اگر جمعیت کودکان که کار واکسیناسیون آنها به تازگی آغاز شده را کنار بگذاریم، بر اساس آمار، اکثر مراجعه کنندگان و بستری های کرونایی کسانی هستند که حتی یک دُز واکسن را دریافت نکرده اند و اکنون به دلیل شدت وخامت این بیماری در بخش های ویژه (آی. سی. یو) بستری هستند.
در این رابطه می توان به گفته مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد استناد کرد که اظهار داشته است: ۱۰۰ درصد بیمارانی که در بخش ویژه (آی. سی. یو) بیمارستان امام جعفر صادق (ع) شهرستان میبد بستری هستند، هیچ یک از دُزهای واکسن کرونا را دریافت نکردهاند.
دکتر محمد حسین زارع به این مطلب هم اشاره کرد که از ۱۸ بیمار بستری در بخش های عادی ۱۰ نفر تزریق واکسن را انجام نداده و هشت نفر هم فقط دُزهای اول و دوم را تزریق کرده بودند.
وی با بیان اینکه ریه این افراد به شدت درگیر است، یادآور شد: افراد بستری در این مرکز درمانی دارای بیماری های زمینه ای مانند اعصاب، قلبی و عروقی، داخلی ، فشارخون و دیابت هستند که قبلا به این افراد توصیه شده بود که زودتر واکسن علیه بیماری کووید -۱۹ را تزریق کنند اما توجه نکرده بودند.
هر چند بارها درباره ضرورت دریافت همه نوبتهای واکسن کرونا برای تقویت سیستم ایمنی بدن گفته شده است اما همچنان برخی افراد توجهی نمیکنند حال آنکه براساس آمارها ۹۰ درصد افرادی که واکسنهایشان را دریافت کردهاند پس از ابتلا بستری نشدهاند.
این آمار در مورد فوتی مبتلایان واکسننزده قابل تاملتر است زیرا آنطور که سخنگوی ستاد مدیریت کرونا در استان کرمان میگوید در ۹۵ درصد مبتلایانی که سه نوبت واکسن را دریافت کردهاند مرگ و میر کاهش نشان میدهد.
دکتر سعید صحبتی اظهار داشت: افراد بالای ۱۸ سال که سه ماه از تزریق نوبت دوم واکسن آنان گذشته باشد می توانند واکسن نوبت سوم را دریافت کنند که بر این اساس تاکنون ۵۳ درصد از واجدان شرایط این استان نوبت سوم را دریافت کرده اند.
وی یادآورشد: طبق آمار افرادی که نوبت سوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند ۵۰ درصد کمتر از سایرین به این ویروس مبتلا شده اند اما آمار بیماریها و فوتی های این افراد قابل تامل است به نحوی که عمدتا فوتیها در گروه واکسن نزده یا واکسن ناقص بوده اند.
درباره فواید واکسن برای کودکان هم محسن محمدی فوق تخصص بیماریهای عفونی گفته است: تزریق واکسن کرونا به کودکان از عوارض بلندمدت این بیماری در آنان جلوگیری میکند.
وی اضافه کرده است: کودکانی که به کرونا بویژه نوع تشدید شده آن مبتلا می شوند ممکن است به سندرم های التهابی گرفتار شوند که گاهی برای درمان همین التهاب ها به مصرف داروهایی نیاز پیدا می کنند که پرعارضه به شمار می روند.
وی دغدغه برخی خانواده ها نسبت به تزریق واکسن کرونا به کودکانشان را بی مورد و نوعی بزرگ نمایی در باره عوارض این واکسن توصیف کرد و گفت : در شرایط فعلی که سویه جدید کرونا با قدرت سرایت بالا در جامعه اپیدمی شده ، تزریق واکسن کرونا به کودکان برای در امان نگه داشتنشان از ابتلا به این بیماری بسیار سودمندتر از عوارض احتمالی است که ذهن خانواده ها را درگیر کرده است.
مسئله تاثیرگذار دیگر بر روند شیوع ویروس کرونا و سویه اومیکرون حضور افراد در دورهمی های خانوادگی است به گونه ای که در این رابطه سخنگوی ستاد کرونا خوزستان اعلام کرده است که بیش از ۶۰ درصد بیماران کرونایی خوزستان در محیط خانواده و دورهمی خانوادگی مبتلا شدهاند.
