمحال و بختیاری در حوزههای مختلف صنعتی میتواند ظرفیت برای سرمایهگذاری جدید را دارد و صنایع غذایی به ویژه با توجه به زیرساختهای آماده میتواند نام این استان را در زمزه استانهای در حال توسعه مطرح کند.
شیر خشک یک کالای راهبردی در صنایع غذایی و دارویی است و توجه به این صنایع و توسعه آن علاوه بر خودکفایی در این صنعت به بخشهای کشاورزی نیز کمک خواهد کرد.
با توجه به قیمت بازار داخلی و صادرات این محصول، تولید شیر خشک نوزاد در چهارمحال و بختیاری نیاز داخلی را تامین و کشور و استان را از واردات این محصول خودکفا میکند.
استانداردهای خاصی برای تولید شیر خشک وجود دارد
معاون بهبود تولیدات دامی جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: تولید شیر خشک نوزاد دارای استانداردهای خاص خود است و این استان اکنون بهعنوان یکی از شاخص کشور در تولید شیر خشک بهشمار میرود.
سام مردانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: تولید شیر خشک نوزاد، حساسیت، شرایط و استانداردهای خاصی نسبت به سایر کارخانههای تولید و فرآوری مواد لبنی دارد به همین منظور شیر با کیفیت بالاتری جذب میشود تا آن را به شیر خشک نوزاد تبدیل کند.
وی افزود: همین موضوع باعث شده شیر تولیدی برخی از دامداریها، استانداردهای لازم را برای استفاده در کارخانه شیر خشک نوزاد استان نداشته باشند و در همین راستا پیشنهاد میشود با تعدادی از دامداریها قرارداد بسته شود تا زیرساختهای تولید شیر آنها ارتقا یابد که البته این موضوع افزایش هزینههای تولید را به دنبال دارد.
چهارمحال و بختیاری ظرفیت تولید پنج هزار تن شیرخشک اسکیم پایه نوزاد دارد
مدیرعامل شرکت شیر خشک نوزاد چهارمحال و بختیاری گفت: این شرکت ظرفیت تولید سالانه پنج هزار تن شیر خشک اسکیم پایه نوزاد را دارد
حمید خدایی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: با توجه به ظرفیت تولید سالانه پنج هزار تن شیر خشک اسکیم پایه نوزاد در استان و گرفتن پروانه ساخت از سازمان غذا و دارو و پروانه استاندارد از سازمان استاندارد ایران، از دولت سیزدهم درخواست میشود تا از واردات شیر خشک اسکیم پایه نوزاد جلوگیری و ارز ۴۲ هزار ریالی این محصول را قطع کند.
وی نیاز کشور به شیر خشک اسکیم پایه نوزاد را سالانه سه هزار تن دانست و افزود: سال گذشته افزونبر سه هزار تن از این محصول در شرکت شیر خشک نوزاد استان تولید شد که علاوه بر مصرف در تولیدات این شرکت، برای سایر شرکتهای تولید کننده شیر خشک نوزاد هم ارسال شد.
خدایی تصریح کرد: حدود چهار میلیون جعبه ۴۵۰ گرمی شیر خشک نوزاد برای سازمان غذا و دارو تولید و تحویل داده شده که خوشبختانه حتی یک مورد شکایت مبنی بر بیکیفیت بودن شیر خشک نوزاد تولیدی شرکت شیر خشک نوزاد چهارمحال و بختیاری گزارش نشده است.
وی یادآور شد: براساس نمونهبرداری از نمونه وارداتی و نمونه تولید شده در شرکت شیر خشک نوزاد استان، نمونه داخلی از لحاظ شاخصهای کیفی و میکروبی از کیفیت بالاتری برخوردار بود.
مدیرعامل شرکت شیر خشک نوزاد چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: در ۲ سال اخیر با سازمانهای مختلف مکاتبه شده تا واردات این محصول جلوگیری تا از تولیدات داخلی استفاده شود.
وی گفت: علاوه بر پیگیریهای انجام شده اما متاسفانه نه تنها واردات محصول یاد شده قطع نشده بلکه ارز دولتی نیز به این محصول اختصاص یافته است و این کارخانه ظرفیت تولید سالانه بیش از ۱۰ هزار تن انواع محصولات پودری را دارد.
خدایی افزود: هماکنون ۱۳۰ نفر به صورت مستقیم و ۵۰۰ نفر بهطور غیرمستقیم در شرکت شیر خشک نوزاد استان مشغول به کار هستند.
مدیرعامل شرکت شیر خشک نوزاد استان تصریح کرد: این کارخانه یکی از واحدهای نمونه صنایع شیر ایران و تولیدات آن شامل انواع محصولات شیر خشک نوزاد، غذای کودک، مکملهای ورزشی و شیر خشک اسکیم پایه نوزاد است.
وی یادآور شد: سال گذشته بهعلت کیفیت بالای محصولات شرکت شیر خشک نوزاد پگاه استان حدود ۷۰۰ تن انواع شیر خشک این کارخانه به کشورهای افغانستان، سوریه، لبنان، ترکیه، عراق، ونزوئلا، کویت، پاکستان و یمن صادر شد.
خدایی اظهار داشت: این در حالی است که در نیمه نخست امسال بیش از یکهزار تن از تولیدات شرکت شیر خشک نوزاد استان به کشورهای خارجی صادر شد.
