سید علی ترابی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: از این میزان سیب تولید شده ۳۰ هزار تن به صورت صنعتی و بیش از ۳۰ هزار تن نیز به صورت تازه خوری مصرف شده است.
وی اضافه کرد: بدین ترتیب حدود ۱۱۰ هزار تن در سردخانه ها نگهداری شده که از این میزان حدود ۳۵ هزار تن اکنون در سردخانه ها مانده است.
فرماندار اشنویه بیان کرد:سیب اشنویه از لحاظ کیفیت، محل پرورش و کمیت، توانایی تبدیل به برند ملی را دارد و باید در زمینه معرفی آن به بازارهای مختلف داخلی و خارجی اقدامات موثری صورت گیرد.
وی ارقام غالب سیب در این شهرستان را "رد" و "گلدن دلیشیز" عنوان کرد و افزود: بخشی از سیب تولیدی این شهرستان به دلیل کیفیت بالا و ماندگاری خوبی که دارد، علاوه بر سایر استانها به کشورهای دیگر نیز صادر میشود.
ترابی ادامه داد: با رایزنیهای صورت گرفته از سوی نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، مسوولان استانی و کشوری صادرات سیب در دست اجراست.
شهرستان اشنویه از جمله شهرهای مرزی آذربایجانغربی است که با داشتن هزار و ۴۷۰ متر ارتفاع از سطح دریا یکی از مناطق حاصلخیز و مستعد جهت پرورش انواع محصولات کشاورزی به شمار میرود.
شرایط ویژه آب و هوایی، اشنویه را به یکی از قطبهای مهم باغداری آذربایجانغربی تبدیل کرده است به طوری که علاوه بر محصول با کیفیت سیب این شهرستان، محصول گیلاس آن نیز در داخل و خارج از کشور مشتریان فراوانی دارد.
این شهرستان دارای بیش از ۱۲ هزار هکتار باغ سیب است.