سیدمحمد موسوی روز شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این زره بر پس از زنده گیری، به اداره حفاظت و محیط زیست شهرستان تحویل شد و پس از انجام معاینات پزشکی و اطمینان از سلامت جسمانی آن، در منطقه حفاظت شده قرخود رهاسازی شد.
وی خاطرنشان کرد: زرده بر گونه کمیاب است که در فهرست سرخ سازمان جهانی حفاظت از طبیعت و منابع طبیعی (IUCN) در طبقه آسیب پذیر ثبت شده است.
زرده بر یا عروس موش از گونه های با اهمیت پستانداران کوچک است.
زرده بر از گونه راسو ها است که به عناوینی نظیر پلنگ موش، عروس موش، موش هفت رنگ نیز نامیده می شود و از جوندگان، خرگوش، پرندگان و خزندگان تغذیه می کند.
این گونه جانوری پستاندار گوشتخوار است و خاستگاه اصلی این حیوان از سیستان تا شمال خراسان، گلستان ، سمنان، ، چهارمحال بختیاری، آذربایجان و کردستان است.
کاهش تعداد این جانور که در کنترل جمعیت جوندگان نقش مهمی در چرخه زیست محیطی ایفا می کند، منجر به افزایش تعداد گونه های جوندگان مزاحم می شود.
زرده برپس از یک سالگی قادر به جفتگیری است و به هنگام زاد ولد از یک تا هشت بچه می زاید و طول عمر این حیوان در اسارت حدود نه سال است.
موسوی با اشاره به اینکه خوشبختانه مردم به اهمیت صیانت و حمایت از حیات وحش حساس شده اند گفت: اواخر بهمن ماه امسال هم یک قلاده پلنگ که در یک آغل دامداری منطقه قرخود گرفتار سگ ها شده بود به وسیله محیط بانان نجات یافت .
مدیر حفاظت محیط زیست مانه وسملقان گفت: از مردم انتظار می رود در صورت مشاهده حیات وحش، مراتب را به ادارات حفاظت محیط زیست گزارش کنند.
خراسان شمالی دارای ۶۵ گونه پستاندار از ۱۹۷ گونه موجود در کشور، ۱۴۱ گونه پرنده از ۵۳۲ گونه موجود در کشور، ۶۸ خزنده از ۲۲۸ گونه کشور، چهار گونه خزنده دوزیست از ۲۰ گونه موجود و هشت گونه ماهی و آبزی از مجموع ۱۶۰ گونه آبزی موجود در کشور است.
برخی از این گونه های جانوری نظیر یوزپلنگ آسیایی، بالابان، هوبره، کبک دری و کرکس مصری در طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) در ردههای بحرانی و در حال انقراض قرار دارند.
اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی مناطق حفاظت شده و پارک های ملی سالوک، ساریگل و ضامن آهو، مناطق حفاظت شده قرخود، گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم را که محل زیست یوزپلنگ است با گستره ۱۹۷ هزار هکتار مدیریت می کند.