" مهدی زندیه وکیلی" روز دوشنبه در نشست ستاد خدمات سفر استان مرکزی افزود: امید است برای ایام نوروز سویه امیکرون در سیر نزولی قرار گیرد چرا که پیش بینی میشود پس از ۲ سال از شیوع ویروس کرونا، امسال سیر مسافران نوروزی را شاهد باشیم.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه استان مرکزی در مسیر تردد بسیاری از استانها واقع شده باید راهکارهای ویژه در خصوص رعایت شیوه نامههای بهداشتی مسافران و ارائه خدمات مناسب در حوزه های مختلف اندیشیده شود و این مهم باید مدنظر ویژه قرار گیرد که ارائه تصمیمات خدمات سفر استان، تابع برنامه ریزی ستاد ملی کرونا است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی اظهار داشت: با توجه به تغییر شرایط جوی در فصل بهار، نیاز است آمادگی لازم در خصوص وقوع بحرانها هم وجود داشته باشد.
زندیه وکیلی ادامه داد: با شیوع بیماری کووید ۱۹، تاسیسات گردشگری کشور و به تبع آن استان دچار رکود شد و اشتغال این صنعت تحت تاثیر قرار گرفت که انتظار میرود با مساعد شدن شرایط بیماری، مسافران نوروزی با استقرار در هتلها و خانههای بومگردی با رعایت پروتکل های بهداشتی از سرمایه گذاران این بخش، حمایتهای لازم را داشته باشند.
وی بیان داشت: با اعلام نظر هواشناسی در تعطیلات نوروزی میزان بارشها نرمال است اما باید تمهیدات لازم در حوزه جادههای ارتباطی به نقاط حادثه خیز پیش بینی شود و همچنین از سوی دستگاههای متولی ارائه خدمات مناسب برای تامین و کنترل قیمت بلیط ناوگان حمل و نقل عمومی، فعالیت کمپ ها، اقامتگاهها، نوروزگاهها، نانواییها، خدمات بیمهای و همچنین فعال بودن دستگاههای عابربانک مدنظر ویژه باشد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی ادامه داد: گشتهای مشترک نظارت و بازرسی بر بازار با تعامل و همکاری سازمانهای مردم نهاد در راستای کنترل قیمت ها، تامین مایحتاج ضروری مردم و جلوگیری از تخلفات بهداشتی و کیفی دقت نظر داشته باشند.
زندیه وکیلی تصریح کرد: اسکان در مدارس، کمپها و اماکن غیررسمی و همچنین فعالیت نوروزگاهها در شرایط کنونی ممنوع است و در صورتی که تا روزهای پایانی سال تغییراتی مبنی بر کاهش سیر نزولی بیماری ایجاد شود، به طور قطع از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیمات لازم اتخاذ می شود.
وی یادآور شد: در روزهای تعطیل و ایام نوروز با کمبود پزشک متخصص در استان مواجه هستیم که میطلبد دانشگاه علوم پزشکی برنامه ریزی منسجمی برای نوروز سال ۱۴۰۱ در این خصوص داشته باشد و علاوه بر بازدیدهای سرزده، لیست فعالیت پزشکان در تعطیلات نوروزی را تهیه و ارائه کند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وقوع تصادفات و مباحث ترافیکی نیز گفت: ۷۰ درصد میزان فوتی ها و همچنین بیشترین تصادفات در شهرها مربوط به موتورسوارها و عابرین پیاده است که نیاز است در راستای اقدامات پیشگیرانه و کاهش تصادفات، فرهنگ سازی لازم از سوی دستگاههای فرهنگی ذیربط انجام شود.
زندیه وکیلی تاکید کرد: بر اساس اعلام آمار پلیس راهنمایی و رانندگی ، بیشترین میزان تصادفات اراک مربوط به میدان امام خمینی ( ره) و سپس میدان امام حسین( ع) است و سال گذشته یک هزار و ۲۰۰ تصادف در میدان ورودی شهر اراک اتفاق افتاده است که انتظار می رود در اسرع وقت نسبت به تکمیل و عملیاتی کردن تقاطعهای غیرهمسطح در این ۲ میدان ورودی شهر اقدام شود هر چند که برخی از اعضای شورای اسلامی شهر، اجرای این تقاطع را فاقد توجیه اقتصادی می دانند و این در حالی است که این طرح از سوی شهرداری تهیه و در شورای ترافیک استان در یکسال گذشته به تصویب رسیده است.
وی عنوان کرد: چنانچه عملیاتی کردن این تقاطع ها زودتر به سرانجام برسد به طور حتم، شاهد کاهش میزان تصادفات و همچنین جانباختگان شهروندان نیز خواهیم بود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی بیان داشت: انتظار میرود در خصوص جانمایی مکانهای توزیع و عرضه میوه نوروزی نیز بازنگری شود چرا که توزیع میوه در میدانهای اصلی شهر علاوه بر ایجاد ازدحام و ترافیک، منجر به وقوع تصادف نیز میشود.
زندیه وکیلی خاطرنشان کرد: اکنون پروزهای اراک - عسلویه به قوت خود باقی است اما امید است با بهبود شرایط بیماری، پروازهای اراک - مشهد و همچنین تهران از سر گرفته شود و باید اذعان داشت که چندین شرکت در این راستا اعلام آمادگی کرده اند.
در پایان این نشست بستر تحت وب گردشگری ویژه آژانسهای مسافرتی و مردم رونمایی شد.