تهران–ایرنا–کشورهای غربی بخصوص اروپایی ها بر سر اعمال بسته تحریم ها علیه روسیه بدنبال به رسمیت شناختن استقلال جمهوری های خلق  «دونتسک»  و «لوگانسک» از سوی ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه، دچار انشقاق شده و حتی درمورد تعریف تهاجم نظامی روسیه که باید این تحریم ها اعمال شوند، اختلاف نظر دارند.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، درحالی وزرای خارجه اتحادیه اروپا قرار است امروز درمورد اعمال تحریم ها علیه روسیه تصمیم گیری کنند که  کشورهای اروپایی با توجه به سطح، گستردگی و نوع روابطشان  با روسیه  اکنون با توجه به رخدادهای اخیر در اوکراین، ملاحظاتی را درباره اتخاذ تحریم ها علیه مسکو دارند، به نظر می رسد آندسته از کشورهایی که حجم بالایی از روابط با روسیه دارند، مخالف تحریم های گسترده باشند، اما برخی از کشورهای غربی بخصوص آمریکا، بی محابا خواستار اعمال تحریم های شدید علیه روسیه هستند.

 حرف تا عمل

شبکه خبری سی ان ان با اشاره به وجود اختلاف نظر میان کشورهای اروپایی گزارش داد: روز گذشته شاهد موجی از محکومیت ها در بروکسل و از سوی وزرای خارجه کشورهای اروپایی علیه اقدام روسیه بودیم، اما درمورد تصمیم گیری امروز اتحادیه اروپا درباره اعمال تحریم ها علیه روسیه، پرسش اصلی این است که حرف تا عمل تا چه اندازه می تواند به یکدیگر نزدیک باشد.

خبرنگار این رسانه تصویری در ادامه گزارش خود از بروکسل،گفت: کشورهایی همچون ایرلند و  لتونی (Latvia) خواستار هدفمندبودن تحریم ها علیه روسیه هستند، فرانسه می گوید تحریم های روسیه باید محدود باشند، ایتالیا مخالف اعمال تحریم های روسیه در بخش انرژی است و کشورهایی همچون اسپانیا و آلمان می گویند که باید با شرکای خود رایزنی کنند و این بدان معناست که می خواهند دراین زمینه گوش به زنگ باشند.

اختلاف بر سر تعریف حمله نظامی روسیه به اوکراین

خبرنگار سی ان ان درباره بروز اختلاف نظر درمیان کشورهای عضو اتحادیه اروپا که اکثر آنها  عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نیز هستند، افزود: درواقع بسته تحریم های روسیه آماده است و زمانی اجرا خواهد شد که این کشور به خاک اوکراین حمله نظامی کند، اما اکنون هریک از کشورها تعریف خاصی از تجاوز نظامی روسیه به اوکراین را دارند؛ جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا معتقد است جنگ علیه اوکراین از سوی روسیه آغاز شده است، وی در توجیه سخن خود می گوید که روس ها در دونتسک هستند و این منطقه بخشی از قلمرو اوکراین به شمار می رود، برخی دیگر تجاوز نظامی را در یک ابعاد گسترده نظامی به اوکراین می دانند، اما برول می گوید این خود، آغاز تهاجم نظامی به اوکراین است.

خبرگزاری رویترز  نیز امروز گزارش داد: ساجد جاوید وزیر بهداشت انگلیس همزمان با نشست اضطراری پارلمان این کشور درباره مسائل اوکراین ادعا کرد؛ « حمله روسیه به اوکراین آغاز شده است»

رویترز همچنین گزارش داد که در تماس تلفنی بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس با « ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین به وی گفته است که ظاهرا تهاجم نظامی روسیه در آینده ای نزدیک محتمل است.

خبرگزاری فرانسه  نیز درمورد  اعمال تحریم ها علیه روسیه  گزارش داد: وزیرامور خارجه اوکراین در سخنانی در استقبال از حرکت اروپا به سمت اتخاذ تحریم ها علیه روسیه گفته است که زمان تحریم های شدید علیه روسیه فرا رسیده است.

به گزارش ایرنا، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه شب گذشته (دوشنبه ۲ اسفندماه) طی سخنرانی برای مردم این کشور، استقلال جمهوری‌های خلق «دونتسک» و «لوگانسک» را به رسمیت شناخت، موضوعی که بلافاصله با واکنش مختلف دولتمردان و مقام‌های بین‌المللی مواجه شد.

پوتین در سخنانی گفت که مسکو استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را به رسمیت شناخته و در کاخ کرملین قراردادهای همکاری و دوستی را با سران این جمهوری‌ها امضا کرد.

پس از اعلام این خبر، بسیاری از کشورهای جهان بخصوص اروپایی ها به سرعت به  این اقدام مسکو واکنش نشان دادند.

 بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس در واکنش به این خبر، گفت: تصمیم پوتین برای به رسمیت شناختن دو جمهوری جدایی طلب اوکراین به وضوح نقض قوانین بین‌المللی بود و این نقض آشکار حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین است.

درهمین حال  ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در اظهارات روز سه‌شنبه (بامداد امروز) خود اعلام کرد که با وجود تصمیم ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه برای به رسمیت شناختن استقلال جمهوری‌های دونتسک و لوگانسک، مرزهای بین المللی اوکراین تغییر نکرده است؛ زلنسکی همچنین اعلام کرد این اقدام پوتین به معنی عقب نشینی روسیه از توافقات مینسک است.

منطقه دونباس در شرق اوکراین از مناطق دونتسک و لوگانسک و نیز چند منطقه روس نشین دیگر تشکیل شده و این دو استان در سال ۲۰۱۴ پس از تغییر حکومت در اوکراین به طور یکجانبه از کی‌یف اعلام استقلال کردند.۱۳۰۲**

برچسب‌ها