رشید قربانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: براساس بررسی های انجام شده ۱۰ درصد این فضاها قابلیت مقاوم سازی داشته و ۹ درصد نیز به تخریب و بازسازی مجدد نیاز دارد.
وی با بیان اینکه نگهداری، نوسازی و بهسازی فضاهای آموزشی از ماموریت های سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس است، گفت: در این راستا بخشی از اعتبارات نوسازی به سمت این بخش سرازیر شده است به طوری که حدود یک سوم اعتبارات صرف مقاومسازی مدارس می شود.
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان افزود: میانگین سرانه کشوری فضای آموزشی برای هر دانش آموز ۵.۲۰ و در استان کردستان ۵.۳۱ سانتی متر است که نسبت به کشور وضعیت بهتری دارد اما با این حال همچنان در این بخش، کمبودهایی وجود دارد.
وی اضافه کرد: در راستای رفع کمبودهای این حوزه چند کار اساسی انجام شده، که فراهم شدن بستر لازم برای مشارکت خیرین داخل و خارج استان برای احداث مدرسه، انعقاد تفاهم نامه بین سازمان مدیریت و برنامه ریزی و استانداری کردستان با سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور برای اختصاص یک هزار میلیارد ریال ( ۶۰ درصد مشارکت نوسازی مدارس و ۴۰ درصد کمک استان) برای تخریب و بازسازی مدارس حادثه خیز و اختصاص اعتبار برای تکمیل مدارس نیمه تمام از جمله این اقدامات است.
قربانی یادآور شد: در مجموع از اعتبارات ملی، استانی و پتانسیل مشارکت خیرین نیک اندیش برای تامین فضاهای آموزشی مورد نیاز گام های خوبی برداشته شده است و هم اکنون ۱۰ پروژه آموزشی در سنندج با پیشرفت فیزیکی بالا برای بهرهبرداری در حال آماده سازی است که با افتتاح آنها مشکل فضای آموزشی شهرستان تا حدودی رفع خواهد شد.
در سال تحصیلی جاری بیش از ۳۱۵ هزار دانش آموز کردستانی در سه هزار و ۸۰۰ واحد آموزشی و ۱۵ هزار کلاس درس با همراهی ۲۴ هزار نفر پرسنل و فرهنگیان استان مشغول به تحصیل هستند.