وی گفت: از مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی در خواست میشود در راستای منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی و حمایت و پشتیبانی از تولید داخلی، از واردات شیر خشک اسکیم پایه نوزاد جلوگیری و در خصوص حذف ارز دولتی برای این محصول اقدام لازم را در دستور کار قرار دهند تا شاهد رشد و شکوفایی صنایع تبدیلی و تکمیلی دامپروری کشور و جلوگیری از خروج سالانه ۱۰ میلیون یورو ارز کشور باشیم.
شیر خشک نوزاد چهارمحال و بختیاری یک محصول راهبردی است
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری نیز گفت: تولید شیر خشک نوزاد استان یکی از مهمترین واحدهای تولیدی انواع شیر تغلیظ شده، صنعتی، پودرهای فرآوری محصولات لبنی و مکملها است.
محمدکاظم منزوی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: شیر خشک نوزادان بهعنوان تخصصیترین فرآورده و محصول استراتژیک در این استان تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی میشود.
وی افزود: تمامی عملیات ساخت، تولید و کنترل کیفی محصولات کارخانه شیر خشک نوزاد در داخل استان انجام میشود و بسیاری مواد اولیه وارداتی شیر خشک اکنون در درون کشور بومیسازی شده است و هماینک ۱۶ نوع محصول مختلف تولید میکند که بیشتر جنبه صادراتی دارد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: کارخانه شیر خشک نوزاد استان امسال علاوه بر مشکلات فراوان و مطالبات زیاد از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اما تکلیف و تعهد خود را در تولید محصولات انجام داد.
وی مهمترین حلقه در زنجیره تولید شیرخشک نوزاد را خرید شیر از دامداران دانست و گفت: این کارخانه شیر را بهصورت مستمر و نقدی خریداری میکند و ارتباط مطلوبی با دامداران دارد.
منزوی تاکید کرد: امید است دامداریهای چهارمحال و بختیاری بتوانند با ارتقای کیفیت، شیر تولیدی خود را به کارخانه شیر خشک استان بفروشند.
وی افزود: شیرخشک تولیدی مشتریهای داخلی و خارجی زیادی دارد که صادرات محصولات آن از شرایط متنوعی برخوردار است اما ضمن تامین نیاز داخل کشور، توانسته صادرات مطلوبی هم داشته باشد.
شیر خشک تولیدی چهارمحال و بختیاری زمینه صادرات محصولات متنوع را دارد
مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی و آرایشی بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد نیز گفت: شیر خشک تولید شده در استان یکی از در زمینه صادرات محصولات متنوع مانند شیر خشک نوزادان زیر و بالای ۶ ماه، مادران شیرده، شیر خشک صنعتی و غنی شده و انواع مکملهای ورزشی، پایه اسکیم (بدون چربی) فعالیت گسترده دارد.
ابراهیم داوودی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: محصول شیر خشک نوزاد استان تاکنون حدود ۱۵۰ پروانه بهداشتی ساخت از معاونت غذا و دارو دانشگاه علومپزشکی شهرکرد و در بعضی موارد از سازمان غذا و دارو کشور دریافت کرده است.
داوودی تصریح کرد: این واحد تولیدی بیشتر استانداردهای ملی داخلی و بینالمللی گواهیهای اچ. اِی. سی. سی. پی. (HACCP)، حلال، جی. ام. پی. (GMP)، ایزو ۲۲۰۰۰ (ISO۲۲۰۰۰)، ایزو ۴۵۰۰۰ (۴۵۰۰۰ISO)، ایزو ۱۷۰۲۵ (۱۷۰۲۵ISO) را گرفته است.
وی یادآور شد: این واحد تولیدی به آزمایشگاه مطلوب در سطح ملی و بینالمللی مجهز بوده و محصولاتی که در آن نمونهگیری و به آزمایشگاه ارسال میشود، حاکی از سالم بودن محصول است.
مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی و آرایشی بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد اظهار داشت: این واحد تولیدی بهعنوان واحد نمونه کشوری از سوی سازمان غذا و دارو انتخاب شده و به همراه مسئولان فنی آن تجلیل شده است.
وی شیر مادر را غذایی کامل برای نوزادان دانست و گفت: هیچ غذایی نمیتواند جایگزین شیر مادر باشد اما بهعلت مشکلات گوارشی برخی نوزادان مثل عدم تحمل لاکتوز را دارند و نمیتوانند شیر مادر را مصرف کنند، نیاز به شیر خشک مورد نظر و دیگر غذاهای کمکی با نظر پزشک معالج است.
داوودی در پایان تاکید کرد: با توجه به مشکلات یاد شده برخی از مصرفکنندگان گروه هدف بهخصوص نوزادان، کارخانه موظف به انجام تمامی فاکتورهای آزمایش بر روی محصول است که گزارش مکتوب آن به این اداره ارسال میشود.
وی افزود: همچنین محصولات شیر خشک تولیدی در استان از سوی کارشناسان این مدیریت بهصورت ماهانه و با توجه به میزان تولید نمونهبرداری و به آزمایشگاه کنترل کیفی برای راستیآزمایی و انجام فاکتورهای مورد نیاز آزمایش نمونهبرداری و در شرایط بهداشتی ارسال میشود.