دکتر علی اصغر انجیدنی روز شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: طبق پیش بینی های انجام شده تعداد بیماران کرونایی بستری شده در خراسان رضوی تا ۲ هفته آینده روند افزایشی دارد از همین رو دغدغه اصلی ما افزایش ظرفیت تخت ها و مدیریت بهتر تخت های بیمارستانی است.
وی ادامه داد: در موج ششم شیوع کرونا تعداد بیشتری از کودکان نیازمند بستری و خدمات درمانی ویژه هستند که در این راستا هماهنگی برای افزایش ظرفیت بیمارستان اکبر و استفاده از ظرفیت بقیه بیمارستانها برای خدمات رسانی به کودکان انجام شده است.
دبیر قرارگاه مرکزی مدیریت کرونا در دانشگاههای علوم پزشکی خراسان رضوی گفت: کمیته مربوط به تحلیل و بررسی مرگ و میرها نیز فعال شده که علل مرگ و میرهای خاص در موج ششم شیوع کرونا را بررسی می کند و همه دانشگاه های استان در این موضوع دخیل هستند.
وی افزود: تلاش می شود همه بیماران پرخطر که احتمال بدحالی دارند زودتر شناسایی شوند و خدمات دقیقتری را دریافت نمایند.
دکتر انجیدنی ادامه داد: بیماران پرخطر و دارای بیماری زمینه ای موشکافانه تر بررسی میشوند و اگر مشکلی در حوزه خدمت رسانی مشاهده شد، کمیته نظارت و رسیدگی به شکایات نیز فعال است و همه افراد می توانند از طریق شماره تلفن ۱۹۱ و انتخاب گزینه چهار به کارشناسان کمیته نظارت متصل شده و در هر لحظه از شبانه روز شکایات خود را مطرح کنند.
وی گفت: مشابه این حالت را برای مادران باردار داریم که به عنوان مادر پر خطر محسوب می شوند و همه ارکان سیستم درمانی توجه بیشتری به این بیماران دارند تا با تحلیل مرگ و میرها به سویی حرکت کنیم که از مرگ های قابل اجتناب جلوگیری شود.
دبیر قرارگاه مرکزی مدیریت کرونا در دانشگاههای علوم پزشکی خراسان رضوی به مردم توصیه کرد پروتکل های بهداشتی را بهتر رعایت کنند تا مشکلات کمتری به وجود آید.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیرپوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و دانشکدههای پزشکی نیشابور و تربتجام است.
در حال حاضر حدود هزار و ۸۰ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای خراسان رضوی بستری هستند.
بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۶ میلیون و ۹۱۳ هزار و ۴۲۷ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شدند و با فوت ۱۸۷ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته مجموع جان باختگان این بیماری در کشور به ۱۳۴ هزار و ۶۰۷ نفر رسیده است.
همچنین تاکنون ۶ میلیون و ۴۲۷ هزار و ۳۸۸ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
تاکنون ۶۱ میلیون و ۹۴۹ هزار و هشت دُز اول، ۵۴ میلیون و ۹۸۸ هزار و ۹۳۰ دُز دوم و ۲۱ میلیون و ۹۴۵ هزار و ۱۷۳ دُز سوم واکسن کرونا در ایران تزریق شده و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۱۳۸ میلیون و ۸۸۳ هزار و ۱۱۱ دُز رسیده است.
در حال حاضر ۲۴۷ شهرستان کشور از نظر شیوع کرونا در وضعیت قرمز، ۱۱۲ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۸۹ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند و وضعیت هیچ شهری آبی نیست.
"پاندمی کرونا" در جهان ۴۲۰ میلیون و ۶۹۵ هزار و ۵۳۹ نفر را بیمار کرده و جان پنج میلیون و ۸۸۳ هزار و ۶۱۷ نفر را گرفته است. ۳۴۴ میلیون و ۶۷۸ هزار و ۶۱۶ نفر از افراد مبتلا به ویروس کرونا در جهان هم تاکنون درمان شدهاند.
در این میان آمریکا با ۷۹ میلیون و ۹۱۵ هزار و ۷۳۴ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ و همچنین ۹۵۵ هزار و ۴۹۷ قربانی ویروس کرونا، بیشترین آمار ابتلا و تلفات ناشی از پاندمی کرونا را در جهان به خود اختصاص داده است. پس از آمریکا کشورهای هند، برزیل و فرانسه بیشترین شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا را دارند.
ایران بر اساس آخرین آمارهای رسمی از لیست جدول ۱۰ کشوری که بیشترین جمعیت مبتلایان به کرونا را در جهان دارند حذف شده است.