یاسوج - ایرنا - پلمب و جلوگیری از ادامه فعالیت پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد از سوی شهرداری یاسوج در چند روز گذشته بازتاب هایی را در شبکه های اجتماعی داشته و پیرامون این اقدام دو روایت از سوی نمایندگان حوزه های مربوطه بیان شده است.

استفاده نامتعارف از کاربری دلیل پلمب پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد

مدیر درآمد شهرداری یاسوج گفت: استفاده نامتعارف از کاربری دلیل پلمب و جلوگیری از ادامه فعالیت پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد از سوی شهرداری یاسوج در چند روز گذشته بوده است. 

شهرام خلیلی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این اقدام پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد علاوه بر ایجاد بار ترافیکی در خیابان فرعی ۱۴ کاشانی سالم آباد یاسوج مشکلات و معضلات متعددی را نیز برای ساکنان آن ایجاد کرده و به همین دلیل نیز شاکی و معترض هستند. 

وی افزود: یاسوج نیز همچون دیگر شهرهای کشور نیاز به  مدیریت دارد و چنین امری بر عهده شهرداری آن است و قانون نیز به صراحت اشاره کرده که هیچ فرد یا دستگاه اجرایی حق ندارد بدون مجوز شهرداری و طی شدن مراحل قانونی در شهر تغییر کاربری انجام دهد. 

مدیر درآمد شهرداری یاسوج بیان کرد: کاربری ها از جمله اداری، مسکونی، آموزشی، ورزشی، فضای سبز و دیگر موارد در شهر از سوی شهرداری و بر اساس طرح تفصیلی تعریف شده است. 

خلیلی عنوان کرد: کاربری ها قوانین و مقرراتی دارد که شهرداری هر شهر مجری آنها خواهد بود. 

وی ابراز داشت: برخی دستگاه های اجرایی کهگیلویه و بویراحمد از جمله پارک علم و فناوری یک ساختمان در خیابان فرعی ۱۴ کاشانی سالم آباد یاسوج با کاربری مسکونی را بدون مجوز و اطلاع شهرداری یاسوج خریداری و حدود ۲ سال پیش تاکنون در آن استقرار یافته است. 

مدیر درآمد شهرداری یاسوج گفت: بر اساس طرح تفصیلی پارکینگ تعریف شده در کاربری مسکونی به ازای هر واحد با هر زیربنایی ۲۵ متر مربع و در کاربری اداری نیز به ازای هر مترمربع یک مترمربع است. 

خلیلی اظهار داشت: از سوی دیگر نیز میزان دریافت عوارض شهرداری برای کاربری مسکونی با کاربری اداری متفاوت است. 

وی افزود: دلیل پلمب و جلوگیری از فعالیت پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد با قرار دادن نیوجرسی در پیاده روی جلوی آن از سوی شهرداری یاسوج تغییر کاربری از مسکونی به اداری بدون مجوز شهرداری است. 

مدیر درآمد شهرداری یاسوج بیان کرد: این موضوع در کمیسیون ماده ۱۰۰ کهگیلویه و بویراحمد مطرح و حُکم به برگشت به وضعیت سابق و کاربری مسکونی داده شد. 

خلیلی عنوان کرد: شهرداری یاسوج در این قضیه به دنبال همکاری با پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد است و به مسئولان آن اعلام کرده که مشکل باید در کمیسیون ماده پنج استان اصلاح شود اما پارک تمکین نکرد. 

وی ابراز داشت: قانون به شهرداری ها اجازه داده که هرگاه بر خلاف مفاد پروانه ساخت و ساز تغییراتی در ساختمان ایجاد شود از ادامه فعالیت آن جلوگیری کند و این موضوع در بند ۲۴ ماده ۵۵ قانون شهرداری ها عنوان شده است. 

مدیر درآمد شهرداری یاسوج گفت: پس از وارد عمل شدن دفتر امور شهری استانداری کهگیلویه و بویراحمد و برگزاری یک نشست با حضور مسئولان شهرداری یاسوج و پارک علم و فناوری استان مسائل و مباحث مطرح شد. 

خلیلی اظهار داشت: در این نشست مشخص شد مسئولان پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد اطلاع نداشتند که نباید کاربری ساختمان محل استقرار خود را بدون مجوز و اطلاع شهرداری یاسوج از مسکونی به اداری تغییر می دادند و نمی دانستند استقرار آنها در کاربری مسکونی خلاف قانون است. 

وی افزود: مسئولان پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد در این نشست توجیه شدند که این کار آنها خلاف قانون بوده و تخلف آنها نیز به دلیل بی اطلاعی است. 

مدیر درآمد شهرداری یاسوج بیان کرد: در این نشست مقرر شد که پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد عوارض را به حساب شهرداری یاسوج واریز کرده و شهرداری نیز موضوع را از طریق کمیسیون ماده پنج این استان برای تغییر کاربری از مسکونی به اداری و ادامه فعالیت پارک علم و فناوری استان پیگیری کند. 

