تهران- ایرنا- مصدومیت کتف در ۲ سال گذشته به یکی از مهمترین موانع حضور سهراب مرادی در مسیر مسابقات جهانی و المپیک تبدیل شد و اکنون به محرکی برای بازنشستگی زودهنگام این رکوردار جهان و المپیک تبدیل شده است.

 به گزارش ایرنا، خردادماه سال ۱۳۹۸ خبری در رسانه‌های منتشر شد که کمتر کسی تصور تداوم آن را در بلند مدت داشت. سهراب مرادی از ناحیه کتف مصدوم شد و مسابقات جهانی ۲۰۱۹ تایلند را از دست داد.

این مصدومیت  به خاطر مهار ۲۰۰ کیلوگرم در حرکت یکضرب بود که موجب شد تا دارنده مدال طلا المپیک ۲۰۱۶ ریو در رشته وزنه‌برداری هم مسابقات جهانی را از دست دهد و هم روند درمانی او بیش از یکسال ادامه داشته باشد روندی که به مانعی تبدیل شد تا مرادی نتواند امتیاز کامل گزینشی المپیک ۲۰۲۰ توکیو را کسب کند.

مرادی که با مهار مجموع ۴۱۶ کیلوگرم در سال ۲۰۱۸ رکورد  مجموع دسته ۹۶ کیلوگرم را از آن خود کرده بود در مسابقات بین المللی وزنه‌برداری سوییس مجبور شد تنها ۲۰۰ کیلوگرم را مهار کند تا از گزینشی‌های المپیک حذف نشود.

سهراب مرادی که به خاطر برخی از کدورت‌ها  مسابقات قهرمانی ۲۰۲۱ جهان در ازبکستان را از دست داد، قرار بود اوایل اسفند در فینال مسابقات لیگ برتر در دسته ۱۰۹ کیلوگرم برای تیم ذوب‌آهن اصفهان در لیگ به روی تخته برود اما کتف این قهرمان به پاشنه آشیل و حریف مهمی برای رکورددار جهان و المپیک تبدیل شده و وی بزرگترین غایب هفته پایانی مسابقات لیگ برتر وزنه‌برداری است.

بررسی بیش از یک دهه فعالیت سهراب مرادی در رشته وزنه‌برداری نشان از آن دارد که دارنده مدال طلای قهرمانی جهان تا کنون رقیبی سرسخت‌تر از مصدومیت کتف نداشته است؛ رقیبی که موانع مهمی در مسیر رسیدن او به مدال مسابقات جهانی ۲۰۱۹ تایلند، المپیک ۲۰۲۰ توکیو و مسابقات قهرمانی آسیا در سال ۲۰۲۱ ازبکستان شد.

دارنده مدال طلا المپیک ۲۰۱۶ ریو هر چند که در مسابقات قهرمانی آسیا ازبکستان موفق به کسب مدال نقره مجموع شد اما درد کتف مانع ثبت رکوردهای گذشته وی شد. مرادی در آن مسابقات به ثبت مجموع ۴۰۰ کیلوگرم برای رسیدن به المپیک توکیو نیاز داشت موفق به ثبت رکورد مجموع ۳۸۴ کیلوگرم شد.

ملی‌پوش وزنه‌برداری ایران به امید کسب سهیمه المپیک به مسابقات گزینشی این رشته در کلمبیا رفت اما مصدومیت کتف وی را از دور رقابت خارج کرد تا وی خداحافظی تلخی با المپیک ۲۰۲۰ توکیو داشته باشد.

مرادی در مسابقات جهانی عشق‌آباد ترکمنستان با مهار ۱۸۶ کیلوگرم در یکضرب، ۲۳۰ کیلوگرم در دوضرب و ۴۱۶ کیلوگرم در مجموع تمام رکوردهای دسته ۹۶ کیلوگرم را به نام خود کرد.

رکورد مجموع دسته ۹۶ کیلوگرم هنوز در اختیار مرادی است. رکورد دوضرب مرادی در سال ۲۰۲۰ با مهار وزنه ۲۳۱ کیلوگرم توسط تیان تائو چینی شکسته شد و مونتانا پارادیز از کلمبیا ینز با  مهار وزنه ۱۸۷  در مسابقات جهانی ۲۰۲۱ ازبکستان موفق به عبور از رکورد یکضرب مرادی شد.

ظهور مدعیان جدیدی مانند مونتانا پارادیز و فارس الباخ قطری و آسیب‌دیدگی‌ها متوالی کتف مرادی این شائبه را به وجود آورده است که در صورت بهبود کامل کتف قهرمان جهان بازی‌های آسیایی هانگژو م‌ی‌تواند زمان مناسبی برای وداع این قهرمان ملی باشد قهرمانی که یک مدال طلا المپیک و ۲ مدال طلای جهانی را در کارنامه دارد. در کنار این مدال های یکی از دلایل شهرت جهانی مرادی رکوردهای متوالی است که وی در مسابقات مختلف از خود به جای گذاشته است.

شاید اگر مصدومیت کتف و محرومیت  ناشی از تست دوپینگ راه موفقیت را بر روی نابغه وزنه‌برداری سد نمی‌کرد اکنون وی در کنار بزرگانی مانند محمد نصیری یکی از پرافتخارترین ورزشکاران المپیکی ایران به شمار می‌رفت.

مصدومیت کتف مرادی و احتمال خداحافظی این نابغه از دنیای قهرمانی در حالی است که کیانوش رستمی دیگر رقیب مرادی اکنون خود را برای رقابت دسته ۸۹ کیلوگرم در بازی‌های آسیایی و المپیک ۲۰۲۴ پاریس آماده می کند.

طبق تصمیم جدید فدراسیون بین‌المللی وزنه‌برداری دسته ۸۹ کیلوگرم یکی از دسته‌های المپیکی به شمار می‌رود. رستمی در مسابقات قهرمانی وزنه‌برداری آسیا موفق شد مدال طلای مجمع این دسته را از آن خود کند. 

در صورت آمادگی رستمی و قدرتنمایی وی در پاریس این وزنه‌بردار کرمانشاهی با کسب مدال طلا می تواند به پرافتخارترین المپین ایران تبدیل شود. البته در این راه رقیب وی حسن یزدانی نابغه کشتی جهان است. حسن یزدانی نیز یک مدال طلا و یک نقره المپیک را در کارنامه دارد و به نظر می رسد برای کسب مدال سوم المپیک حریف سرسختی نداشته باشد.

هادی ساعی با کسب ۲ مدال طلا و یک برنز المپیک پرافتخارترین المپین ایران به شمار می‌رود.