سیدابراهیم حسینی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: "پلی استایرن، پنیر، خرما، یُد، پسته، انواع لوله و پروفیلها، هیدرو کربن سنگین، سیمان، رب گوجه فرنگی و انواع پوششها و رنگها" به ترتیب ۱۰ قلم کالای صادراتی گلستان در این مدت است.
وی قزاقستان، عراق، ترکمنستان، بلغارستان، افغانستان، رومانی، لهستان، قرقیزستان، ازبکستان و ارمنستان" را به ترتیب ۱۰ کشور نخست مقصد صادرات کالاهای غیرنفتی گلستان اعلام کرد.
حسینی با اشاره به حجم واردات گمرکات گلستان تا پایان ماه بهمن اضافه کرد: در این مدت حدود ۱۶ هزار و ۸۲۵ تن انواع کالا به ارزش ۵۶ میلیون و هفت هزار و ۷۹۳ دلار از طریق گمرک اینچه برون وارد استان شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۴۹ درصد و از نظر ارزش دلاری ۱۱۳ درصد بیشتر است.
به گفته وی انواع پارچه، ماشین آلات خط تولید ریسندگی، فوتس اویل، مولدهای گازی تولید همزمان برق و گرما، مجموعه مولدهای الکترونیکی و تجهیزات ساخت سیلو از عمده کالاهای وارداتی در ۱۱ ماه گذشته به گلستان بوده که از کشورهای مختلف بویژه "ترکیه، ترکمنستان، چین، هند، قراقستان، انگلستان، امارات متحده عربی، ویتنام، دانمارک و آلمان وارد ایران شد.
مدیرکل گمرکات گلستان همچنین، درآمد وصولی گمرکات استان در این مدت را حدود ۶۷۰ میلیارد ریال اعلام و اضافه کرد: این میزان درآمد ۲۰۹ درصد بیشتر از مدت مشابه سال قبل است.
به گزارش ایرنا، اینچه برون تنها گمرک زمینی و ریلی استان گلستان در بخش داشلی برون از توابع شهرستان ۳۷۰ هزار نفری گنبدکاووس در مرز ایران و ترکمنستان واقع است.
اینچه برون مرکز گمرکات گلستان بوده و زیرمجموعه آن پایانههای صادراتی در گرگان و گنبدکاووس، گمرک امانات پستی گرگان، گمرک بندرترکمن و گمرک فرودگاه بین المللی گرگان هستند.
در سالهای اخیر با بهرهبرداری از راه آهن بین المللی قزاقستان - ترکمنستان - ایران و گذر آن از اینچه برون، خدمات گمرک ریلی نیز به فعالیت معمول در مجموعه گمرکات استان اضافه شده است.
استان مرزی گلستان در شمال ایران با کشور ترکمنستان و استانهای مازندران، سمنان و خراسان شمالی همسایه است.