ساری – ایرنا – آمار ماهانه مرگ‌های کرونایی مازندران پس از چهار ماه با آغاز همه‌گیری سویه اومیکرون کرونا در این استان یک بار دیگر سه رقمی شد و میانگین روزانه مرگ‌ بر اثر کرونا در این استان نسبت به دو ماه اخیر بیش از سه برابر افزایش یافت.

به گزارش ایرنا، سویه اومیکرون کرونا که موج ششم همه‌گیری این ویروس را از حدود یک ماه پیش در کشور آغاز و با روندی سریع‌تر از دلتاکرونا تخت‌های بیمارستانی را اشغال کرد، طبق پیش‌بینی‌ها حالا چند روز است که مرگ‌های کرونایی را نیز در فرآیندی افزایشی قرار داده و به نظر می‌رسد ممکن است این روند افزایشی هر چند کمتر از موج پنجم کرونا، اما تا حدودی ادامه داشته باشد. روندی که به استناد آمارهای کرونایی مازندران دست‌کم در این استان مشهود است.

در حالی که آمار ماهانه مرگ‌های ناشی از کرونا در مازندران از ابتدای نیمه دوم امسال یعنی طی چهار ماه مهر، آبان، آذر و دی همواره در هر ماه دو رقمی بود و روندی کاهشی را نیز طی می‌کرد، بر اساس آخرین آمارهای دو دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل تعداد مجموع مرگ‌های کرونایی مازندران از یکم بهمن تا کنون به بیش از یکصد نفر رسیده است.

از ماه مهر پس از فروکش کردن موج پنجم کرونا که بر اثر شیوع سویه دلتا روزهایی سیاه را در مازندران ایجاد کرده بود، هر روز از آمار فوت‌های ناشی از ابتلا به کرونا در بیمارستان‌های مازندران کاسته می‌شد. این روند به لطف واکسیناسیون گسترده بسیار چشمگیر بود. به طوری که آمار ماهانه مرگ‌های کرونایی در مازندران از یک‌هزار و ۲۹ نفر در مرداد به ۵۹۳ نفر در شهریور رسید. اما ماه مهر در مجموع ۹۳ مرگ کرونایی در مازندران ثبت شد. آبان ۶۷ فوت ناشی از کرونا در مازندران رقم خورد و در ماه‌های آذر و دی نیز به ترتیب ۴۳ و ۴۴ نفر در بیمارستان‌های مازندران بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند. اما از یکم تا ظهر روز ۲۵ بهمن تعداد مجموع مرگ‌های کرونایی مازندران به ۱۱۷ نفر رسید که حدود سه برابر آمار مرگ‌های کرونایی مازندران در ماه‌های دی و آذر است.

افزایش سه برابری میانگین روزانه مرگ کرونایی

این رشد سه برابری را در میانگین روزانه مرگ‌های کرونایی هم می‌توان مشاهده کرد. طبق آمارها میانگین روزانه مرگ‌های کرونایی مازندران در دو ماه دی و آذر حدود ۱.۵ نفر در هر شبانه‌روز بود. اما در ۲۵ روز بهمن این نرخ میانگین به ۴.۷ مرگ در هر شبانه‌روز رسیده است. میانگین روزانه مرگ‌های کرونایی مازندران در آبان نیز ۲.۲ نفر و در مهر ۳.۲ نفر طی هر شبانه‌روز بود.

مازندران در ماه جاری از نظر روزهای با تعداد مرگ‌های دو رقمی نیز شرایطی متفاوت نسبت به چهار ماه اخیر دارد. در چهاردهمین روز بهمن پس از ۱۳۸ روز تعداد مرگ‌های کرونایی این استان طی هر ۲۴ ساعت دو رقمی شد و با رشد هفت برابری نسبت به روز قبل به ۱۴ نفر رسید. پس از آن نیز در روزهای ۱۸ و ۲۴ بهمن به ترتیب ۱۱ و ۱۰ نفر در بیمارستان‌های مازندران بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند. به عبارتی دیگر با توجه به این که در دو روز از ماه جاری نیز تعداد ۹ مرگ ثبت شده می‌توان گفت که تعداد قربانیان کرونا در چهار روز از این ماه با تعداد کل مرگ‌های کرونایی مازندران در ماه دی برابری می‌کند.

با احتساب ۱۱۷ مرگ کرونایی مازندران تا ظهر روز ۲۵ بهمن تعداد مجموع قربانیان کرونا در مازندران از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا روز گذشته به دو هزار و ۷۵۲ نفر رسید که یک‌هزار و ۶۲۲ مورد از این تعداد مرگ در دو ماه مرداد و شهریور ثبت شد.

علاوه بر افزایشی بودن آمار مرگ‌های کرونایی، در شاخص بیماران کرونایی بستری شده در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های مازندران نیز روند صعودی همچنان ادامه دارد. تعداد تخت‌های اشغال شده توسط بیماران کرونایی در مراکز درمانی مازندران روز گذشته با ادامه روند افزایشی آمارها به ۲۲۱ نفر رسید. در حالی که آمار مجموع بیماران کرونایی مازندران طی پنج روز اخیر به ثباتی نسبی رسیده و حتی پس از چهار رقمی شدن و رسیدن به ۱۰۷۵ نفر در روز ۲۱ بهمن طی چند روز کاهشی شد و به یکهزار و چهار نفر هم رسید، اما تعداد بیماران بدحال کماکان رو به افزایش است و ادامه این روند افزایشی طبیعتا می‌توان افزایش مرگ‌ها را نیز به دنبال داشته باشد.

مروری بر آمارهای کرونایی چند ماه اخر نشان می‌دهد که مازندران در حال حاضر شرایطی کاملا برابر با میانه‌های شهریور امسال را دارد. ۱۸ شهریور تعداد مجموع بستری‌شدگان کرونایی مازندران یکهزار و ۲۲ نفر و تعداد بیماران بدحال از این تعداد ۲۲۱ نفر بود و طبق آخرین آمارها اکنون نیز ۲۲۱ نفر از یکهزا و ۲۶ بیمار کرونایی بستری شده در بیمارستان‌های مازندران در بخش مراقبت‌های ویژه تحت درمان قرار دارند. در تعداد مرگ‌ها نیز وضعیت برابر است.

اما با وجود این میزان خطر ابتلا عادی‌انگاری اجتماعی نسبت به کرونا در استان کماکان مشهود است و سهل‌انگاری برای تزریق دُز سوم واکسن نیز در بخش قابل توجهی از جامعه به چشم می‌آید. به گفته مسئولان حوزه بهداشت و درمان استان میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مازندران هنوز کمتر از ۶۰ درصد است که می‌تواند با توجه به سرایت‌پذیری بالای سویه اومیکرون شرایط استان را در وضعیت بحرانی قرار دهد. نکته قابل توجه این روزهای کرونایی افزایش ابتلا و بستری کودکان مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های مازندران است.

در حال حاضر ۱۷ شهرستان مازندران در وضعیت قرمز، دو شهرستان در وضعیت زرد و سه شهرستان در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارند. طبق آخرین آمارها و ارزیابی‌ها در حال حاضر شهرستان‌های ساری، بابل، آمل، قائمشهر، نور، نکا، گلوگاه، رامسر، بابلسر، جویبار، سوادکوه، نوشهر، فریدونکنار، بهشهر، کلاردشت، عباس‌آباد و تنکابن در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند.