شهرکرد- ایرنا- مدیر شرکت شهرکهای کشاورزی چهارمحال و بختیاری از صدور پروانه تاسیس ۱۷ مجتمع کشاورزی بخش خصوصی به مساحت ۲۴۵ هکتار در استان در سالجاری خبر داد.

دلشاد جهانبخشی روز سه‌شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: شرکت شهرکهای کشاورزی یک شرکت توسعه‌ای در راستای توجه کارشناسی است که با توجه به شرایط تغییر اقلیم، مدیریت و بهره‌وری منابع تولید از جمله آب و خاک از سال ۹۲ فعال شد و توسعه و احداث مجتمع‌های کشاورزی در استان تاکنون مغفول مانده بود.

وی گفت:  ۹سال بی توجهی به تکمیل و احداث  مجتمع‌های دولتی طی سال های گذشته شده است که از ابتدای سالجاری با همکاری شرکتهای خدمات رسان از جمله آب، گاز، و برق و محیط زیست و پیگیری شرکت شهرکهای کشاورزی و توجه دولت، پروانه تاسیس ۱۷ مجتمع کشاورزی بخش خصوصی در استان صادر شد.

وی اظهار داشت: مجتمع‌های کشاورزی در راستای یکپارچه سازی اراضی کشاورزی، افزایش و رونق تولید، مدیریت منابع آب به عنوان تنها راه حل کارشناسی و منطقی برای ایجاد اشتغال پایدار و بهره وری منابع آب و افزایش تولید ۲۰ برابری کشت در فضای باز، اشتغال ۱۵ برابری و توانمندسازی ضریب درآمدی بهره‌برداران با نگاه صادرات محور و افزایش کیفیت محصولات کشاورزی فعال می‌شود.

به گفته وی، مجوز احداث ۱۰ مجتمع دولتی به  مساحت ۳۳۰ هکتار در استان صادر و طرح مطالعاتی اجرای این طرح‌ها انجام شده  و در دست اعلام فراخوان  از شرکت شهرکهای کشاورزی کشور در ماه‌های آینده است.

جهانبخشی افزود:هم اکنون یک مجتمع دولتی به مساحت ۲۰ هکتار در بلداجی به ۲۷ سرمایه گذار واگذار شده و نزدیک ۱۸۰ میلیارد تومان پرونده تسهیلات تشکیل شده که با تخصیص تسهیلات، عملیات اجرایی از سال آینده آغاز خواهد شد.

وی گفت: هم اکنون ۵۷۵ هکتار مجتمع کشاورزی در استان در بخش خصوصی و دولتی به‌ عنوان مجتمع ها و طرح های برنامه محور و آماده ، برای سفر رییس جمهور  طراحی شده است که  نخستین بار نگاه و رویکرد جدیدی برای تکمیل این مجتمع‌ها با برآورد اعتبارات و تسهیلات  بیش از ۶ هزار میلیارد تومان و اشتغالزایی بیش از ۶ هزار نفر از کارشناسان و فارغ‌التحصیلان جویای کار و سرمایه‌گذاران علاقه مند در دستور کار  قرار گرفته است.

وی اظهار داشت: با احداث ۳۰۰ هکتار مجتمع گلخانه‌ای در استان بیش از ۶ هزار فرصت شغلی مستقیم و ۱۲ هزار فرصت شغلی غیر مستقیم ایجاد خواهد شد که این میزان اشتغالزایی بیشتر از اشتغالزایی برخی واحدهای صنعتی بزرگ در سطح کشور است.

مدیر شرکت شهرکهای کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: همکاری نکردن و نداشتن شناخت و وسعت نظر و نبود گردشگری علمی در سالهای گذشته باعث شده که این استان در حوزه اقتصاد کشاورزی پیشرفت چندانی را نداشته باشد و به جای طرح‌های برنامه محور و بهره‌ور محور به‌ دنبال طرح‌های انفرادی و تقاضا محور  باشد که این مساله زمینه افزایش هزینه‌های تولید، خرد شدن اراضی، هدر رفت منابع آب و انرژی را فراهم کرده است.

به گفته وی، یکپاچه‌سازی اراضی، کاهش هزینه‌های تولید از مهمترین کاردکردهای راه‌اندازی مجتمع‌های کشاورزی است.