حسن حقیقی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به شرایط جوی و کاهش بارندگی ها در سال جاری مخزن های تامین آب آشامیدنی شهروندان جنوب پایتخت با افت کمیت روبرو و آبدهی چاه های تامین کننده آب آشامیدنی در شهرهای اطراف جنوب تهران و روستاها نیز کاهش ۵۰ درصدی دارد.
وی تاکید کرد: شهروندان و مشترکان آب و فاضلاب نباید پمب را مستقیم به شبکه آبرسانی وصل کنند زیرا باعث خرابی شبکه شده و همسایگان را با مشکل روبرو می کند، بلکه پمب ها باید به مخزن ها وصل تا در ساعت های پیک مصرف از آب مخزنها استفاده شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب منطقه ۶ تهران- شهرری با اشاره به کاهش ۴۰ درصدی منابع آب آشامیدنی جنوب تهران در مقایسه با سال گذشته افزود: سدهای لار، لتیان و ماملو از مهمترین منابع آبی این منطقه هم با کاهش حجم و ورودی آب روبرو هستند.
به گفته حقیقی سدهای لتیان، لار و ماملو به ترتیب با ۳۳ درصد ، ۶۵ درصد و ۵۴ درصد کاهش حجم مخازن نسبت به سال گذشته روبرو هستند که ورودی آب به سدها نیز کاهش نشان می دهد.
این مسئول تاکید کرد: شایسته است مشترکان با استفاده حداقلی از آب مورد نیاز به ذخیره سازی مایع حیات کمک کنند تا در مواقع بحرانی شبکه آبرسانی دچار تنش نشده و آب برای توزیع مناسب باشد.
وی ادامه داد: با قرارگرفتن در آستانه سال جدید با شستشو و خانه تکانی روبرو هستیم که شایسته است شهروندان مدیریت مصرف آب را لحاظ کنند و استفاده نکردن از آب آشامیدنی در ساخت و سازهای واحد مسکونی از دیگر مواردی است که باید رعایت شود.
حقیقی گفت: در حوزه مدیریت مصرف شبکه آب نیز جلوگیری از نشتی آب در داخل شبکه، مسدود کردن انشعابات غیرمجاز و جلوگیری از آبیاری فضای سبز با آب آشامیدنی از دیگر برنامه ها است که مرتب انجام می شود.
این مسئول انشعابات غیرمجاز در سوله ها و کارگاهها را از مواردی برشمرد که به شبکه آبرسانی آشامیدنی آسیب می زند و باید جمع آوری شود، این درحالی است که ضرورتی برای استفاده آب آشامیدنی در این مکانها وجود ندارد.
وی با اظهار نگرانی از گسترش بی رویه انشعابات غیر مجاز خاطرنشان کرد: رسانه ها باید با جریان سازی در افکار عمومی فرهنگ استفاده از آب را در جامعه نهادینه کنند.
وی با بیان اینکه درصورت مصرف درست از سوی مشترکان آب به اندازه نیاز آشامیدن وجود دارد، خاطرنشان کرد: در این خصوص شهروندان با مدیریت مصرف به توزیع آب کمک کنند.
به گزارش ایرنا، ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در قالب ۲۶۰ هزار مشترک آب و ۲۰۰ هزار مشترک فاضلاب زیر پوشش شرکت آب و فاضلاب منطقه ۶ تهران هستند.
شرکت آب و فاضلاب منطقه ۶ تهران- ری، بخش آفتاب شهرستان تهران، مناطق شهرداری ۱۵، ۱۶، ۱۷، ۱۹ و ۲۰ را زیر پوشش دارد.