تهران- ایرنا- معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از اجرای طرح تاریخ شفاهی ورزش ایران به عنوان اقدام بزرگ و میراث معنوی یاد کرد و گفت: در دولت سیزدهم طرح تاریخ شفاهی میراث فرهنگی از دهه فجر امسال کلید خورد و در آینده طرح تاریخ شفاهی روابط عمومی و و ارتباطات کشور آغاز می‌شود.

علی دارابی روز سه‌شنبه در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار ورزشی ایرنا، در پاسخ به نقش حمایتی وزارت میراث گردشگری در توسعه و بسط تاریخ شفاهی از جمله تاریخ شفاهی ورزش ایران، می‌گوید: تاریخ یک کشور از نوشته‌ها، اسناد و گفت‌وگوها شکل می‌گیرد که یک بخش آن تاریخ شفاهی است. در واقع  این تاریخ‌شفاهی سندهای دست اول افرادی است که خودشان زیستند. قهرمانان یا افرادی که در آن صحنه این مطلب را بیان کردند.

معاون وزیر میراث فرهنگی ادامه می‌دهد: بنابراین؛ باید همت والایی برای ثبت و ضبط این موضوع داشته باشیم و ما طرح تاریخ‌شفاهی میراث فرهنگی را از دهه فجر امسال و با ۵۰ شخصیت از سران و پیشکسوتان حوزه میراث آغاز کردیم. متاسفانه این طرح از گذشته در دستور وزارت میراث نبوده است. در نخستین نشستی که با حضور پیشکسوتان و سران میراث فرهنگی برگزار شده است از ما درخواست کردند تا طرح تاریخ شفاهی این حوزه در دستور کار قرار بگیرد. پیشکسوتانی که شاید دهه ۹۰ عمر خود را طی می‌کردند. البته در بیشتر دستگاه‌ها و نهادها دیر اقدام شده است و باید سرعت بخشید.

دارابی در تکمیل پاسخ به سوال این بخش گفت: روز گذشته در آیین رونمایی از ۶ طرح  تاریخ شفاهی ورزش ایران حضور داشتم و رییس کمیته المپیک کار بزرگی انجام داد که به گفته آنها از دل این طرح‌ها نزدیک به یک هزار جلد کتاب استخراج می‌شود. این اقدام بزرگی است و نه تنها در ورزش بلکه در جاهای دیگر باید از اجرای  طرح تاریخ شفاهی ورزش ایران تقدیر شود و وزارت میراث فرهنگی هم وظیفه دارد تا کمک و حمایت کند. زیرا این میراث معنوی و مکتوب جامعه ماست و خوشحال هستم که این در حوزه ورزش انجام شده است. ما در حوزه‌های دیگر هم کمک می‌کنیم و به همین منظور  در۲  روز گذشته با انجمن روابط عمومی ایران نشستی داشتم که طرح تاریخ شفاهی روابط عمومی و ارتباطات کشور را آغاز و دربخش‌های مختلف امیدواریم یک نهضت تاریخ شفاهی راه اندازی کنیم. 

موزه ملی ورزش را جزو مقاصد گردشگری و توریسم دنیا قرار می‌دهیم

قائم‌مقام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در پاسخ به این سوال که این وزارت خانه در معرفی نخستین موزه ملی ورزش برای گردشگران خارجی به کشور چه نقشی ایفا خواهد کرد؛ گفت: تا انقلاب ۴۵ موزه در کشور داشتیم که امروز به ۷۵۰ موزه افزایش یافت. یکی از وظایف وزارت میراث بحث موزه هاست که این موزه‌ها بخشی به میراث، بخشی به دستگاه و نهادهای دیگر اختصاص دار و بخشی هم خصوصی است.

دارابی ادامه داد: رسالت ما هم حمایت و پشتیبانی و سیاستگذاری در بخش‌هایی که بر عهده داریم، خلاصه می‌شود. بنابراین؛ یکی از اقدام‌هایی که ما باید در موزه ملی ورزش انجام دهیم قرار دادن آن در جزو مقاصد گردشگری و توریسم دنیا است. یعنی گردشگران خارجی که وقتی وارد ایران می‌شوند بدانند یکی از اماکن های دیدنی ایران موزه ورزش است.