به گزارش ایرنا، سید سعید هاشمی شنبه شب در نشست مجازی انجمن طنز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان که سه اثر طنز توسط پنج نوجوان منتقد نقد و بررسی شد، اظهارداشت: ما میتوانیم طنز بنویسیم ولی آن متن داستان نباشد مثل «دو کلمه حرف حساب» گل آقا، هیچ کدام از نوشتههای گل آقا داستان نبودند بلکه یادداشت طنز بودند.
وی افزود: البته میتوان طنزی نوشت که داستان باشد. در این صورت علاوه بر رعایت اصول طنز باید اصول داستاننویسی را هم رعایت کرد.
این نویسنده آثار طنز ضمن استقبال از سه اثر طنز اعضا از نظر رعایت اصول، توصیفات طنز، اغراقهای و نقدهای اجتماعی بیان کرد: سعی کنید طنز را کوتاه بنویسید چون طنز یک حس است برای حفظ حس باید کوتاه نوشت.
هاشمی در ادامه نوشتههای ابوالقاسم حالت را برای جزیینگری مثال زد و افزود: داستان باید حاوی منطق داستانی باشد و در حین طنز و فانتزی بودن منطق داستانی رعایت شود تا برای خواننده باورپذیر بوده و او را دلسرد نکند.
به گفته وی، یک متن طنز نباید زیاد شلوغ و طولانی باشد هنگام نوشتن متن طنز از هر ۲۰ ایدهای که به ذهنتان میرسد تعدادی را انتخاب کنید تا ایدههای زیبا دیده شوند و حوصله مخاطب سر نرود.
هاشمی همچنین توصیه کرد: سعی کنید طنز را به صورت کتابی و رسمی بنویسید؛ چون طنز لحن خاصی دارد که با کتابی نوشتن مشخص میشود.
در ادامه این نویسنده و شاعر کودک و نوجوان نمونههایی از آثار طنز پردازان مانند، ابوالقاسم حالت، عمران صلاحی، مرتضوی ناطقی، گل آقا را بیان کرد.
این نشست انجمن طنز هرمزگان پس از بررسی سه اثر «هزار وچهارصد و یک» از آیلین خوارزمی، «پسردایی» از کیارش محبی و«نعمت سوات آموزی» از حدیث شفیعی به کار خود پایان داد.
تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۶:۴۴
بندرعباس- ایرنا-یک طنزنویس به نوجوانان هرمزگان توصیه کرد: طنز را کوتاه و به صورت کتابی و رسمی بنویسند زیرا طنز لحن خاصی دارد که با کتابی نوشتن مشخص میشود.