به گزارش روز دوشنبه ایرنا از ایمیدرو، "سید ابومحمد هاشمی" با بیان این مطلب افزود: ایمیدرو در راستای هموارسازی مسیر توسعه صنعت گوهرسنگ کشور، برنامههای وسیعی را در بخشهای مختلف از جمله مطالعات اکتشافی، راهاندازی آزمایشگاه و آموزشکدهها و نیز برگزاری دورههای آموزشی در حوزه گوهرسنگ را به اجرا می گذارد.
وی گفت: مطالعات اکتشافی گوهرسنگها، بخشی از اقدامات توسعهای ایمیدرو است که طبق برنامه زمانبندی در فازهای شناسایی-پیجویی، غربالگری در استانهای کشور و اکتشافات سراسری یاقوت و زمرد پیگیری میشود.
مجری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ کشور با اشاره به اهمیت برگزاری دورههای آموزشی تراش گوهرسنگها برای توسعه اشتغال این صنعت، تشریح کرد: اجرای این برنامه در ۳۱ مرکز (استانهای مختلف) در قالب قرارداد بین ایمیدرو و سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور در دست اقدام است.
وی ادامه داد: همچنین، ایجاد و راهاندازی آزمایشگاه گوهرسنگ در مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران و تجهیز و ایجاد آموزشکده تراش گوهرسنگ در مرکز تحقیقات مواد معدنی یزد اجرایی میشود.
هاشمی ضمن بیان ضرورت آموزش و پژوهش بهعنوان پیشزمینه توسعه صنعت گوهرسنگ کشور، گفت: طرحهای مطالعاتی و پژوهشی مختلفی تحت نظارت طرح توسعه صنعت گوهرسنگ کشور در حال انجام است. در این راستا، از انتشارکتابهای متعدد در این حوزه حمایت میشود.
وی اضافهکرد: اصلاح قوانین در حوزه گوهرسنگ و تسهیل امور واردات و صادرات گوهرسنگها با هدف ایجاد ارزش افزوده -که ضامن توسعه، رشد و رونق این صنعت است- در دستور کار این طرح قرار دارد.
پیگیری ایجاد اتاق گوهر و فلزات گرانبها در گمرکات تخصصی
مجری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ کشور خاطرنشان کرد: ایجاد اتاق گوهر و فلزات گرانبها در گمرکات تخصصی از طریق یک پنجره واحد مطابق مفاد مندرج در سند ملی طرح توسعه صنعت گوهرسنگ کشور نیز با هدف تسهیل تجارت گوهرسنگها و راهیابی آسان به بازارهای بینالمللی مصنوعات گوهرسنگی، در حال پیگیری است.