سنندج- ایرنا- استاندار کردستان گفت: یکی از اولویت‌های اشتغالزایی در استان بازگرداندن واحدهای غیرفعال به چرخه تولید و استفاده از ظرفیت کامل واحدهای تولیدی است.

به گزارش ایرنا اسماعیل زارعی کوشا روز چهارشنبه در نشست شورای اشتغال استان کردستان اظهار داشت: ۳۳ هزار نفر تعهد ما برای سال آینده است و جزو استان‌هایی هستیم که تعهد بالایی برای آن در نظر گرفته شده است بنابراین مهمترین شورای امسال و سال آینده شورای اشتغال خواهد بود.

وی ادامه داد: بر اساس تعهدی که استان داده است به صورت میانگین باید روزانه حداقل برای ۱۰۰ نفر شغل ایجاد شود که برابر با ایجاد سه هزار نفر شغل در ماه است.

زارعی‌کوشا با بیان اینکه عملکرد مدیران باید بدون سانسور در جلسه شورای اشتغال اعلام و هر دستگاهی کوتاهی کرده معرفی شود تاکید کرد: تعارفات اخلاقی بر سر مسائل عمومی و امور مردم مصداق عینی بد اخلاقی است و تعارفات ما موجب متضرر شدن مردم می‌شود.

استاندار کردستان با اشاره به اینکه فرمانداران مسوول اشتغال شهرستان‌ها هستند ادامه داد: برای تعهد سال آینده باید از همین الان مقدمات کار آغاز و از مجموعه‌های علمی و ظرفیت‌ها استفاده شود.

وی اضافه کرد: یکی از موانع اشتغالزایی در استان، تاخیر در پاسخ به استعلامات است که در راستای شعار امسال باید این مشکل در تولید و اشتغالزایی رفع شود.

زارعی کوشا با اشاره به اینکه مبنای اشتغالزایی دستگاه‌ها سامانه رصد است و باید در آن ثبت شود یادآور شد: آمار ثبت در سامانه رصد بسیار نا امید کننده بوده و باید اشتغال ایجاد شده راستی آزمایی شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان هم در این نشست گفت: تعهد اشتغالزایی امسال ۳۳ هزار نفر بوده و در مقایسه با تعهد ۱۰ هزار نفر سال گذشته شاهد رشد چشمگیری هستیم.

برهان صلواتی افزود: اشتغالزایی به معنی بیمه و حداقل حقوق کار است بنابراین اگر این المان‌ها وجود نداشته باشد نمی‌توان آن را در آمار اشتغال به حساب آورد.

وی اضافه کرد: تا کنون حدود ۴۰۹ میلیارد تومان از ۵۲۵ میلیارد تومان اعتباری که به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی تخصیص داده شده، از طرف بانک‌ها پرداخت شده است.

صلواتی ادامه داد: در بحث مشاغل خانگی در مقایسه با سایر استان‌ها شرایط خاصی نداریم لذا تا به حال حدود 130میلیارد ریال از طرف بانک‌ها به این مشاغل پرداخت شده است.

دبیر کمیسیون هماهنگی بانک ها نیز در این نشست گفت: حین بازدید از واحدهای تولیدی مشاهده کرده‌ایم که بسیاری از واحدهای تولیدی نیمی از شاغلان خود را بیمه می‌کنند که باید بررسی شود که اگر افراد دیگری واقعا در حال کار در این واحدها هستند بیمه شده و در آمار اشتغال اضافه شوند.

علی اشرف یوسفی قیاسی اضافه کرد:‌ بانک‌ها تا ۲۸ اسفند تسهیلات ارائه می‌دهند و هیچ بانکی نمی‌تواند به بهانه آخر سال تسهیلات را متوقف کند اما حجم مراجعات به شعب به دلیل نگرانی مردم از گرانی کالاها، افزایش یافته و این کار بانکها را افزایش داده است.