دکتر سیدمحمد علوی همچنین بیان کرد: هم اکنون ۳۱ هزار و ۲۶۶ بیمار خوزستانی در قرنطینه خانگی به سر می برند که بیشتر دارای علایم خفیف و بدون علامت بالینی هستند و هفت شهرستان خوزستان در وضعیت قرمز، هشت شهرستان نارنجی و ۱۲ شهرستان زرد کرونایی قرار دارد.
سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز هم گفت: ۵۴۷ بیمار کرونایی اکنون در بیمارستانهای خوزستان بستری هستند و تعداد مراجعه بیماران به مراکز درمانی زیاد است به گونهای که ظرفیت آی سی یو بیمارستان رازی اهواز تکمیل شده است.
دکتر حبیب حی افزود: در این پیک بیماری، بیشتر افرادی گرفتار می شوند که بیماری زمینهای داشته و یا واکسن نزدهاند لذا خانوادهها باید از حضور در تجمعات و دورهمی پرهیز کنند تا دیگران مبتلا نشوند.
بنا به گفته بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دو هفته سخت پیش رو داریم و هر روز بر شمار مبتلایان به سویه اومیکرون اضافه می شود، در این رابطه رییس کارگروه اطلاع رسانی ستاد دانشگاهی مقابله با کرونا در آذربایجان غربی گفته است: فوتی های روزانه کرونا در استان طی ۲۴ ساعت گذشته به ۶ نفر رسید که بیشترین رقم طی زمستان امسال است.
علی افشانی افزود: همچنین طی ۲۴ ساعت گذشته هزار و ۱۳ نفر در استان به کرونا مبتلا و ۱۵۸ نفر شامل حدود ۱۵ درصد مبتلایان در مراکز درمانی بستری شدند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان هم درباره وضعیت کرونایی استان سیستان و بلوچستان گفت: با ابتلای یکهزار و ۲۹۳ نفر دیگر به کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته شمار مبتلایان در این استان به ۱۵۶ هزار و ۴۹۳ نفر و با فوت چهار نفر دیگر شمار درگذشتگان به ۲ هزار و ۶۹۳ نفر رسیده است.
دکترسید محمد هاشمیشهری با بیان اینکه هماینک ۲۰۵ بیمار حاد تنفسی و ۱۰۴ فرد مبتلا به کرونا در بیمارستانهای سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند، از مردم درخواست کرد هنگام خروج از منزل با استفاده از ماسک ورعایت پروتکلهای بهداشتی از ابتلا و گسترش این بیماری جلوگیری کنند.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان چابهار هم با بیان اینکه روزانه بیش از چهار هزار نفر در این شهرستان واکسن دریافت میکنند، گفت: خطر امیکرون برای بیماران زمینهای، مادران باردار و کودکان جدی و پیشگیری، همواره مقدم بر درمان این گروه و سایر افراد است.
همایون دادگر اظهار داشت: اگرچه آمار مرگ و میر به دلیل پوشش گسترده واکسیناسیون کاهش یافته است، اما این مساله به معنای ابتلا نشدن افراد به اومیکرون نیست زیرا ۲۰ درصد از مبتلایان به سویه اُمیکرون گروه سنی کمتر از ۱۲ سال هستند.
روند صعودی شیوع موج ششم کرونا در استان اردبیل که از حدود ۲ هفته پیش آغاز شده، همچنان ادامه دارد به طوری که طی شبانه روز گذشته مجموع بستری مبتلایان کووید.۱۹ در مراکز درمانی استان به ۲۵۸ نفر رسید و چهار نفر دیگر جان خود را از دست دادند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل در این رابطه اعلام کرد: طی شبانه روز گذشته ۵۷ فرد مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان پذیرش و بستری شدند و هماکنون شهرستان مشکینشهر در وضعیت قرمز، پنج شهرستان اردبیل، نیر، سرعین، پارسآباد و اصلاندوز در وضعیت نارنجی و پنج شهرستان گرمی، بیلهسوار، نمین، خلخال و کوثر نیز در وضعیت زرد شیوع کرونا قرار دارند.
