به گزارش روز پنج شنبه گروه اخبار استان ها ، موارد ابتلا به سویه اومیکرون ویروس کرونا در کشور به سرعت و روزبه روز در حال افزایش است و به نظر می رسد که رسیدن به پیک وحشتناک ششم هر چه سریع تر در حال طی شدن است .
در همین حال کارشناسان بهداشت و درمان معتقدند که تزریق دز سوم واکسن علیه کرونا بسیار حیاتی بوده و احتمال بستری شدن مبتلایان را کاهش می دهد.
به گزارش خبرنگاران ایرنا از سراسر کشور ، تاخت وتاز اومیکرون در اغلب استان ها در سایه عادی انگاری نسبت به این سویه از کرونا سبب شد آمار روزانه مبتلایان به کرونا روند صعودی بستری به این بیماری افزایش پیدا کند .
سویه اومیکرون اواخر آذرماه وارد کشور شد و در این مدت به آرامی به استانهای مختلف کشور راه یافت و اکنون با قدرت انتشار یافته و هر روز افراد زیادی را مبتلا میکند.
این در حالی است که مسوولان حوزه بهداشت و درمان تاکید میکنند اومیکرون مانند سایر سویههای پیشین میتواند تعداد مرگهای زیادی را ثبت کند و با توجه به سرعت بالای شیوع و گستردهتر شدن ردههای سنی که به آن مبتلا میشوند برای اقشار بیشتری از جامعه خطر ایجاد کند.
واکسیناسیون کامل "دریافت هر سه دز واکسن" و رعایت پروتکلهای بهداشتی شامل استفاده از ماسک و رعایت فاصله فیزیکی در کنترل و پیشگیری از شیوع امیکرون بسیار تاثیرگذار است.
با افزایش آمار روزانه مبتلایان به کرونا و روند صعودی بستریهای مبتلا به این بیماری، تعداد بیماران بدحال در مراقبتهای ویژه نیز فزونی یافته و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی از دیروز تا امروز (۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۰) ۱۷ هزار و ۵۴۵ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۳۴۲ نفر از آنها بستری شدند.
متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۸۲ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۳۴ هزار و ۴۲۰ نفر رسید.
تا کنون ۶۱ میلیون و ۸۷۱ هزار و ۲۱۹ نفر دُز اول، ۵۴ میلیون و ۹۳۹ هزار و ۵۶۱ نفر دُز دوم و ۲۱ میلیون و ۸۶۵ هزار و ۶۲۶ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۳۸ میلیون و ۶۷۶ هزار و ۴۰۶ دُز رسید.
در حال حاضر ۲۴۷ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۱۲ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۸۹ شهرستان در وضعیت زرد و صفر شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
آخرین خبرهای کرونایی استان ها
بر اساس اعلام رییس کمیته رسانه و اطلاعرسانی قرارگاه مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، تعداد بیماران سرپایی دارای علائم مشکوک به کرونا در مناطق زیرپوشش این دانشگاه به ۴۱۵ نفر کاهش یافت، اما تعداد بستریشدگان همچنان روند افزایشی دارد.
دکتر محمد پهلوان افزود: تعداد مراجعان سرپایی به مراکز منتخب کرونا در مناطق زیرپوشش این دانشگاه در آغاز موج ششم شیوع کرونا تا سه هزار نفر در روز نیز رسید که طی هفته اخیر روند کاهشی طی میکند.
معاون شبکه بهداشت و درمان شهرستان سرپلذهاب نیز با اعلام اینکه تعداد مراجعه بیماران مبتلا به ویروس کرونا به بیمارستان شهدای این شهرستان افزایش یافته است، گفت: از این رو مردم باید واکسیناسیون و رعایت پروتکلهای بهداشتی را برای مقابله با این ویروس جدی بگیرند.
دکتر محسن مرادی افزود: با شیوع ویروس سویه اُمیکرون در شهرستان سرپلذهاب مانند سایر نقاط کشور شاهد افزایش مبتلایان هستیم که از مردم می خواهیم به منظور همکاری با کادر درمان و جهت حفظ سلامت خود از حضور در اجتماعات و ارتباط با سایر افراد خودداری کنند.
وی اظهار داشت: هم اکنون وضعیت سرپل ذهاب از نظر ابتلا به ویروس کرونا قرمز است و چهار فرد مبتلا به این ویروس نیز در این شهرستان بستری و تحت مراقبت هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه بستری بیماران کرونایی در آذربایجانشرقی به ۸۵۰بیمار افزایش یافته و روند بیماری افزایشی است،گفت: تعداد فوتیهای کرونایی استان به ۱۱بیمار در ۲۴ساعت گذشته رسیده و تنها راهکار کاهش فوتی ها افزایش سرعت مراجعه مردم برای دریافت واکسن است.
حسین حقایی اظهار کرد: اکنون ۱۲ شهرستان آذربایجان شرقی شامل آذرشهر، شبستر، تبریز، ملکان، هشترود، سراب، هریس، اسکو، جلفا، بناب، میانه و اهر در وضعیت قرمز کرونایی هستند و چهار شهرستان عجب شیر، مراغه، مرند و چاراویماق در وضعیت نارنجی کرونایی هستند و پنج شهرستان باقی مانده استان در وضعیت زرد قرار دارند.