خلیلی عنوان کرد: در غیر اینصورت از سوی شهرداری یاسوج از ادامه فعالیت پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد در کاربری مسکونی جلوگیری می شود. 

وی ابراز داشت: پلمب پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد با قرار دادن نیوجرسی در پیاده روی جلوی آن با وساطت و رایزنی استاندار و رییس دفتر امور شهری استانداری این استان برطرف شده است. 

مدیر درآمد شهرداری یاسوج گفت: مسئولان پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد قول داده اند که در کمترین زمان ممکن و تا قبل از پایان امسال اقدام به رفع مشکل تغییر کاربری از مسکونی به اداری کند. 

خلیلی اظهار داشت: شهرداری یاسوج حاضر به حمایت لازم از پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد بوده و پارک نیز می تواند در زمینه های مختلف با شهرداری همکاری و مشارکت کند. 

وی افزود: پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد می تواند سیستم پالایش تصویری یاسوج را طراحی و مدیریت کرده یا پنل خورشیدی برای سرویس های بهداشتی و چراغ های راهنمای این شهر طراحی کند. 

مدیر درآمد شهرداری یاسوج بیان کرد: برخی نهادهای دولتی کهگیلویه و بویراحمد از قبیل سازمان بازرسی،  دفتر امور شهری استانداری و شورای اسلامی بر عملکرد شهرداری یاسوج نظارت می کنند و در صورت جلوگیری نکردن شهرداری از کاربری های نامتعارف به دنبال پاسخ قانع کننده هستند. 

خلیلی عنوان کرد: محل فعلی استقرار پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد در خیابان فرعی ۱۴ کاشانی سالم آباد یاسوج مناسب نیست و باید در مکان بهتر و در کاربری اداری باشد. 

روایتی دیگرگونه از پلمب پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد

مدیر روابط عمومی پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد نیز در جمع خبرنگاران کهگیلویه و بویراحمد در این باره گفت: اوایل هفته جاری ماموران شهرداری یاسوج برای پلمب ساختمان پارک علم و فناوری استان کهگیلویه و بویراحمد اقدام کردند.

محسن عسکری افزود:حدود ۷۰ نفر کارمند و کارگر شهرداری یاسوج به همراه یک دستگاه جرثقیل، یک کامیون در این رخداد حضور داشتند. 

مدیر روابط عمومی پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: شلوغی و ازدحام کارکنان و کارگران شهرداری  یاسوج در جلوی پارک علم و فناوری منجر به درگیری لفظی و فیزیکی میان کارمندان پارک و کارکنان و کارگران شهرداری شد.

عسکری ابراز داشت: در این درگیری یک نفر از کارکنان پارک علم و فناوری استان از ناحیه کتف مصدوم شد.

وی تاکید کرد: شهرداری یاسوج از سال ۹۷ تاکنون مدعی بود پارک علم و فناوری چون یک ساختمان مسکونی را به پژوهشی_ آموزشی و فناوری تغییر کاربری داده باید بیش از ۲ میلیارد تومان عوارض پرداخت کند.

 مدیر روابط عمومی پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: پس از رایزنی ها شهرداری یاسوج این مبلغ را به یک میلیارد و ۴۲۵ میلیون و ۱۷۲ هزار تومان کاهش داد که عوارضی که شهرداری برای پارک علم و فناوری نوشته بود، چیزی نزدیک به مبلغی که ساختمان خریداری شده است.

وی عنوان کرد: پس از کش و قوس‌های فراوان موضوع از طریق مراجع قضایی پیگیری و این موضوع در دادگاه بدوی و تجدید نظر مطرح و رای صادره نقض و باطل شد.

عسکری عنوان کرد: موضوعات مرتبط با فعالیت های علمی، پژوهشی، فناوری و ادارات باید در کمیسیون ماده ۵ مطرح شود و در صلاحیت کمیسیون ماده ۷۷ نبود که این موضوع را مطرح کردند.

مدیر روابط عمومی پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: ماموران و کارمندان شهرداری هنگام مراجعه برای پلمب ساختمان پارک علم و فناوری هیچ حکم قضایی و حقوقی همراه نداشتند و تنها به پشتوانه جمعیتی که همراه آنها بود اقدام به این کار عجیب کردند.

وی تصریح کرد: طبق قانون و مصوبات مجلس هر گونه تغییر کاربری در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان و موسسات علمی معاف از هرگونه عوارض و جرائم است.

عسکری ادامه داد: بر اساس ماده ۱۳ قانون دیوان عدالت مصوب سال ۱۳۹۲ و همچنین موضوع بندهای ۱۴ آیین نامه وضع و اصول عوارض توسط شوراها و ماده ۵۹ قانون رفع موانع تولید در سال ۹۴ و عوارض شهرداری پس از صدور پروانه در خصوص شرکت‌های دانش‌بنیان ممنوع است.