تهران-ایرنا- حزب اپوزیسیون «سکوی مخالف-برای زندگی» اوکراین از ولادیمیر زلنسکی خواست به دلیل ناتوانی در بازگرداندن دونباس به کنترل کی یف استعفا دهد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، خبرگزاری اسپوتنیک نوشت این حزب مخالف با صدور بیانیه ای خواسته خود برای استعفای رئیس جمهوری اوکراین را مطرح کرده است.

حزب میانه روی «سکوی مخالف- برای زندگی» ۴۴ کرسی در پارلمان اوکراین دارد و مخالف سیاست کومونیسم زدایی(decommunization) و  سیاست ترویج زبان  و فرهنگ اوکراینی (اوکراینی سازی) دولت کودتاگرای است که بعداز سال ۲۰۱۴ در اوکراین روی کار آمده است.

در این بیانیه آمده است: اوضاعی که در رابطه با تحولات دونباس به بار آمده است نتیجه انفعال و فقدان اراده مقامات است. در انتخابات دو سوم اوکراینی ها به صلح، بازگرداندن دونباس به اوکراین و اوکراین به دونباس رای دادند اما دولت که اعتماد عمومی را کسب کرده بود نتوانسته به وظیفه خود اهمیت قائل شدن بر اصول ملی عمل کند.

حزب اپوزیسیون اوکراین همچنین در بیانیه خود می افزاید: در دو سال و نیم گذشته دولت با وجود درخواست شرکای خارجی اوکراین و خواسته شهروندان و تعهدات بین المللی حتی یک گام هم در جهت اجرای توافقات مینسک، صلح و وحدت بکار نبسته است. در مقابل بارها نمایندگان دولت اعلام کرده اند که این توافقات غیرمثمرثمر هستند و خواستار بازنگری و خودداری از تبعیت از آنها شده اند.  

حزب «سکوی مخالف- برای زندگی» بر این باور است که دولت کنونی کی یف نتواسته به وظیفه خود در احیای صلح و بازگرداندن دونباس عمل کند و از این رو باید از کار برکنار شود. در بیانیه این حزب آمده است شهروندان این منطقه نباید تاوان جاه طلبی های و مسئولیت ناپذیری سیاستمداران را بدهند. شکست دولت زلنسکی نباید به شکست کشور تبدیل شود.

منطقه دونباس در شرق اوکراین از مناطق دونتسک و لوگانسک و نیز چند منطقه روس نشین دیگر تشکیل شده و این دو استان در سال ۲۰۱۴ پس از تغییر حکومت در اوکراین به طور یکجانبه از کی‌یف اعلام استقلال کردند.

به دنبال کودتای ناسیونالیست ها در کی یف جمهوری های دونستک و لوگانسک در سال ۲۰۱۴ از دولت مرکزی اعلام استقلال کردند.

یک سوم اوکراینی ها به عنوان زبان به روسی صحبت می کنند و بیشتر اوکراینی ها در زندگی عادی خود به زبان روسی صحبت می کنند. با این حال دو منطقه کریمه ودونباس در نبردی مسلحانه خواستار استقلال از کی یف شدند. کریمه در آن سال رای به پیوستن به فدراسیون روسیه را داد اما دونباس همچنان در جنگی که دستکم ۱۴ هزار نفر کشته داده بسر می برد.