اردبیل - ایرنا - رئیس کل دادگستری استان اردبیل گفت: توسعه کیفی و کمی فعالیت‌های نهادهای داوری در این استان موجب کاهش پرونده‌های ورودی به دستگاه قضایی استان می‌شود.

به گزارش ایرنا ، حجت‌الاسلام حسین کثیرلو روز پنجشنبه  در جلسه هماهنگی اجرای دستورالعمل ساماندهی حل و فصل اختلافات از طریق داوری و ایجاد و توسعه نهاد داوری در استان اظهارکرد: در متون فقهی و احادیث دینی مباحث مختلف و مبسوطی در باب مصالحه و داوری وجود دارد که نشان از اهمیت این موضوع بوده و مستلزم توجه و اقدام ویژه جهت سوق آحاد مردم به سوی مصالحه و در کنار آن مبحث داوری است.

وی با اشاره به دستورالعمل واصله از قوه قضاییه و تاکید بر ساماندهی نهاد داوری از سوی مسئولان عالی قوه قضاییه گفت: وصول به مهم‌ترین اهداف تشکیل این نهاد که تسهیل روند حل مشکل آحاد مردم در اختلافات بوجود آمده و کاهش ورودی پرونده‌ها به محاکم زمانی محقق می‌شود که مقدمات سوق مراجعان به نهاد داوری طبق قانون الزامی شده و دستورالعمل واصله توسط این نهادها به دقت مطالعه شده و با حداکثر کیفیت و همتی مضاعف بکارگیری شود.

یوسف خدادادی ، رئیس هیات مدیره کانون موسسات داوری استان اردبیل هم در این جلسه گفت: داوری یکی از نهادهای مهم حقوقی و از قدیمی‌ترین موضوعات حقوقی مطرح در کشور است که از سال ۱۳۰۶ در قوانین مختلف طرح شده و در فصل هفتم قانون آیین دادرسی مدنی نیز به آن اشاره شده است.

وی در زمینه محاسن این نهاد اظهارکرد: انتخابی بودن داور بین طرفین ، تخصصی بودن ، در دسترس بودن ، جلوگیری از ورود حجم عظیم پرونده به محاکم و ایجاد اشتغال از مزایای توسعه این نهاد می‌باشد.

وی افزود: در حال حاضر ۱۳ موسسه داوری در استان در حال فعالیت هستند و زمینه فعالیت حدود ۳۱ موسسه نیز فراهم شده است که به مرور زمان نسبت به صدور مجوز آنها اقدام خواهد شد.

حجت‌الاسلام حسین علوی ، رئیس توسعه حل اختلاف استان و دبیرکل موسسات داوری استان نیز در ادامه جلسه ضمن تشریح دستورالعمل مربوطه از مسئولان خواست با تلاشی جهادگونه در راستای خدمت صادقانه به مردم در توسعه این نهاد مقدس حداکثر تلاش خود را بکار برده و خدمتی ماندگار از خود به یادگار بگذارند.