یزد- ایرنا - معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی یزد با تاکید بر اهمیت بهره وری آب در این حوزه و افزایش راندمان تولید گفت: در سال زراعی ۱۴۰۱ - ۱۴۰۰ با اجرای ۵۰۰ هکتار طرح آبیاری نوین، هم اکنون ۳۵ هزار هکتار زمین های استان تحت پوشش این سامانه قرار دارد.

عباس حاجی حسینی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا،افزود: با کمک بلاعوض دولت و سهم آورده کشاورزان این عدد تا پایان سال ۱۴۰۰ شمسی به ۳۶ هزار و ۴۰۰ هکتار افزایش می یابد.

وی اظهارکرد: دولت امسال برای توسعه طرح آبیاری نوین در زمین های کشاورزی استان ۳۷۰ میلیارد ریال کمک بلاعوض اختصاص داد که با جذب این مبلغ حدود ۲ هزار هکتار زمین و باغ های یزد به سامانه‌های نوین آبیاری تجهیز می شود.

حاجی حسینی خاطرنشان کرد: دولت به ازای هر هکتار آبیاری تحت فشار ۴۰۰ میلیون ریال و آبیاری کم فشار۱۵۰ میلیون ریال کمک بلاعوض به کشاورزان یزد پرداخت می کند.

این مسئول با بیان اینکه با اجرای آبیاری نوین میزان بهره وری آب در بخش کشاورزی به ۸۵ درصد افزایش می یابد، تصریح کرد: ۸۲ درصد آب استحصالی استان در این بخش مصرف می شود ، از کشاورزان و تولید کنندگان خواست با تغییر الگوی کشت از شیوه سنتی به نوین ، در مدیریت مطلوب برداشت آب با مدیریت جهاد کشاورزی در شهرستان ها و بخش های استان همکاری کنند.

وی در ادامه کشت گیاهان کم آبخواه و تجهیز زمین های کشاورزی به سامانه آبیاری نوین (کم فشار و قطره ای) را مهمترین راهکار موثر در صرفه جویی آب دانست.

معاون سازمان جهاد کشاورزی یزد بیان کرد: از سال ۱۳۷۰ شمسی تاکنون برای استفاده و بهره وری بهتر از منابع آبی ۳۵ هزار هکتار زمین های زراعی و باغی استان به آبیاری نوین تجهیز شده است.

وی با اشاره به لزوم استفاده بهینه از آب در تولید محصول گفت:کشاورزان ابرکوه تاکنون پنج هزار و ۵۰۰ هکتار زمین و باغ های این شهرستان را به روش آبیاری نوین تجهیز کرده اند.

حاجی حسینی تصریح کرد: در مجموع کشاورزان این شهرستان با توجه به محدودیت منابع آبی و استقبال آنها از سامانه یادشده  در حوزه کشاورزی، ابرکوه از لحاظ اجرای طرح های آبیاری نوین در میان ۱۱ شهرستان استان یزد در جایگاه نخست قرار دارد.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی یزد با تاکید بر اجرای طرح های آبیاری نوین ، افزود: یزد در میان ۳۱ استان با کسب رتبه ۱۵ در اجرای طرح‌های آبیاری تحت فشار گامی مهم برای استفاده از ظرفیت منابع آب و خاک کسب کرده است که فرایند آثار آن به زودی در افزایش تولید کشاورزی آشکار می شود.

تولید سالانه ۱.۸ میلیون تن محصول کشاورزی در یزد 

از ۱۱۲ هزار هکتار زمین های قابل کشت یزد،۳۲ هزار و ۳۵۴ هکتار (۲۹ درصد) زراعی و  ۷۹ هزار و ۶۴۶ هکتار ( ۷۱ درصد) به کشت محصول باغی و گلخانه ای اختصاص دارد.

بخش عمده درآمد کشاورزان مربوط به باغبانی و کشت محصول مانند پسته، انار، زردآلو ، زعفران و گیاهان دارویی اختصاص دارد.

۶۰۶ هزار تن محصول زراعی، ۲۵۵ هزار تن محصول باغی، ۵۵۰ هزار تن محصول گلخانه ای و ۳۹۲ هزار تن محصول دامی در مجموع یک میلیون و ۸۰۳ هزار تن حاصل تلاش ۱۱۷ هزار و ۸۰۰ کشاورز ، دامدار و بهره بردار در تولید محصول کشاورزی ، باغی ، گلخانه ای و دامی استان است.

بر اساس اعلام شرکت آب منطقه ای یزد از مجموع آب استحصالی ۶۵ میلیون مترمکعب مربوط به صنعت، ۱۱۰ میلیون مترمکعب در بخش شرب و بهداشت و ۷۰۰ میلیون مترمکعب هم در بخش کشاورزی به مصرف می رسد.

مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.

یزد یک میلیون و ۲۳۶ هزار نفر جمعیت دارد که ۸۷ درصد در ۲۴ شهر و بقیه در روستاها، آبادی ها و سکونتگاه های عشایری ابرکوه، خاتم و مروست زندگی می کنند.

مجموع زمین های قابل کشاورزی یزد ۱۷۵ هزار هکتار است که به دلیل واقع شدن استان در منطقه گرم و خشک ، کاهش بارندگی و تداوم ۲۵ سال خشکسالی میزان بارندگی آن  در سال ۱۳۷۰ شمسی ۱۱۰ میلیمتر بود هم اکنون به ۹۵ میلیمتر کاهش یافته  و سطح زیرکشت به ۱۱۲ هزار هکتار رسیده است.