به گزارش ایرنا محمد آخوندی صبح روز سهشنبه در نشست خبری که به منظور تشریح بودجه سال ۱۴۰۱ شهرداری تهران برگزار شد، اظهار داشت: زمانی که شورای ششم مسئولیت را بر عهده گرفت، با بررسیها و گزارشات از درآمدهای سال جاری، نشان داد که بودجه ۱۴۰۰ واقعی نیست.
وی افزود: این پیش بینی ها و گزارش ها درست بود و در تحقق درآمدهای امسال از ۴۸ هزار میلیارد تومان به مرز ۳۰ هزار میلیارد تومان نزدیک شدیم.
آخوندی با بیان اینکه شهرداری برای سال ۱۴۰۱ که نخستین سال مدیریت شهری جدید است، بر اساس برنامه های مدیریت شهری بودجه ۵۶ هزار میلیاردی را پیشنهاد داد و گفت: از روزی که شهرداری بودجه را تحویل داد جلسات متعددی داشتیم و درآمد ۵۰ هزار میلیاردی به تصویب رسید.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران گفت: ۲۲ هزار میلیارد تومان در حوزه هزینه ای، با سهم ۴۴ درصد، بودجه تملک دارایی بیش از ۲۰ هزار میلیارد، حدود ۴۲ درصد بودجه و در حوزه تملک مالی ۷ هزار میلیارد تومان تصویب شد.
وی با بیان اینکه درآمدهای ناپایدار از ۲۸ هزار میلیارد تومان به ۲۲ هزار میلیارد کاهش یافت، گفت: در حوزه درآمدهای پایدار قانون مالیات بر ارزش افزوده داریم که هفت هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان درآمد داریم.
به گفته وی، اصلی ترین درآمد، درآمد توسعه شهر خواهد بود که مبلغ آن ۲۲ هزار میلیارد تومان است و بقیه درآمدها از طریق فروش اموال با ۸ هزار میلیارد تومان خواهد بود.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با بیان اینکه هزار میلیارد تومان تسهیلات از بانک و ۲ هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت در بودجه در نظر گرفته شده است، گفت: ۱۸ هزار میلیارد تومان به حوزه ماموریت حمل و نقل و ترافیک، ۸ هزار میلیارد تومان به حوزه خدمات شهری، ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان، به حوزه ایمنی و مدیریت بحران، یک هزار و۶۰۰ میلیارد تومان به حوزه معماری و ۱۵ هزار میلیارد تومان به هوشمند سازی اختصاص یافت.
آخوندی با بیان اینکه بحث ماموریت حمل و نقل و ترافیک اهمیت دارد، گفت: بیش از ۶ هزار میلیارد تومان برای ساخت مترو با اولویت خطوط ۶ و ۷ در نظر گرفته شده که این عدد شامل ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان برای خطوط مترو ۶ و هفت و بیش از چهار هزار میلیارد تومان برای نوسازی ناوگان اتوبوسرانی در نظر گرفته شده است.
آخوندی با اشاره به بهره برداری مترو نیز اظهارداشت: برای اورهال مترو نیز ۵۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران درباره حوزه آتش نشانی نیز با بیان اینکه اتفاقات خوبی در این حوزه افتاده است، عنوان کرد: حدود یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای جبران هزینه ها در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: همچنین یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان نیز در تبصره ها برای مسکن جایگزین لحاظ شده است.
آخوندی درباره ردیف بودجه ای پروژه های عمرانی در سال آتی، گفت: در ردیف ها و تبصره ها برای ادامه بزرگراه یادگار امام، تکمیل فاز یک شهید شوشتری و تکمیل پروژه شهید شوشتری بودجه در نظر گرفته شده است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران ادامه داد: چهار هزار میلیارد تومان و کمتر از ۹ درصد بودجه برای ماموریت های فرهنگی در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه به شهرداری اجازه داده شده تا پروژه های مشارکتی را در پایتخت اجرا کند، عنوان کرد: در حوزه مناطق نیز به پروژه های توسعه محلی توجه ویژه شده است.
ردیف بودجه شهرسازی نسبت به سال گذشته تنها یک درصد افزایش داشت
میثم مظفر، دیگر عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران در این نشست با اشاره به بودجه مصوب شورای شهر تهران اظهار داشت: در دوره جاری مدیریت شهری، به دنبال این نیستیم که مدیریت شهری خدمات دهنده و شهروندان خدمات گیرنده باشند.
وی افزود: با ارتقای مشارکت اجتماعی شهروندان، احساس مسئولیت بیشتر داشته باشند و در تصمیم گیری، نظارت و ارزیابی همراه مدیریت شهری باشند.
مظفر با اشاره به تلاش برای ارتقای عدالت اجتماعی عنوان کرد: رشد و تعالی شهروندان و حرکت در جهت اینکه در آینده بتوانیم شهری با هویت ایرانی اسلامی داشته باشیم از دیگر تلاش های این دوره است.
عضو شورای شهر تهران، با بیان اینکه شورای شهر جدید به دنبال شهر فروشی نیست و در سال ۱۴۰۰ به شدت رکود ساخت و ساز داشتیم، گفت: امسال تنها هفت هزار پروانه صادر شد در حالیکه در سالهای گذشته ۳۷ هزار پروانه صادر می شد.
وی افزود: سهم درآمد شهرسازی از کل بودجه ۴۳ درصد است و نسبت به سال گذشته تنها یک درصد افزایش داشته است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به افزایش بودجه مناطق گفت: منطقه ۱۸ رتبه یک افزایش بودجه قرار دارد.
وی با بیان اینکه مناطق ۱۲، ۱۹، ۲۲، ۲۰، ۱۵ و ۲۱ در رتبههای بعدی قرار دارند، گفت: یکی از وجوه متمایز بودجه امسال، تعریف یک هزار و ۵۰۰ پروژه ورزش ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای حل مشکلات ۳۵۱ محله تهران در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به اینکه پیش بینی شده که امسال هفت ایستگاه مترو باید احداث و بهره برداری شود، گفت: ۱۵ کیلومتر نیز به طول مسافت خطوط مترو اضافه می شود.
وی عنوان کرد: همچنین در زمینه اتوبوس علاوه بر خرید و اورهال یک هزار دستگاه اتوبوس، پیش بینی شده که حدود یک هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس در تعهد دولت به ناوگان حمل و نقل اضافه شود.
وی، نوسازی ۱۰ هزار تاکسی و ارایه خدمات سرویس مدارس رایگان به پنج هزار و ۳۰۰ دانش آموز معلول، را از دیگر اقدامات حوزه حمل و نقل عنوان کرد.
به گزارش ایرنا، اعضای شورای اسلامی شهر تهران بودجه ۵۰ هزار میلیارد تومان را برای سال ۱۴۰۱ شهرداری تهران تصویب کرده اند.