سعیدرضا عاملی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا با اشاره به تشکیل جلسه ۳۵۳ شورای عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: در این جلسه آیین نامه شورای هنر مورد بازنگری قرار گرفت و در شرح وظایف اعضای این شورا تغییراتی به وجود آمد.
وی اظهار کرد: با توجه به حکم مقام معظم رهبری و پیوست این حکم که در خصوص شورای تخصصی از جمله شورای هنر است، تاکید بر این شده است که شورای هنر بیشتر به عنوان حوزه های فکر و اندیشه باشد و در قلمروهای اندیشه ورزی فعالیت کند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: شورای هنر برای اینکه شرایط متناسبی را در جامعه اسلامی فراهم کند، باید با رویکرد گام دوم انقلاب، شاخص هایی را دنبال کند که منجر به استقرار جامعه اسلامی شود و در این مسیر از ظرفیت بسیار موثر و با نفوذ هنر در حوزه های سینما، تئاتر، موسیقی، صنایع خلاق و نرم و ادبیات بهره گرفته می شود.
وی با بیان اینکه، این موارد در بازنگری شرح وظایف شورای هنر مورد توجه قرار گرفت و بر همین مبنا تغییراتی در آیین نامه آن انجام شد، افزود: در شرح وظایف حوزه آموزش و تعلیم و تربیت مرتبط با هنر پیش بینی شد که همکاری هایی را شورای هنر با شورای اسلامی شدن دانشگاه ها و شورای نقشه جامع علمی کشور به منظور بازنگری در رشته های هنری داشته باشند.
عاملی با تاکید بر اینکه، در حال حاضر مساله مهم ما در حوزه هنر منابع انسانی مربوط به هنر اسلامی است که نیازمند بازنگری است، افزود: در این جلسه به این مساله توجه شد که از نخبگان جامعه هنری سه نفر عضو شورای هنر باشند و از فعالان فرهنگی جامعه هنر نماینده ای در شورای هنر باشد.
وی تصریح کرد: بر همین اساس همچنین از حوزه بسیج جامعه هنری، دانشگاه آزاد اسلامی، حوزه هنری و جامعه کارگزاران و کنشگران فعال حوزه هنر نیز نمایندگانی را در شورای هنر خواهیم داشت.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: در مجموع برای حرکت به سمت واقعیات اجتماعی شورای هنر متشکل از ذینفعان و افرادی که این حوزه را نمایندگی می کنند، خواهد بود.
وی همچنین یکی دیگر از مباحث مطرح شده در جلسه ۳۵۳ شورای عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی را اصلاحاتی در خصوص بنیاد علم ایران عنوان و تصریح کرد: بر همین اساس صندوق پژوهشگران به بنیاد علم و هنر تغییر نام پیدا می کند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: با تغییر نام صندوق پژوهشگران به بنیاد علم و هنر، رویکردها به منظور ایجاد یک راهبری اساسی برای حمایت و هدایت حوزه پژوهش در سطح کشور متفاوت خواهد شد.
به گزارش ایرنا، تشکیل شورای هنر یکی از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۷۷ است و اعضای شورای هنر شامل وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر علوم و آموزش عالی، رییس سازمان صدا و سیما، رییس سازمان تبلیغات اسلامی و سه نفر از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی هستند که رییس، دبیر و منشی از میان اعضا انتخاب میشوند.
بر اساس آییننامه تصویب شده، شورای هنر با هدف تدوین سیاستهای لازم در امر هنر، تشکیل شد و وظایفی همچون تدوین سیاستهای کلان هنری جمهوری اسلامی ایران برای پیشنهاد به شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجمع تشخیص مصلحت نظام، ارایه پیشنهاد سیاستها و راهکارها در زمینه آموزش عالی و پژوهشهای هنری، ارتقای فرهنگ مکتوب هنر مذهبی و شرقی، انتقال مفاهیم و ارزشهای انقلاب اسلامی به نسل جدید از طریق هنر، تبیین جنبههای نظری هنر در زمینههایی همچون زیباییشناسی، عرفان، فلسفه و همچنین شناسایی و نقد جریانات هنری، برنامهریزی برای معرفی آثار کلاسیک فرهنگی - هنری به منظور حفظ و اشاعه هویت فرهنگ ایرانی–اسلامی را در دستور کار خود دارد.