به گزارش روز چهارشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی لبیک، تمامی پذیرفته شدگان اصلی و ذخیره اعزام های هوایی، ضرورت دارد در مهلت باقی مانده و پس از مطالعه دقیق دفترچه راهنمای ثبتنام و فراهم کردن مدارک و اطلاعات مورد نیاز، به پایگاه اطلاع رسانی لبیک به نشانی www.labbayk.ir مراجعه و نسبت به نهایی کردن ثبت نام خود اقدام کنند.
زائرانی که در موعد مقرر نسبت به نهایی کردن ثبت نام خود اقدام نکنند، به منزله انصراف از اعزام تلقی خواهد شد و زائران ذخیره، جایگزین آنها می شوند.
دانشگاهیانی که به صورت زمینی به عنوان زائر اصلی یا ذخیره انتخاب شده اند، در حال حاضر امکان نهایی کردن ثبت نام را ندارند و اعزام آنها به شکل زمینی منوط به بازگشایی مرزهای زمینی است. این دسته از زائران منتظر اخبار و اطلاعیه های بعدی سایت لبیک باشند.
کارت واکسن برای سفر به عتبات ضروری است
همچنین بر اساس اعلام پایگاه اطلاع رسانی لبیک، زائران عتبات دانشگاهیان اعم از اصلی و ذخیره برای اعزام به عتبات، داشتن کارت واکسیناسیون ضروری است و همه زائرانی که به صورت هوایی و در صورت بازگشایی مرزها به صورت زمینی عازم عراق شوند، باید واکسن کرونا زده باشند.
بر اساس مصوبه ستاد مدیریت بیماری کرونا، داشتن کارت واکسیناسیون و نتیجه منفی آزمایش PCR برای۷۲ ساعت قبل از پرواز ضروری است. همچنین کشور عراق داشتن کارت واکسن با دو دوز تزریق و همراه بردن نتیجه منفی آزمایش PCR را برای زوار لازم می داند.
سفر به عتبات بدون داشتن کارت واکسیناسیون امکانپذیر نیست و شرکتهای هواپیمایی نمیتوانند به افرادی که واکسن کرونا نزدند، بلیت بفروشند.
دانشگاهیان به این مورد توجه خاص داشته باشند که این قانون به منظور حفظ سلامت عمومی زائران ایرانی و شهروندان کشور میزبان وضع شده و رعایت آن از لحاظ اجتماعی، اخلاقی و شرعی واجب است.
زائرانی که دو دز واکسن خود را دریافت کرده اند، به سامانه درخواست کارت واکسن وزارت بهداشت مراجعه کنند و درخواست صدور کارت واکسن دیجیتال به زبان فارسی و انگلیسی دهند.
این کارت بعد از صدور تا دو هفته بعد اعتبار دارد.
دانشجویان دانشگاه های تحت پوشش وزارت علوم، وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد اسلامی، پیام نور، غیرانتفاعی، دانشگاه های علمی - کاربردی، دانشگاه های نظامی و ... در سراسر کشور مجاز به ثبت نام در بیست و دومین دوره عتبات دانشگاهیان بودند. همچنین اساتید دانشگاه ها و کارمندان دانشگاه ها امکان ثبت نام برای سفر به عتبات عالیات دانشگاهیان را داشتند.
قرار است اعزام دانشجویان که پس از ۲ سال وقفه انجام می شود، از اول اسفندماه آغاز شود. طبق برنامه ریزی انجام شده در مرحله نخست در دهه اول ابتدا دانشجویان دختر مجرد، اساتید و کارکنان دانشگاه ها اعزام می شوند و از ۲۱ اسفندماه تا دهم فرودین ۱۴۰۱ دانشجویان پسر، اساتید، کارکنان دانشگاه ها و دانشجویان متاهل به این سفر معنوی اعزام می شوند.
ظرفیت ثبت نام برای این دوره ۶ هزار نفر است که ۸۰ کاروان هوایی و ۴۰ کاروان زمینی برای اعزام زائران دانشجو در نظر گرفته شده است. هزینه سفر هوایی نیز ۸۵ میلیون ریال، زمینی ۴۵ میلیون ریال و مدت سفر هوایی هفت روزه و زمینی بین هشت تا ۹ روز و ظرفیت کاروان زمینی ۵۰ نفره است.
مدت زمان اقامت دانشگاهیان در سفر به عتبات عالیات سه شب در نجف اشرف، سه شب در کربلای معلی و یک شب در کاظمین خواهد بود. زیارت قبور ائمه اطهار (ع) در سامرا نیز عبوری خواهد بود.
برای انجام این سفر معنوی تلاش بسیاری زیادی انجام شد و با هماهنگی مسوولان صندوق رفاه دانشجویان، وزارتخانه های بهداشت، علوم و همچنین دانشگاه آزاد اسلامی، تسهیلات بسیار مناسبی با شرایط موجود در آیین نامه وام دانشجویی برای دانشجویان درنظر گرفته شده است.
مبلغ وام برای اعطای تسهیلات قرض الحسنه از سوی بانک ملت برای دانشجویانی که به صورت هوایی به عتبات عالیات اعزام می شوند، ۶۰ میلیون ریال و برای سفرهای زمینی ۳۰ میلیون ریال خواهد بود که دانشجویان پس از قطعی شدن ثبت نام و ارسال اطلاعات زایران به صندوق رفاه دانشجویی یا بانک عامل می توانند وام خود را دریافت کنند.