سنندج- ایرنا- برگزاری جشنواره بازگشت لک لک ها در روستای دره‌تفی از توابع شهرستان مریوان، نذر بیش از یک تن یونجه خشک توسط دوستداران طبیعت به مرکز تکثیر حیات وحش بیجار و دستگیری شکارچی قبل از شکار در دهگلان چند خبر کوتاه محیط زیست کردستان است.

به گزارش ایرنا، جشنواره بازگشت لک لک ها در روستای دره‌تفی از روستاهای حاشیه تالاب بین‌المللی زریبار مریوان برگزار شد؛ این مراسم به همت اهالی این روستا و با هماهنگی و همکاری اداره حفاظت محیط زیست مریوان به منظور استقبال از بازگشت لک لک ها به اجرا درآمد.

در روستای دره تفی بیش از ۵۰ لانه توسط مردم برای لک لک ها ساخته شده و این پرندگان از لانه ها به عنوان محلی برای جوجه آوری استفاده می کنند.

لک لک های سفید پرندگان مهاجری هستند که پناهگاه اصلی آنها منطقه مریوان بوده و هر سال برای زادآوری و لانه گزینی به مریوان می آیند و ارتباط اکولوژیکی بسیار مناسبی با اهالی منطقه دارند و لانه های پیش ساخته مردمان این دیار را بدون هیچ شک و دودلی قبول می کنند.

ناگفته نماند تنها بخشی که از این مراسم در شبکه های اجتماعی و سایت های خبری شهرستان مریوان منکعس شد مربوط به رقص کُردی انجام شده در این جشنواره بوده است و اطلاع رسانی مطلوبی برای پوشش خبری این برنامه انجام نشد البته یکی از دلایل آن عدم دعوت از خبرنگاران و عکاسان و دیگر طبیعت دوستان  به این مراسم به دلیل شیوع اُمیکرون بود.
 


نذر بیش از یک تن علوفه توسط دوستداران طبیعت به وحوش منطقه بیجار

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بیجار اظهار داشت: دوستداران طبیعت و انجمن های زیست محیطی این شهرستان بیش از یک تُن یونجه خشک را نذر وحوش مرکز تکثیر منطقه حفاظت شده بیجار کردند.

شهرام هدایت‌زاده افزود: این نذر از سوی دو انجمن زیست محیطی «پاکبانان طبیعت»، «لاله های نسار گروس» و همچنین تعدادی از دوستداران طبیعت شهرستان بیجار انجام شد.

وی افزود: با توجه به ادامه سرما و برودت هوا احتمال اینکه وحوش این مرکز با کمبود علوفه مواجه شوند وجود دارد این نذر علوفه در این فصل می تواند برای تغذیه مناسب وحوش بسیار مفید باشد.

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بیجار اضافه کرد: صیانت و بهبود وضعیت زیستگاه و منطقه حفاظت شده بیجار و حفظ حیات وحش موجود در آن، یکی از دغدغه ها و نگرانی های اصلی انجمن های زیست محیطی این شهرستان است و در این راستا با مجموعه حفاظت محیط زیست این شهرستان همکاری جدی دارند.

سایت تکثیر منطقه حفاظت شده بیجار با مساحت ۴۰ هکتار در ۱۵ کیلومتری بیجار و در مسیر بیجار به تکاب قرار دارد و دارای یک مرکز محیط بانی به صورت شبانه روزی بوده و تمام محدوده آن با دوربین مدار بسته محافظت می شود.

در این منطقه که از نظر جغرافیایی دارای استعدادهای بی نظیری برای زندگی وحوش است، تعداد زیادی قوچ و میش ارمنی، آهو، پرندگان، خزندگان و دیگر حیوانات زندگی می کنند.
 


دستگیری شکارچی قبل از شکار
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دهگلان اظهار داشت: محیط بانان یک شکارچی متخلف را که با تازی قصد شکار در زیستگاه های طبیعی منطقه داشت قبل از تعدی به جان حیات وحش دستگیر کردند.

آکو محمدی با اشاره به اینکه اهمیت این گونه ماموریت ها در این است که شکارچی، قبل از شکار و تجاوز به جان حیات وحش دستگیر شده است، افزود: گشت و کنترل در همه زیستگاه های منطقه تحت مدیریت بطور مداوم و شبانه روزی انجام می شود و با هرگونه تهدید علیه زیستمندان و ملازمه با محیط زیست برخورد می شود.  

 وی اضافه کرد: موارد فوق توسط واحد حقوقی صورتجلسه شد و فرد خاطی برای انجام مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی شد.

محمدی از عموم مردم و دوستداران محیط زیست درخواست کرد در صورت مشاهده هر گونه تخلف زیست محیطی از جمله تخریب و شکار و صید غیر مجاز، موضوع را بلافاصله به یگان حفاظت محیط زیست این شهرستان و یا با سامانه برخط ۱۵۴۰  اعلام کنند.

کردستان دارای پنج منطقه حفاظت شده شامل منطقه چلچمه و سارال با ۹۷ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده بیجار با وسعت ۳۲ هزار هکتار، منطقه بدر و پریشان قروه با وسعت ۴۳ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان با وسعت ۵۷ هزار هکتار و منطقه عبدالرزاق سقز با وسعت ۳۹ هزار هکتار است.

کردستان همچنین دارای و پناهگاه حیات وحش زریوار با وسعت سه هزار هکتار و ۲ اثر طبیعی ملی و چندین منطقه شکار ممنوع است که این استان را در زمره منحصر بفردترین نقاط کشور به لحاظ تنوع گونه‌های جانوری و گیاهی قرار داده است.