حجتالاسلام مجید نصیرایی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایرنا با انتقاد از توهین یکی از نویسندگان فیلمهای حاضر در جشنواره فیلم فجر به احکام اسلامی گفت: بروز چنین مشکلاتی ناشی از مشکلات ساختاری است که در سالهای گذشته به طرق مختلف خود را نشان داده است متاسفانه در سینما و جشنوارههای هنری شاهد این هستیم که دانسته یا نادانسته عدهای هنجارشکنی کرده و ارزشهای ایرانی و اسلامی کشور را با رفتار و گفتار خود مورد تعرض قرار میدهند.
نصیرایی افزود: متاسفانه در سالهای اخیر در قبال این اظهارات نه تنها موضع گیری خاصی صورت نگرفته بلکه با مماشات رفتار شدهاست که بدترین مورد آن اظهارنظری است که اخیرا یکی از داوران جشنواره فیلم فجر داشت که با یک عذرخواهی ساده و سطحی به پایان رسید.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس با تاکید بر اینکه حال و روز سینما و هنر ما خوب نیست، گفت: آسیب شناسی وضعیت فعلی هنر و سینمای کشور ضروری است. البته در این حرکت نباید دچار افراط و تفریط شویم. نباید در این روند آسیبشناسی، شخصیت هنرمندانی که دارای نیات، رفتار و قصد خوبی هستند و هیچگونه مشکلی با ارزشهای ایرانی- اسلامی ندارند، مورد تعرض قرار گیرد.
عضو فراکسیون روحانیون مجلس گفت: خانواده شهدا و ایثارگران برای اعتلای انقلاب مشکلات زیادی را تحمل کردند، ملت ایران در این مسیر ایستادگی زیادی کردند تا امروز کشور ما در جهات مختلف به پیشرفت و توسعه دست یابد. آنچه تا امروز مردم را در صحنه نگه داشته ارزشهای ایرانی و اسلامی بوده است اما امروز عدهای از روی عمد و یا جهل این ارزشها را به تمسخر گرفتهاند.
نصیرایی تصریح کرد: بعد از گذشت ۴۰ سال از عمر انقلاب باید حوزه هنر و فرهنگ مورد آسیب شناسی دقیق قرار گیرد و مشخص شود که آیا این مشکلات ناشی از ساختارهاست و یا ضعف قوانین و مقررات.
وی با تاکید بر اینکه اراده دولت و وزارت ارشاد بر حل این مشکلات ساختاری است گفت: وزارت ارشاد در تلاش است که با این ضعفها و آسیبها برخورد کند و در راستای اصلاحات قدم بردارد. وزیر ارشاد در عمل ثابت کرده است که علاقه و پایبندی زیادی به ارزش های ایرانی- اسلامی دارد.
عضو فراکسیون روحانیون مجلس گفت: مقدمات برگزاری جشنواره فجر از ماهها قبل فراهم شده بود و دولت سیزدهم و وزیر ارشاد از میانه راه به این روند پیوست. لذا طبیعی است که نتوانند به سرعت بر بخشهای مختلف جشنواره تسلط پیدا کنند.
وی ادامه داد: وزارت ارشاد باید از امسال روند آسیب شناسی جشنواره فجر را آغاز کند و ببیند چرا دولتهای گذشته نسبت به ارزشهای ایرانی و اسلامی در جشنواره اهمیت زیاد قائل نبودهاند تا مشخص شود چند درصد از مشکلات موجود ناشی از ضعفهای محتوایی و چند درصد ناشی از ضعفهای نظارتی است.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: سالها است که ملت ایران و دستگاههای نظارتی نسبت به مساله نفوذ هشدار دادهاند. استکبار دشمنی متراکم در ابعاد مختلف علیه ملت ایران طراحی کرده است و حوزه فرهنگ و هنر نوک پیکان این دشمنی هاست.
وی تاکید کرد: مسئولینی که به برکت خون شهدا و ایستادگی ملت به کرسی مدیریت دست یافتند، وظیفه دارند که از ارزشهای ایرانی و اسلامی مراقبت و حفاظت کنند و برای حل آسیبها تدبیر کنند.
عضو فراکسیون روحانیون مجلس خاطرنشان کرد: متاسفانه سالهاست که این موضوعات مورد بیتوجهی واقع شده و ریشه این آسیبها،نگاههای سطحی دولتها در دهه ۷۰ به حوزه فرهنگ و هنر است. در همان دهه بارها و بارها رهبر معظم انقلاب نسبت به این موضوعات تذکر دادهاند این به این تذکرات اهمیت داده نشد و امروز با آسیبهایی مواجه هستیم که ریشهای ۳۰ ساله دارد.