قم - ایرنا - مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی قم گفت:‌ از ابتدای سال‌جاری تاکنون ۱۱ طرح پرورش آبزیان با ظرفیت تولید ۱۰ تن ماهیان خاویاری، ۴۰ تن ماهیان سردابی و یک‌میلیون و ۵۸۰ هزار قطعه ماهیان زینتی به بهره‌برداری رسیده‌است.

سید محمد رضا طاهری روز پنجشنبه درگفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: در ادامه فعالیت‌های شاخص صورت گرفته در حوزه آبزی‌پروری قم طی سال‌جاری باید به افتتاح دومین مرکز مهارت آموزی تکثیر و پرورش ماهیان زینتی در این استان اشاره کرد که نقش مهمی در توسعه فرصت‌های سرمایه‌گذاری و اشتغال در بخش تولید ماهیان زینتی خواهد داشت.

وی افزود: اولویت کاری این مرکز توسعه و آموزش و ترویج تکثیر و پرورش ماهیان زینتی سازگار با آب شور است؛ نخستین مرکز مهارت آموزی و پژوهشی تکثیر و پرورش ماهیان زینتی استان نیز  از سال ۱۳۹۷ مشغول فعالیت است.   

وی ادامه داد: این مرکز تاکنون موفق به دستیابی به بیوتکنیک تکثیر مصنوعی و نیمه مصنوعی ۱۰ گونه ماهیان زینتی وارداتی و ارائه آموزش‌های تخصصی تکثیر و پرورش ماهیان زینتی برای بیش از ۲۰۰ نفر از دانشجویان رشته شیلات و فعالان تکثیر و پرورش ماهیان زینتی شده‌است.

طاهری گفت: همچنین در سال ۱۴۰۰ تعداد پنج دوره آموزش تخصصی تکثیر و پرورش و مکانیزاسیون آبزیان برای کارشناسان مراکز خدمات کشاورزی غیر دولتی استان برگزار شده‌است.

وی در ادامه با اشاره به تنوع تولید محصولات مرتبط با آبزی پروری در قم، بیان کرد:‌ با توجه به راهبردهای تعیین شده و فعالیت‌های درحال اجرا تا پایان سال‌جاری، بیش از ۲هزار تُن انواع آبزیان گرمابی،سردابی، خاویاری، تیلاپیا و بیش از ۶ میلیون قطعه ماهیان زینتی در ۳۴۷ مرکز پرورش ماهی استان تولید می‌شود.

وی تاکید کرد: فعالیت پرورش آبزیان در قم همسو با فعالیت کشاورزی بوده و در استخرهای دومنظوره ذخیره آب کشاورزی انجام می‌گیرد، به این صورت که آب کشاورزی قبل از استفاده برای تولید محصولات، از استخرهای دومنظوره ذخیره آب عبور نموده و بسته به میزان کمیت و کیفیت آن، برای پرورش انواع ماهیان گرمابی، سردابی، خاویاری، تیلاپیا و ماهیان زینتی استفاده می‌شود.

قم دارای ۶ مرکز تولید ماهیان خاویاری با ظرفیت پروانه بهره‌برداری ۹۰ تن گوشت و ۵.۴ تُن خاویار پرورشی است و سال گذشته جایگاه  ششم کشور را در تولید خاویار پرورشی به‌دست آورد.

بیشترین میزان تولید آبزیان استان به ترتیب در شهرستان‌های قم، جعفرآباد و کهک انجام می‌شود و ۳۵۹ نفر به صورت مستقیم در این بخش اقتصادی مشغول به‌کار هستند.

بیش از ۱۴ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.