تهران - ایرنا - سخنگوی هیات رییسه مجلس شورای اسلامی گفت: بر اساس گزارش کمیسیون تلفیق در مجموع تبصره‌های بودجه،  ۱۳۹۰ هزار میلیارد تومان برای شبکه بانکی تکلیف تعیین شده است که با هشدار رهبر انقلاب نیاز به بررسی بیشتر دارد.

به گزارش روز دوشنبه خبرنگار پارلمانی ایرنا، «سید نظام الدین موسوی» در حاشیه نشست علنی عصر امروز- دوشنبه - در جریان بررسی جزییات لایحه بودجه ۱۴۰۱ کل کشور در جمع خبرنگاران گفت: در جلسه علنی صبح امروز درباره پیام و توصیه مقام معظم رهبری به مجلس مبنی بر اینکه در تسهیلات تکلیفی برای بانک‌ها تکلیف مالایطاق، تحمیل نشود موضوعاتی مطرح شد، مجلس تبصره ۱۶ را که به موضوع تسهیلات تکلیفی مرتبط است به کمیسیون تلفیق ارجاع داد تا بررسی های دقیق صورت گیرد.

 نماینده مردم تهران، ری، اسلام شهر، پردیس و شمیرانان اضافه کرد: وقتی این موضوع در رسانه ها مطرح شد برخی سوالات و ابهاماتی پیش آمد مبنی بر اینکه آیا کل تسهیلات تکلیفی بانکی قرار است لغو شود و تسهیلات ارائه نشود پاسخ به شبهات و ابهامات این است که در مجموع تبصره های بودجه حدود یک هزار و ۳۹۰ هزار میلیارد تومان برای شبکه بانکی در گزارش کمیسیون تلفیق، تکلیف تعیین شده است باید بررسی شود که این تسهیلات تکلیفی از عهده بانک ها بر می آید و یا توان بانک‌ها در این حد هست یا نه؟ آیا  بانک ها مجبور نخواهند شد که برای این موضوع دست به خلق پول بزنند و در نتیجه تورم ایجاد شود این موضوع در کمیسیون تلفیق بررسی می‌شود.

موسوی  افزود: تسهیلات تکلیفی در مورد معیشت، اقشار محروم، ازدواج و فرزندآوری شاید حدود ۱۰ درصد است و هیچ کس به دنبال حذف این تسهیلات نیست و در جای خود می ماند.

 وی اظهار داشت: هشدار مقام معظم رهبری بر مبنای نامه‌ای رییس کل بانک مرکزی این است که تکلیف مالایطاق نباشد و این نیاز به همفکری و هم‌اندیشی با مسوولان بانک‌ها دارد که در کمیسیون تلفیق قرار است این بررسی انجام شود و در حد توان بانک ها این تسهیلات تکلیفی را داشته باشیم.