بر اساس اعلام سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، میزان مرگ و میر بیماران دارای علائم کرونا در این استان رو به افزایش بوده و در روزهای اخیر ۲ رقمی شده است.
پژمان عقدک افزود: میزان مرگومیر ناشی از کرونا در اصفهان با سرعت عجیبی در حال افزایش است و از صفر در ابتدای بهمن به بیش از ۱۰ مورد در روزهای اخیر رسید.
وی بابیان اینکه در ابتدای بهمن جاری، میزان مرگومیر قطعی کرونا در اصفهان به صفر مورد رسیده بود، اظهار داشت: با شیوع سویه اُمیکرون و ایجاد موج ششم کرونا میزان مرگومیر قطعی و مشکوک کرونا نیز در استان افزایش یافت و بیماران قطعی مبتلابه کووید-۱۹ حدود ۷۵ درصد از موارد مرگومیر ناشی از کرونا را تشکیل میدهند.
سخنگوی ستاد کرونا خوزستان نیز از شناسایی یک هزار و ۳۸۰ بیمار جدید در شبانه روز گذشته خبر داد و گفت: این میزان نسبت به روز قبل از آن ۵۳۸ نفر کمتر است.
دکتر سیدمحمد علوی اظهار داشت: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۱ هزار و ۹۶ بیمار کرونایی به مراکز بهداشتی، درمانی و بیمارستان های استان مراجعه کردند که در این بازی زمانی ۸۸ بیمار در بیمارستان های استان بستری شدند که نسبت به روز قبل ۴۸ نفر کمتر شده است.
سخنگوی ستاد کرونا خوزستان گفت: در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۱ نفر از هم استانی های عزیزمان به دلیل ابتلا به کرونا، جان باختند که این میزان نسبت به روز قبل یک مورد کمتر بوده است.
از استان اردبیل گزارش شده است که تداوم روند صعودی مبتلایان به کرونا موجب افزایش بستریهای بیماری کووید-۱۹ در مراکز درمانی این استان به ۲۸۸ نفر شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل اعلام کرد:در شبانه روز گذشته ۷۴ بیمار کووید-۱۹ در بیمارستان های استان بستری شده و ۴۴ نفر با بهبودی نسبی از بیمارستان ترخیص شدند.
دکتر علی محمدیان اردی بیان کرد: از ۲۸۸ بیمار بستری در بیمارستانهای استان ۴۸ نفر در بخشهای ویژه تحت مراقبت قرار دارند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان البرز با بیان اینکه ۹ بیمار بدحال کووید۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در استان جان باختند، اعلام کرد: آمارهای طی چند روز اخیر حکایت از سیر صعودی شمار متوفیان این بیماری در البرز دارد.
شهرام صیادی گفت : با مرگ ۹ بیمار دیگر کووید ۱۹ در البرز شمار کل جانباختگان این بیماری در استان به ۶هزارو۵۷۳ نفر رسید.
بر اساس اعلام سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کردستان ، با مرگ ۲ بیمار مبتلا به کرونا در شبانه روز گذشته، تعداد قربانیان این بیماری در استان از ابتدای شیوع (اسفند ۱۳۹۸) تا ظهر امروز به یک هزار و ۹۶۱ نفر رسید.
دکتر فریدون عبدالملکی اظهار داشت: از این تعداد ۸۵۱ نفر در سنندج، ۳۱۳ نفر در سقز، ۱۵۱ نفر در قروه، ۱۰۵ نفر در کامیاران، ۱۵۹ نفر در بانه، ۹۲ نفر در دیواندره، ۷۵ نفر در بیجار، ۱۸۶ نفر در مریوان، ۲۴ نفر در دهگلان و پنج نفر در سروآباد جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادهاند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: ۴۱ ابتلای جدید کرونا شبانه روز گذشته در مراکز درمانی بستری شدند و هم اکنون تعدادی بستری های استان ۱۳۷ نفر است.
دکتر محمد کریمیان اظهار داشت: با احتساب ۳۹۹ نفر ابتلای جدید به کرونا در استان، تعداد مبتلایان به کرونا به ۷۴ هزار و ۹۹۸ نفر رسید.
رییس کارگروه اطلاعرسانی ستاد دانشگاهی مقابله با کرونا در آذربایجانغربی گفت: درحالیکه ۲۰ بهمن ماه جاری، آمار واکسیناسیون در استان از پنج میلیون و ۵۰۰ دُز گذشته بود، طی هشت روز بیش از ۱۰۰هزار دُز دیگر در استان تزریق شد و این رقم به پنج میلیون و ۶۰۰ هزار دُز رسید.
علی افشانی افزود: با توجه به این آمار، روزانه به طور متوسط حدود ۱۴ هزار دز واکسن تزریق شده و طی ۲۴ ساعت گذشته نیز این رقم به بیش از ۱۴ هزار و ۳۰۰ دُز واکسن رسیده است.
گزارش های کرونایی استان ها
شوک دُز سوم واکسن کرونا به جولان اُمیکرون
کمتوجهی مردم شیروان به تزریق دُز سوم واکسن زیر سایه تاخت و تاز کرونا
طغیان اومیکرون و بیتوجهی مردم آذربایجانغربی/شیوع کرونا همچنان صعودی