محمود نجابت دوشنبه در این نشست افزود: با توجه به قدرت سرایت پذیری و بیماری زایی بالای اومیکرون، هر گونه تجمع می تواند شیوع بیشتر اُمیکرون در سطح جامعه را به همراه داشته باشد؛ قدرت انفجاری این سویه از کرونا به گونه ای است که می تواند تمام افراد جامعه را در بر گیرد.
او تنها راهکار محافظتی در برابر تمام سویه های کروناویروس را رعایت شیوه نامه های بهداشتی به همراه واکسیناسیون همگانی دانست و افزود: رسیدن به ایمنی عمومی جامعه، نیازمند پایبندی مردم به رعایت جدی شیوه نامه های بهداشتی در برابر این بیماری است.
مشاور عالی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه در روزهای اخیر بار دیگر شاهد اوج گیری کرونا و افزایش آمارهای بستری و جان باختگان کرونا هستیم گفت: مشارکت مردم در رعایت شیوه نامه های بهداشتی در شرایط کنونی ضرورت بالایی داشته و می تواند در کاهش آمارها نقش موثری داشته باشد.
نجابت هر گونه بی توجهی و سهل انگاری در برابر کروناویروس را عامل اصلی انتشار آن دانست و اظهار کرد: طبق آمارها و گزارش های ارایه شده، ابتلای خانوادگی افزایش پیدا کرده است و منشا آن تجمعات و دورهمی های خانوادگی است.
وی بیان کرد: ضرورت دارد مسوولان دستگاه های اجرایی استان بیش از پیش بر رعایت شیوه نامه های بهداشتی در اماکن و مراکز پرتردد نظارت داشته باشند.
مشاور عالی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به نقش مراکز ۱۶ ساعته در پیشگیری و درمان زودهنگام افراد مشکوک و دارای علائم کروناویروس توصیه کرد: شهروندان در صورت مشاهده هرگونه علائم مشکوک به کروناویروس به مراکز منتخب تشخیص و درمان سرپایی کرونا در سطح استان(۱۶ ساعته) مراجعه کنند و از درمان های خانگی بپرهیزند.
او در ادامه این نشست، آمارهای ابتلا به کروناویروس در مناطق مختلف استان، آخرین آمارهای جانباختگان این بیماری در شیراز و دیگر شهرستان های استان، اقدامات کارگروه های مختلف ستاد دانشگاهی مدیریت بیماری کووید۱۹، روند انجام تست های pcr در مراکز ۱۶ ساعته، تست های سریع و فعالیت آزمایشگاه های تشخیصی کووید۱۹ را ارزیابی کرد.
پایش روند انجام واکسیناسیون کودکان بالای ۵ سال، درصد اشغال تخت های عادی و ویژه بیمارستان های استان، عملکرد تیم های واکسیناسیون کرونا در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، وضعیت شهرستان های استان در انجام واکسیناسیون نیز از دیگر محورهای مورد بررسی مشاورعالی سرپرست دانشگاه در نشست امروز بود.
همچنین در این نشست معاونان و مدیران ارشد دانشگاه در خصوص عملکردحوزه های مختلف مانند انجام تست های تشخیصی کروناویروس و تحلیل های آماری کووید۱۹، وضعیت بیماران بستری کووید۱۹، میزان انجام واکسیناسیون در شهرستان های استان، اقدامات کارگروه های مختلف و پیگیری مصوبات ستاد، فعالیت مراکز ۱۶ ساعته درمان سرپایی کرونا، درصد اشغال تخت های عادی و ویژه، وضعیت ابتلا در شهرستان های استان، وضعیت دارویی و تجهیزاتی بیمارستان ها و مراکز درمانی استان، توضیحاتی ارائه کردند.
چهارصد و هشتاد و ششمین نشست ستاد مدیریت بیماری کووید۱۹ دانشگاه علوم پزشکی شیراز صبح دوشنبه بیست و پنجم بهمن۱۴۰۰ با حضور مشاورعالی سرپرست، معاونان و مدیران ارشد این دانشگاه برگزار شد.
کرونا در فارس ۱۳ قربانی داشت
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز طی اطلاعیه ای، آخرین وضعیت کروناویروس در استان فارس را از ابتدای شیوع تا دوشنبه، بیست و پنجم بهمن ۱۴۰۰، اعلام کرد و نوشت: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۳ هم استانی دیگر در اثر این بیماری جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان ناشی از کووید ۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تا کنون به هفت هزار و ۶۰۱ نفر رسید.
در این اطلاعیه آمده است: از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، دو میلیون و ۹ هزار و ۶۶۳ تست تشخیصی مولکولی و تست سریع در آزمایشگاه های استان تهیه شده که با بررسی نمونه های انجام شده، ۵۸۳ هزار و ۵۱ بیمار مثبت شناسایی شده است.
از مجموع تست های انجام شده از ابتدای شیوع تاکنون، یک میلیون و ۶۷۷ هزار و ۱۵۴ تست تشخیصی مولکولی بوده که ۴۹۴ هزار و ۵۱۳ مورد بیمار مثبت قطعی شناسایی شده، همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون ۳۳۲ هزار و ۵۰۹ مورد تست سریع انجام شده و ۸۸ هزار و ۵۳۸ بیمار مثبت شناسایی شده است.
با بستری ۲۷۰ بیمار جدید طی ۲۴ ساعت گذشته، هم اکنون هزار و ۲۸۰ بیمار مثبت و مشکوک دارای علایم در بیمارستان های استان بستری هستند که از این تعداد، ۱۷۰ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی، در بخش های ICU، مراقبت های ویژه درمانی دریافت می کنند.
همچنین از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون ۵۵۲ هزار و ۹۴۹ هم استانی مبتلا به کووید۱۹ بهبود یافته که از بیمارستان ها ترخیص شده و یا از ایزوله خانگی خارج شده اند.
در حال حاضر مجموع تعداد دُز تزریق شده واکسن کرونا در شهرستان های زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با احتساب سه دُز، به هفت میلیون و ۶۸۵ هزار و ۷۹۶ دُز رسیده که از این تعداد سه میلیون و ۳۲۴ هزار و ۳۸۴ دُز نوبت اول، سه میلیون و ۳۵ هزار و ۶۲۳ دُز نوبت دوم و یک میلیون و ۳۲۵ هزار و ۷۸۹ دُز نوبت سوم واکسن بوده است.