به گزارش ایرنا، هدف از امضای این تفاهمنامه استفاده بهینه و متقابل از ظرفیتها و امکانات علمی آموزشی و توسعه همکاری های علمی تحقیقاتی و فناورانه بین دانشگاه آزاد اسلامی هرمزگان و اتاق کشاورز و خانه کشاورز به منظور برطرف ساختن نیازها پیشبرد برنامه ها و فعالیت های مکمل و مشترک و آینده سازی علمی تحقیقاتی و فناورانه عنوان شده است.
خانه کشاورز پیشگام در صنعت کشاورزی استان هرمزگان است
رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان نیز در این نشست با بیان اینکه امروز نقطه عطفی در تاریخ امضای تفاهمنامهای استان هرمزگان در دانشگاه آزاد به وقوع میپیوندد و خانه کشاورز بهعنوان پیشگام صنعت کشاورزی استان برای انعقاد تفاهمنامه همکاری، در کنار این مجموعه علمی و آموزشی قرار میگیرد مایه دلگرمی دراین حوزه است.
احسان کامرانی افزود: دانشگاه آزاد بهعنوان بزرگترین مجموعه دانشگاهی استان با بیشترین نیروی مجرب، در حوزههای علمی ، پژوهشی و اجتماعی در حال خدمترسانی است و امروز توانسته درحوزه کشاورزی با مجموعه خانه کشاورز تواهم نامه ای امضا کند در حوزه کشاورزی برای استان اثر گذار خواهد بود.
وی اظهار امیدواری کرد:بدون شک نقش دانشگاه آزاد اسلامی در توسعه کشور بر هیچکس پوشیده نیست و این دانشگاه امروز با نگاهی نوین و خلاقانه میرود که با ورود به محورهای کارآفرینی و اشتغالزایی، تولید ثروت در شرکتهای دانشبنیان، سهم بزرگی در فعالیت نقشآفرینی و شکوفایی کشور ایفا کند.
دانشگاه آزاد اسلامی در پی حل مسائل جامعه و صنعت است
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس و رییس شورای پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی هرمزگان در آیین امضای این تفاهم نامه همکاری سه جانبه گفت: این دانشگاه دارای ۳۵۰ عضو هیات علمی است که ظرفیت خوبی برای استفاده بخش های گوناگون است.
علیرضا سایبانی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی هرمزگان در پی حل مساله از صنایع و بخش های مختلف اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی است و با توانایی های خود توانسته در این مسیر گامهای موثری بردارد.
وی اضافه کرد: این دانشگاه دارای افزون بر ۵۰ آزمایشگاه و کارگاه تخصصی در هرمزگان بوده و در ۶ ماه گذشته هم سه مرکز تحقیقاتی در زمینههایی همچون شیلات و نخیلات راهاندازی کرده است و امید میرود سندی که امروز به امضای سه طرف میرسد جنبه اجرایی بگیرد.
معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس بیان کرد: این دانشگاه دارای ۳۰ هکتار نخلستان پیارم در حاجی آباد بوده و در حوزه کشاورزی در بخش پیارم میتواند کارهای خوبی انجام دهد.
سایبانی افزود: نزدیک به سه سال است که دانشگاه آزاد اسلامی هرمزگان با دانشگاه های اصفهان و خراسان در زمینه بذر هیبریدی همکاری دارد که تولید این بذر فرآیندی زمان بر دارد و هفت تا هشت سال طول میکشد تا به بذر هیبریدی رسید.
رییس شورای پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی هرمزگان ادامه داد: اکنون سه سال است تولید بذر هیبریدی در زمینی به مساحت سه تا چهار هکتار در شهرستان رودان انجام میشود و تا کنون سه تا چهار رقم هم تولید شده است و امیدواریم دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به ظرفیت های علمی خود بتواند به جامعه کشاورز کمک کند.
تفاهمنامه سه جانبه امروز زمینه ساز تبادل علم و تجربه است
رییس خانه کشاورز هرمزگان هم گفت: تفاهمنامه سه جانبه امروز زمینه ساز تبادل علم و تجربه است و تبادل اطلاعات بین جامعه کشاورز و دانشگاه میتواند آثار بسیار خوبی در معیشت و اقتصاد مردم این استان داشته باشد.
ابوطالب جوادی افزود: هیچ انسانی نمیتواند از آموزشهای مدرسه و محصول کشاورزان برای زندگی و حیات خود بهره نگیرد و این یک امر بدیهی است.
