«ابوالفضل باب الحوائجی» روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه اجرای این طرح ملی ۱۸ بهمن آغاز و تا اردیبهشت سال آینده ادامه دارد، اظهار داشت: برای اجرای این پیمایش ملی پنج هزار و ۳۰۰ پرسشنامه در ۱۰ شهرستان تابعه استان همدان و در گروه های سِنی ۱۵ تا ۶۰ سال توزیع شده است.
وی با اشاره به اینکه کار توزیع و تکمیل این پرسشنامه های طرح پیمایش ملی رصد آسیبهای اجتماعی بهزیستی استان همدان با حضور ۲۰ پرسشگر(زن و مرد) انجام می شود، افزود: اجرای این طرح که برای نخستین بار از سال ۱۳۹۶ در استان همدان آغاز شد، آسیبهای اجتماعی رایج نظیر اعتیاد، رفتار ضد اجتماعی، خشونت خانگی و خودکشی را بررسی و تحلیل میکند.
معاون امور فرهنگی و پیشگیری بهزیستی استان همدان گفت: سامانه رصد آسیبهای اجتماعی کشور (سراج) یکی از طرحهای مهمی است که به همت دفتر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی و با هدف شناسایی و تحلیل وضعیت و کنترل آسیبهای اجتماعی اجرا می شود.
باب الحوائجی، مهمترین دستاورد اجرای این طرح ملی را ایجاد سامانهای پایدار برای نشان دادن مستمر وضعیت آسیبهای اجتماعی و روند کاهشی یا افزایشی آنها در هر شهرستان و استان برشمرد و اظهار داشت: پرسشگران این طرح دارای کارت شناسایی معتبر از ادارهکل بهزیستی استان هستند و همکاری شهروندان در راستای اجرای این طرح بسیار مهم و ضروری است.
معاون امور فرهنگی و پیشگیری بهزیستی استان همدان گفت: پس از جمعآوری اطلاعات و ثبت آن در سامانه سراج سازمان بهزیستی کشور، اطلاعات مربوطه در راستای کاهش آسیبهای موجود در سطح کلان بررسی، تحلیل و بر اساس آن تصمیم گیری خواهد شد.
بر اساس آخرین آمارها حدود یک سوم جمعیت استان همدان به صورت مستقیم و غیرمستقیم از خدمات سازمان بهزیستی استفاده می کنند.
استان همدان حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.