تهران- ایرنا- مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: باید به سمتی برویم که زیرساخت‌های لازم به گونه‌ای فراهم شود که شاهد تولید محتوای دینی توسط مردم باشیم و نهضت شبکه‌سازی مردمی در حوزه تولید و نشر محتوای دینی به طور کامل محقق شود.

به گزارش روز پنجشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، حجت‌الاسلام حامد حاجی‌ملامیرزایی در جلسه شورای سیاستگذاری نهمین جشنواره رسانه‌های دیجیتال رضوی در بنیاد بین‌المللی امام‌رضا علیه‌السلام، گفت: با توجه به تاثیرگذاری بسیار بالای فضای مجازی در جامعه، برای تحقق اهداف فرهنگی باید از این ظرفیت به بهترین نحو استفاده کنیم.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به رویکرد جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص فضای مجازی افزود: تاکید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر استفاده از این فضا و توسعه مشارکت سکوهای پرمخاطب برای توسعه فرهنگ ایرانی- اسلامی است.

حاجی‌ملامیرزایی با اشاره به لزوم تقویت تولید محتوا توسط مردم تصریح کرد: باید به سمتی برویم که زیرساخت‌های لازم به گونه‌ای فراهم شود که شاهد تولید محتوای دینی توسط مردم باشیم و نهضت شبکه‌سازی مردمی در حوزه تولید و نشر محتوای دینی به طور کامل محقق شود.

وی با اشاره به برگزاری جشنواره رسانه‌های دیجیتال رضوی افزود: تولید محتوای فاخر دینی مزیت مهمی است که باید از طریق حمایت از بخش خصوصی مد نظر قرار گیرد.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: تحول در تولید و نشر محتوای رضوی در فضای مجازی باید با کمک سکوهای پرمخاطب و همچنین اپلیکیشن رضوان به عنوان درگاه مردمی آستان قدس رضوی محقق شود.

حاجی‌ملامیرزایی خاطرنشان کرد: فضای مجازی محدودیتی برای برگزاری رویدادها و جشنواره‌ها ندارد و باید به صورت مستمر از این ظرفیت استفاده کنیم و فرهنگ رضوی را در جامعه گسترش دهیم.

رئیس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی، با اشاره به آموزه‌های ائمه اطهار علیهم السلام و امام هشتم علیه السلام تاکید کرد: معرفی این آموزه‌ها به مردم می‌تواند بسیاری از مشکلات را حل کند.

حاجی‌ملامیرزایی به حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از برگزاری جشنواره رسانه‌های دیجیتال رضوی اشاره کرد و افزود: ما تمام تلاشمان را به کار خواهیم گرفت تا محتوای دینی به صورت حداکثری در فضای مجازی در دسترس عموم مردم قرار گیرد.

وی با اشاره به  ارادت عموم مردم به امام هشتم (ع) در قالب نامه‌هایی به امام رضا علیه السلام در جشنواره دلنوشته ای به امام رضا (ع) گفت: می‌توان همه این نامه‌ها را با استفاده از هوش مصنوعی بررسی و بر اساس نکاتی که مردم نوشته اند برای تولید محتوا برنامه ریزی کرد.

توجه بنیاد به فضای مجازی

محمودرضا برازش مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا علیه السلام نیز در این جلسه با اشاره به برگزاری جشنواره های امام رضا علیه السلام در استان‌های مختلف کشور تصریح کرد: ثبت نام و دریافت آثار از شرکت کنندگان جشنواره های رضوی به صورت الکترونیک و از طریق پرتال بنیاد بین المللی امام رضا علیه السلام انجام می شود.

وی با اشاره به راه‌اندازی بانک جامع اطلاعات رضوی توسط بنیاد بین المللی امام رضا علیه السلام گفت: این بانک در مرحله ورود اطلاعات بوده و می تواند مرجع مهمی برای علاقمندان به آثار فرهنگی هنری پژوهشی مرتبط با امام رضا علیه السلام باشد.
برازش با تاکید بر استفاده از فضای مجازی در نشر معارف رضوی خاطرنشان کرد: این بنیاد از ۲سال گذشته برنامه‌ریزی هایی را برای حضور موثر در شبکه های اجتماعی انجام داده و امروز با داشتن چندین صفحه عمومی و تخصصی در فضای مجازی، محتوای رضوی تولیدی و آثار جشنواره ها را از این مسیر در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد.

ارسال آثار تا ۳۰ بهمن

فرشید فلاح مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سمنان همچنین در جلسه شورای سیاستگذاری نهمین جشنواره رسانه‌های دیجیتال رضوی گفت: جشنواره رسانه‌های دیجیتال رضوی با همکاری مشترک این اداره کل، بنیاد بین المللی امام رضا علیه السلام و مرکز توسعه فرهنگ در فضای مجازی در حال برگزاری است.

وی افزود: علاقه‌مندان می‌توانند تا سی‌ام بهمن طبق فراخوان منتشر شده آثار خود را برای شرکت در این جشنواره به دبیرخانه ارسال نمایند.

سیدجلال فیاضی، مشاور عالی مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا علیه السلام نیز در این نشست به معرفی اقدامات این بنیاد در فضای مجازی پرداخت.

ضرورت تعامل با کاربران شبکه‌های اجتماعی

در ادامه این نشست محمدصادق افراسیابی، معاون امور محتوایی مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی نیز با بیان اینکه جشنواره و پویشی موفق است که بتواند کاربران سکوهای پرمخاطب را درگیر موضوعات مد نظر خود کند گفت: این کار از طریق ثبت نام همه آثار دارای هشتگ‌های تعیین شده در جشنواره قابل انجام است.