وی اضافه کرد: به رییس دانشگاه آزاد اسلامی هرمزگان توصیه میکنم در ابتدا و انتهای هر سال با متولیان امر آموزش در آموزش و پرورش این استان نشست و دیدار داشته باشند و نیازها و خواستههای خود با بیان کرده و برنامه بدهد و به آنها کمک کند.
وی گفت: این برای داشتن دانشجویانی قوی لازم است و زمانی دانشجو و دانشگاه قوی میشودکه دانش آموزانی قوی تربیت شوند، بنابراین هر زمان آموزش و پرورش قوی شد دانشگاه هم قوی میشود.
رییس خانه کشاورز هرمزگان اشاره کرد: این توصیه را زمانی که در انجمن سلامت دانشگاه علوم پزشکی حضور داشتم به رییس آن دانشگاه هم کردم.
دنیا به سمت واکسینه کردن گیاهان گام برداشته است
رییس نظام صنفی کشاورزی شهرستان بندرعباس هم در این آیین گفت: این تفاهم نامه در بعد از انقلاب اولین تفاهمنامه همکاری بین جامعه کشاورزی و دانشگاهی بوده و ممزوجی از سنت و علم است که میتواند گام مهمی برای هر ۲ بخش باشد.
هادی جوادی ادامه داد: دنیا به سمت ارگانیک شدن محصولهای کشاورزی رفته و سموم برای دفع آفات گیاهی از سال ۱۹۶۰ در دنیا ایجاد و تا سال ۱۹۹۹ که تصمیم بر کنار گذاشته شدن آنها شد بسیار مورد استفاده بود و براساس پژوهش های انجام شده دنیا به سمت واکسینه کردن گیاهان گام برداشته است.
وی اضافه کرد: کشور ما نیز باید در راستای امنیت غذایی خود به این سمت گام بردارد و استادان دانشگاهها و دانشجویان در این مسیر به کمک جامعه کشاورزی بیایند.
رییس نظام صنفی کشاورزی شهرستان بندرعباس افزود: کشاورزان تجربه و دانش خود را در اختیار مدرسان و محققان دانشگاهها قرار میدهند و از حضور آنها در مزارع و باغها در راستای بهبود بهرهروی تولید و افزایش کیفیت و کمیت محصول و درنتیجه آن بهبود اقتصادی درمحل سکونت، روستا و کشور استقبال میکنند.
جوادی تاکید کرد: دانشگاهیان و دانشجویان به عنوان سربازان امنیت غذایی به کمک جامعه کشاورزی کشور بیایند و امروز با امضای این تفاهمنامه نقطه عطفی در تاریخ هرمزگان و بلکه کشور خواهد شد، چونکه کشاورزان و دانشگاهیان دست در دست همدیگر برای برون رفت از مشکلها تلاش میکنند.
کشت و صنعت در پایین دست سد جگین ایجاد شود
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حضور خبرنگاران در آیین امضای تفاهمنامه همکاری سه جانبه گفت: استاندار هرمزگان باید مطلع شود که میتوان با راهاندازی کشت و صنعت در پایین دست سد جگین و جلوگیری از خورد شدن زمین، میتوان محصولهایی نظیر آناناس، موز، انبه و نارگیل کاشت و از این طریق از خروج ارز از کشور جلوگیری کرد.
رییس نظام صنفی کشاورزی شهرستان بندرعباس گفت: شرایط آب و هوایی در آن منطقه به هندوستان شباهت داشته و با توجه به بارش باران در زمستان و تابستان همیشه آب دردسترس هست.
جوادی ادامه داد: همچنین میتوان با ایجاد مزرعه پرورش دام گوشت جنوب کشور را تامین کرد که غذای این دام میتواند از موزهایی که پس از ۶ ماه عقیم میشوند تامین کرد.
وی یادآور شد: موز پس از ۶ ماه عقیم شده و چند پاجوش میزند که میتوان موز عقیم شده را برید و برای خوراک دام استفاده کرد.
رییس نظام صنفی کشاورزی شهرستان بندرعباس تاکید کرد: همچنین با ایجاد کشت و صنعت میتوان اشتغال فراوانی برای بیکاران آن منطقه فراهم کرد.
جوادی توضیح داد: ۳۲ هزار هکتار زمین در پایین دست سد جگین توسط جهاد کشاورزی آماده کاشت شده و کانالهای آب رسانی هم ایجاد شده است و ایسی آب این سد هم بسیار مناسب است.