دکتر علی محمدیان اردی از تزریق ۲ دُز واکسن برای بیش از ۸۳ درصد جمعیت هدف ساکن در استان اردبیل خبر داد و افزود: تاکنون ۹۳۲ هزار ۱۱ دُز واکسن نوبت اول با ۹۲ درصد پوشش و ۸۱۷ هزار و ۷۹۸ دُز واکسن نوبت دوم با پوشش ۸۲ درصد و برای ۳۱۰ هزار و ۴۳۱ نفر از گروههای سنی واجد شرایط دُز سوم واکسن کرونا تزریق شده و پوشش دُز سوم در این استان به ۲۸ درصد رسیده است.
رییس کمیته رسانه و اطلاع رسانی قرارگاه مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم گفت: در زمان حاضر ۲۶۰ بیمار بدحال کرونایی در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان های استان خراسان رضوی بستری هستند و تعداد بستری شدگان روزانه ناشی از کرونا در بیمارستانهای خراسان رضوی تا ۴۰۰ نفر در روز افزایش یافته که این تعداد بیشترین میزان در ۱۰ روز گذشته است.
دکتر محمد پهلوان افزود: تعداد بیماران سرپایی مراجعه کننده به مراکز منتخب کرونا طی روزهای گذشته روند کاهشی داشت بطوریکه این تعداد در حالی که تا سه هزار نفر در روز نیز رسیده بود دیروز به هزار و ۲۷۰ نفر کاهش یافت.
اما در استان گلستان بنا بر اعلام سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی روند بستری شمار مبتلایان به کرونا طی ۴۸ ساعت گذشته در این استان رو به کاهش بوده و اکنون ۵۴۷ تخت مراکز درمانی مربوط استان در اختیار این افراد است که این آمار نسبت به روز دوشنبه هفته جاری ۴۹ نفر کمتر شده است.
سعید گلفیروزی اظهارداشت: هم اکنون گرگان، علیآبادکتول، بندرگز، کلاله، کردکوی، بندرترکمن، گمیشان و آق قلا در وضعیت قرمز، آزادشهر، رامیان، گنبدکاووس، مینودشت و گالیکش در وضعیت نارنجی و مراوهتپه در وضعیت زرد شیوع کرونا قرار دارند و همه بیمارستانهای گلستان آماده خدمترسانی هستند.
در زنجان نیز بر اساس اظهارات سرپرست معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی هم اکنون ۲۵۹ بیمار مبتلا به کووید- ۱۹ در بیمارستانها بستری هستند که ۱۵ مورد مثبت روز گذشته را شامل میشود.
دکتر مشهود تقیلو افزود: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون آمار مبتلایان مثبت سرپایی بر اساس یافتههای آزمایشگاهی در این استان به رقم ۱۵۱ هزارو ۷۵۲ نفر رسیده است و روز گذشته ۲ مورد فوتی کرونایی در استان ثبت شد و در مجموع شمار فوتیها به رقم یکهزارو ۸۴۷ نفر رسید.
۶۰ بیمار بدحال کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در مراکز درمانی استان البرز بستری و تحت مراقبتهای پزشکی قرار گرفتند و هفت نفر نیز جان خود را از دست دادند، این مطلب را امروز دکتر شهرام صیادی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی البرز اعلام کرد و گفت: ۵۱۰ بیمار بدحال کووید ۱۹ اکنون در مراکز درمانی استان البرز بستری و تحت مراقبتهای پزشکی قرار دارند.
اکنون شهرستان های نظرآباد و کرج اکنون در وضعیت قرمز، ساوجبلاغ، چهارباغ و اشتهارد در وضعیت نارنجی و شهرستانهای فردیس و طالقان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارد.
رییس کمیته اطلاعرسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هم با اشاره به اینکه در شبانهروز گذشته پنج نفر دیگر براثر ابتلای قطعی به کووید ۱۹ فوت کردند، گفت: آمار بستریهای کرونا در مراکز درمانی استان هماکنون ۳۹۴ نفر است.
مهدی محمدی اعلام کرد: از این تعداد ۷۵ نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند که حال ۱۹ نفر آنها وخیم است و اکنون هشت شهرستان استان کرمانشاه در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد.
قربانیان کرونا در استان لرستان نیز بنابر اعلام معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی به سه نفر در شبانه روز گذشته رسید و ابتلای ۳۷۶ نفر هم قطعی شد.
