به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، بلینکن افزود: این پیشنهاد، توانایی اوکراین برای تضمین ثبات اقتصادی، رشد و رفاه مردم این کشور در برابر رفتار بی ثبات کننده روسیه را افزایش می دهد.
وزیر امور خارجه آمریکا تاکید کرد که شراکت قوی بین اوکراین، صندوق بین المللی پول، دیگر نهادهای مالی بین المللی، گروه هفت از کشورهای ثروتمند و دیگر کمک دهندگان دو جانبه نیز به این مهم کمک می کند.
بلینکن همچنین در گفتوگو با همتای اوکراینی خود مدعی تعهد واشنگتن و متحدانش درخصوص ثبات اقتصادی و مالی کییف شد.
ایالات متحده اخیرا هشدارهایش را درباره تهاجم احتمالی ادعایی روسیه به اواکراین تشدید کرده است اما مقام های کی یف خواستار حفظ آرامش شده اند.
مسکو بارها گفته است که قصدی برای حمله نظامی به اوکراین ندارد و درصدد دریافت تضمین های امنیتی است که مانع از توسعه ائتلاف نظامی تحت رهبری آمریکا (ناتو) می شود.
روابط آمریکا و غرب با روسیه از سال ۲۰۱۴ به دنبال الحاق شبه جزیره کریمه به آن کشور متشنج شد؛ غرب به بهانه دخالت روسیه در اوضاع داخلی اوکراین، روسیه را بارها تحریم کرده است اما مسکو این ادعای غرب را رد میکند.
بخشهای غربی روسیه با توجه به همسایگی با اوکراین و نزدیکی به کشورهای عضو ناتو که کانون تنش بین روسیه و غرب است، برای روسها اهمیت فراوان دارد و به آمادگی رزمی نیروهای نظامی مستقر در این مناطق توجه خاص میشود.
کارشناسان معتقدند که کاخ سفید با کمک متحدان اروپایی، به دنبال ضربه زدن به روسیه بوده و مساله اوکراین را بهانه و دستاویز قرار داده است. در ماههای اخیر نیز به دلیل ادعای غرب درباره صفآرایی نظامی روسیه در مرزهای اوکراین، روابط ناتو با روسیه دچار تنش شده است.