به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای روزنامه الشرق الاوسط، روز دوشنبه بیست و ششمین نشست مشترک شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا در بروکسل برگزار شد. ریاست هیات کشورهای «شورای همکاری خلیج فارس» را فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان، و از اتحادیه اروپا نیز جوزپ بورل مسؤول سیاست خارجی این اتحادیه برعهده داشتند.
بر اساس این گزارش، بیانیه مشترک نشست بروکسل، شامل تاکید بر اهمیت تقویت روابط بین شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا در طیف گسترده ای از زمینه ها از جمله گفت وگوی سیاسی، امنیت منطقه ای، مبارزه با تروریسم، تجارت و سرمایه گذاری، انرژی، تغییرات آب و هوایی، آموزش، بهداشت، امنیت سایبری و افزایش همکاری بین دو طرف در مجامع بین المللی بود.
شرکت کنندگان در این نشست، درباره موضوع های مورد علاقه دوطرف از جمله روند صلح در خاورمیانه، یمن، ایران، لیبی، سوریه، لبنان، عراق و افغانستان تبادل نظر کردند و بر اهمیت راهبردی هماهنگ و نزدیک میان شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا تاکید کردند.
در بیانیه مشترک شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا بر لزوم فوری بهبود وضعیت انسانی در یمن و توافق آتش بس بدون پیش شرط تاکید شده است.
در این بیانیه بدون اشاره به حملات هوایی گسترده ائتلاف سعودی به یمن و محاصره همه جانبه این کشور، آنچه که حملات حوثی ها با استفاده از موشک و پهپاد علیه امارات و عربستان سعودی خوانده شده به شدت محکوم شده است.
دو طرف در این بیانیه همچنین از عدم پیشرفت در حل اختلاف ها میان امارات متحده عربی و تهران بر سر جزایر سه گانه ایرانی ابوموسی، تنب بزرگ و کوچک ابراز نگرانی کردند و بر حمایت از حل و فصل مسالمت آمیز این اختلافات بر اساس قوانین بین المللی تاکید کردند.
در این بیانیه بر اهمیت ادامه تلاشهای مشترک بینالمللی برای تقویت ثبات و رفاه در عراق تأکید شده و دو طرف نگرانی خود را در مورد بحران انسانی و اقتصادی در افغانستان ابراز کردند.
شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا ضمن ابراز نگرانی عمیق در مورد وخامت اوضاع انسانی در سوریه، بر لزوم ارائه کمک های اساسی برای نجات جان مردم سوریه به عنوان بخشی از اجرای طرح بشردوستانه سازمان ملل متحد توافق کردند.
در خصوص اوضاع لبنان نیز شرکت کنندگان در این نشست از دولت لبنان خواستند تا تصمیم های سریع و مؤثری را برای آغاز اصلاحات بسیار مورد نیاز اتخاذ کند که امکان توافق با صندوق بین المللی پول را فراهم می کند. وزیران همچنین بر اهمیت برگزاری انتخابات آزاد، عادلانه، شفاف و فراگیر در موعد مقرر در ۱۵ می ۲۰۲۲ تاکید کردند.
این بیانیه همچنین خواستار توقف تشدید تنش در قدس شده است و بر راه حل دو کشوری که خواسته های مشروع مردم فلسطین را برآورده می کند، بر اساس مرزهای ۱۹۶۷ و قطعنامه های ۲۴۲، ۳۳۸، ۲۳۳۴ شورای امنیت سازمان ملل و سایر قطعنامه های مرتبط سازمان ملل تأکید شده است.