دکتر مریم کوشکی افزود: هم اکنون ۴۶۵ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی این استان بستری و تحت درمان هستند و اکنون ۹ شهرستان خرمآباد، ازنا، الیگودرز، بروجرد، پلدختر، دورود، دلفان، سلسله و چگنی در وضعیت قرمز کرونا قرار دارند و وضعیت کرونا در شهرستان های کوهدشت و رومشکان هم نارنجی است.
بر اساس اظهارات معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک، از نظر میزان بستری کرونایی استان مرکزی رتبه دهم و در زمینه میزان مرگ و میر طی هفته گذشته در رتبه دوم کشور قرار دارد.
دکتر بهمن صادقی افزود: از دلایل اصلی بالا بودن مرگ و میر در استان مرکزی و تفاوت عمده آن با سایر استانها، ساده انگاری بیماری و دیر مراجعه کردن مبتلایان به بیمارستانها است و تعداد موارد مراجعه و بستری اطفال در حال افزایش است به طوری که حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد موارد بستری در مراکز درمانی به کودکان اختصاص دارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز گفت: با احتساب ۳۲۵ نفر جدید مبتلا به کرونا در استان، تعداد مبتلایان به کرونا در استان ایلام به ۷۴ هزار و ۵۹۹ نفر رسید.
دکتر محمد کریمیان اظهار داشت: طی ۲۴ ساعت گذشته فوتی کرونا ثبت نشده اما ۲۵ ابتلای جدید کرونا در شبانه روز گذشته نیز در مراکز درمانی بستری شدند و هم اکنون تعداد بستری های استان ۱۳۲ نفر است.
وی خاطرنشان کرد: اکنون شهرستان های ایلام، چوار، دره شهر، ایوان ، مهران ، چرداول و بدره در وضعیت قرمز ، هلیلان، سیروان در وضعیت نارنجی و آبدانان و ملکشاهی نیز وضعیت زرد دارند.
طعمههای کوچک امیکرون زیرسایه باورهای کودکانه بزرگترها عنوان گزارشی از مرکز بجنورد است که به سهل انگاری و دلایل بی توجهی خانواده ها نسبت به ابتلای کودکان به اومیکرون اشاره کرده و در ادامه اظهارات متخصصان ومسوولان درمان در رابطه با عواقب این امر آورده شده است.
واکسن کرونا؛ هدیهای در دستان والدین برای رهایی کودکان از کووید ۱۹ گزارش دیگری از مرکز رشت است که به مزایای تزریق واکسن برای کودکان پرداخته و با ذکر دلایل علمی به نقل از متخصصان و کارشناسان بهداشتی، خانواده ها را به این کار تشویق کرده است.
در پایان هم مطلع شوید از آخرین وضعیت کرونا در کشور طی ۲۴ ساعت گذشته
مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: طی ۲۴ ساعت گذشته، ۱۸۵ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۳۴ هزار و ۲۳۸ نفر رسید و ۱۶ هزار و ۳۱۰ بیمار جدید شناسایی شد.
تاکنون ۶۱ میلیون و ۷۷۰ هزار ۱۳۸ نفر دُز اول، ۵۴ میلیون و ۸۹۷ هزار و ۵۹۴ نفر دُز دوم و ۲۱ میلیون و ۶۸۹ هزار و ۶۵۵ نفر دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۳۸میلیون و ۳۵۷ هزار و ۳۸۷ دُز رسید و در شبانه روز گذشته ۱۵۹ هزار و ۴۸۲ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
از دیروز(سه شنبه) تا امروز چهارشنبه ۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۶ هزار و ۳۱۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۲ هزارو ۲۷۵ نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶ میلیون و ۸۷۶ هزار و ۵۶۵ نفر رسیده و تا کنون ۶ میلیون و ۳۷۳ هزار و ۶۷۸ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان ها ترخیص شده اند و ۳ هزار و ۶۰۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ نیز در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان ها تحت مراقبت قرار دارند.
تا کنون ۴۶ میلیون و ۳۰۷ هزار و ۶۶۱ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
در زمان حاضر ۲۴۷ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۱۲ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۸۹ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند و هیچ شهری در وضعیت آبی به سر نمی برد.