لازم به ذکر است، براساس تفاهمنامه منعقد شده موضوع همکاریها انجام تحقیقات کاربردی و برگزاری دوره های تخصصی و عمومی در تمامی حوزه های مرتبط و نیز بهره مندی از منابع فنی و علمی و آزمایشگاهی در اختیار هر یک از طرفین با رعایت قوانین و مقررات به صورت متقابل، همکاری و مشارکت در انجام بازدیدهای متقابل علمی تحقیقاتی صنعتی، همکاری متقابل در برگزاری کنفرانس های ملی و بین المللی و نیز همایش ها سمینار های علمی صنعتی پژوهشی، همکاری در برگزاری جلسات مشترک علمی و فناوری با هدف شناسایی نیازمندیهای تحقیقاتی و فناوری شرکت است.
همچنین بهرهگیری از امکانات آزمایشگاهی و تحقیقاتی آموزشی صنعتی کارگاهی و تجهیزات مورد نیاز تا مرحله تبیین دانشگاه فنی، همکاری در برگزاری دورههای آموزشی مهارت افزایی مهندسی حرفهای دورههای تخصصی و گارگاه های آموزشی کوتاه مدت مورد نیاز طرفها، همکاری در برگزاری دوره های آموزشی مهارت افزایی مهندسی حرفه ای دوره های تخصصی و کارگاه های آموزشی کوتاه مدت مورد نیاز، برگزاری نشستهای علمی مشترک انتقال تجربیات و نیازهای شرکت به دانشگاه و بالعکس و تبادل افکار و اطلاعات، انجام داوری نظارت و ارزیابی فنی و اقتصادی حاصل از نتایج پروژه های تحقیقاتی صنعتی مشترک، استفاده متقابل از مدارک و مستندات علمی شامل کتابها مجلات گزارشها تحقیقاتی و استاندارد های صنعتی هم از موضوع های این تفاهمنامه همکاری است.
چنانچه اجرای هر یک از مفاد تفاهم نامه همکاری بار مالی داشته باشد بطورقطع ضرورت بر تنظیم قراردادهای جداگانه با رعایت کامل ضوابط و مقررات دانشگاه آزاد اسلامی شامل اخذ مجوز از حوزه محترم معاونت های دانشگاه بر حسب مورد و منطبق با موضوع قرارداد، اخذ مجوز از کمیسیون معاملات و ارسال قرارداد قبل از امضاء طرفین به اداره کل امور حقوقی جهت بررسی و اظهار نظر حقوقی خواهد بود.
تعهدهای دانشگاه آزاد اسلامی در این تفاهم نامه شامل برگزاری دوره های آموزشی عمومی و تخصصی کوتاه مدت برای کارکنان، برگزاری کلاسها در رشته های مقاطع کاردانی و کارشناسی اعلامی و مورد نیاز شرکت ها در محل جهت صدور مدارک دانشگاهی، انتشار مقالات علمی حاصل از نتایج پروژه های تحقیقاتی مصوب با نام مشترک دانشگاه و شرکت، دعوت از متخصصین شاغل جهت حضور در سمینار های علمی که مرتبط با فعالیت های شرکت ها باشند، در اولویت قرار دادن عناوین پروژه های تحقیقاتی پیشنهادی توسط متخصصین شرکت ها در قالب قراردادهای موردی است.
مواردی همچون همکاری مشترک در زمینه ایجاد و یا تقویت مراکز تحقیقاتی و پژوهشی در زمینه های فناوری های نو مرتبط با فعالیت های شرکت ها مطابق با توافقهای فی مابین، معرفی دانشجویان جهت گذراندن دوره و در صورت نیاز و رضایت شرکت ها ادامه همکاری و اشتغال به کار، اخذ مجوزهای دوره های بلندمدت دانشگاهی مرتبط با فرآوری و محصولات کشاورزی از دانشگاه، همکاری در شناسایی مربیان و متخصصان مورد نیاز برای اجرای دوره های آموزشی، تامین فضای اداری و آموزشی جهت ارائه دوره های آموزشی هم از تعهدهای دانشگاه آزاد اسلامی هرمزگان است.
تعهدهای خانه کشاورز هرمزگان و نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان هم شامل مواردی مانند تشویق محققین ، پژوهشگران کارشناسان و مهندسین جهت مشارکت در فعالیته های مشترک، در صورت برگزاری کلاسها در محل تامین فضای مورد نیاز جهت برگزاری کلاس ها، معرفی کارکنان جهت شرکت در دوره های کوتاه مدت جهت مهارت آموزی است.