تهران – ایرنا – محققان آژانس علوم ملی استرالیا فناوری جدیدب را طراحی کرده اند که می تواند نیاز به فریز کردن واکسن ها را برطرف کند.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از خبرگزاری شینهوا، در این مطالعه تیمی از سازمان تحقیقات صنعتی و علمی مشترک المنافع به این موضوع پی بردند که به صورت کپسول در آوردن واکسن های ویروس زنده در چارچوب های فلزی – آلی، از سلامت آن تا ۱۲ هفته در دمای بالای ۳۷ درجه سانتیگراد محافظت می کند.

واکسن ها بدون یخچال یا چارچوب های فلزی – آلی تنها برای چند روز دوام خواهند داشت.

سازمان جهانی بهداشت تخمین می زند هر سال دستکم ۵۰  درصد واکسن ها در سطح جهانی به دلیل مشکل حمل و نقل آن در محیط کنترل شده دمایی از بین می روند.

به گفته محققان، چارچوب فلزی – آلی یک ماده کریستالی قابل حل است که به طور موثری از مولکول های واکسن در برابر گرما محافظت می کند.

به گفته «کارا دورتی» یکی از دانشمندان ارشد سازمان تحقیقات صنعتی و علمی مشترک المنافع، چارچوب های فلزی – آلی شبیه به داربستی عمل می کنند که در اطراف منزلتان قرار می دهید، زمانی که داربست را بردارید، خانه باقی می ماند و این همان چیزی است که زمانی که چارچوب های فلزی – آلی در یک واکسن حل می شد، اتفاق می افتد.

«روحانی سینگ» نویسنده این مطلب گفت که این فناوری مقرون به صرفه و قابل پیشرفت است.

وی افزود: دو روش متداول برای محافظت از واکسن ها در برابر گرما وجود دارد. می توانید واکسن را اصلاح کنید که پیچیده است و در دماهای بالا ممکن است کمتر از یک هفته دوام آورد یا اینکه می توانید از عوامل تثبیت کننده دیگری استفاده کنید که چالش های دیگری ایجاد می کند.

سینگ افزود: این اولین رویکرد جهانی برای تثبیت واکسن با چارچوب های فلزی – آلی است که ساده، سریع و قابل پیشرفت است، زیرا در یک گام انجام می شود.

انتظار می رود که این تیم از محققان به پیشبرد مطالعات خود ادامه دهد و به دنبال مشارکت با شرکت های بهداشتی انسان و حیوان برای تجاری سازی محصول خود باشند.