تهران- ایرنا- «قاسم الاعرجی» مشاور امنیت ملی عراق سه‌شنبه شب گفت که فتوای جهاد کفایی مرجع عالیقدر شیعه در کشورش، آغازی برای توقف گسترش گروهک تروریستی داعش در تمام منطقه بوده است.

به گزارش ایرنا، الاعرجی  که در نخستین کنفرانس ملی مبارزه با افراط گرایی و تروریسم که توسط آستان مقدس امام حسین(ع) برگزار شد سخن می‌گفت، اظهار کرد: تروریسم همچنان یک خطر واقعی است و برگزاری نخستین کنفرانس مبارزه با افراط گرایی و ترروریسم پس از سال‌ها پیروزی بر داعش و در مکان مقدسی در محضر امام حسین(ع) اقدامی بزرگ و مبارک است.

الاعرجی با بیان اینکه تروریسم و ‌افراط‌گرایی محصول القاعده و داعش نیست، تصریح کرد: امام حسین (علیه السلام) نیز قربانی افراط‌گرایی و تروریسم بود؛ همانطور که رویارویی بزرگ عراق با گروهک تروریستی داعش هم هزاران قربانی گرفت.

مشاور امنیت ملی عراق  افزود: تنوع، یک نقطه قوت برای عراق است و شهروندان عراقی با این تنوع و از همه اقشار آن به فتوای مبارک مرجعیت لبیک گفتند و با فداکاری‌های‌شان پیروزی را رقم زدند.

وی ابراز امیدواری کرد که این کنفرانس، بین المللی شود و در آن از شخصیت‌های کشورهای مختلف و بین المللی دعوت شود تا جهان با تجربه عراق در مقابله با تروریسم، همزیستی مسالمت آمیز اقوام و طوایف و انسجام و وحدت مردم آشنا شود.

الاعرجی در بخش دیگری از سخنانش به تلاش دولت عراق برای بازگشت آوارگان به منازل خود اشاره کرد و گفت که در این قضیه مرجعیت و نمایندگان آن نیز از طریق ایجاد آشتی‌ها و رفع اختلاف‌های طائفه‌ای کمک شایانی به این کار کردند.

مشاور امنیت ملی عراق افزود: دولت با استقبال از خانواده عراقی ساکن اردوگاه الهول در سوریه که شامل ۳۰ هزار عراقی از جمله ۲۰ هزار کودک بود، دست به کار جسورانه زد؛ چرا که این اردوگاهی است که در آن بی‌سوادی، جهل و اندیشه تکفیری در فضایی از رعب و وحشت گسترش یافته است.

وی افزود: این خانواده‌ها به اردوگاه توانبخشی الجدعه منتقل شدند تا با مشارکت سازمان‌های دولتی و نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد در جامعه ادغام شوند.

الاعرجی همچنین از رهبران سیاسی عراق خواست؛ با یکدیگر به توافق برسند و مشکلات پایان یابد و به مردم عراق خدمت کنند؛ زیرا این مردم تمام جان‌فشانی‌های خود را انجام داده اند و  باید لطف آنها را جبران کرد.

مشاور امنیت ملی عراق در بخش دیگری از اظهاراتش، به درخواست دولت بغداد از سفرای کشورهای اروپایی اشاره کرد که باید به وظیفه قانونی و اخلاقی خود عمل کرده و اتباعشان را که در زندان الحسکه نزد نیروهای دموکراتیک سوریه زندانی هستند، تحویل بگیرند.

وی  گفت؛ این اتباع که شامل بیش از ۱۰ هزار تروریست می‌شوند باید به کشورهایشان برگردند و در آنجا محاکمه شوند؛ چرا که ماندن آنها خطر و تهدیدی برای امنیت ملی کشور ماست.