تهران- ایرنا- یک مقام ارشد فرانسوی گفت که اعلام روسیه مبنی بر بازگشت برخی از نیروهای این کشور به پایگاه‌های خود پس از پایان رزمایش‌ها در نزدیکی اوکراین دلگرم کننده است.

به گزارش سه‌شنبه شب ایرنا از "سی ان ان"، این مقام فرانسوی گفت: این یک نشانه دلگرم کننده است اما ما باید اهداف روسیه را تائید کنیم. ما باید از تحلیل بیش از حد خودداری کرده و محتاط باشیم. 

وی افزود: در تماس تلفنی امانوئل مکرون و جو بایدن روسای جمهور فرانسه و آمریکا که کمی بیش از یک ساعت به طول انجامید، هر دو طرف در مورد نیاز تائید عقب نشینی ارتش روسیه پس از رزمایش‌ها به توافق رسیدند. 

این مقام فرانسوی در ادامه مدعی شد: با توجه به وسعت استقرار نظامی روسیه احتمال‌های بسیاری وجود دارد و بنابراین آمادگی زیادی لازم است. 

وی همچنین اعلام کرد که روسای جمهور فرانسه و روسیه بر عقب نشینی نیروها پس از پایان رزمایش‌های نظامی و عادی‌سازی استقرار نیروهای روسیه در مناطق مرزی اوکراین توافق کرده بودند.

این مقام فرانسوی ادامه داد: اما همچنان تعداد زیادی از نیروهای روسی مستقر هستند و برای بازگشت اعتماد و آرامش باید تعداد بیشتری از این نیروها کاهش یابند و به همین دلیل هنوز زمان آن نرسیده است که بگوییم از بحران خارج شده‌ایم. 

وی افزود: مکرون قرار است روز چهارشنبه با شی جین پینگ رئیس جمهور چین گفت وگو کند.

از سوی دیگر کاخ سفید نیز با انتشار بیانیه‌ای در خصوص مکالمه تلفنی روسای جمهور فرانسه و آمریکا گفت: مکرون و بایدن در مورد تلاش‌های دیپلماتیک و بازدارنده جاری در واکنش به تقویت نظامی روسیه در امتداد مرزهای اوکراین، از جمله آمادگی برای تحمیل عواقب شدید و تقویت موضع دفاعی در جناح شرقی ناتو گفت وگو کردند.

به گزارش ایرنا، در حالی که نیروهای روسیه امروز خروج از کریمه و بلاروس را آغاز کردند، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، تبلیغات غربی در مورد تهاجم روسیه را شکست خورده خواند.

ایگور کوناشنکوف سخنگوی وزارت دفاع روسیه روز سه‌شنبه اعلام کرد: با پایان رزمایش مشترک روسیه و بلاروس، واحدهای حوزه‌های نظامی شرق و غرب روسیه، شروع به بارگیری جنگ‌افزارها در کامیون‌های نظامی و قطارها کرده و بلاروس را ترک می‌کنند. 

واحد نظامی بخش جنوبی روسیه نیز اعلام کرد که نظامیان این کشور پس از اتمام رزمایش شروع به خارج شدن از کریمه به سمت پایگاه‌های خود کردند. 

مسکو بارها اعلام کرده است که قصدی برای حمله نظامی به اوکراین ندارد و در صدد دریافت تضمین‌های امنیتی است که مانع از توسعه ائتلاف نظامی تحت رهبری آمریکا (ناتو) می‌شود.