به گزارش ایرنا، مدیرکل بهزیستی ایلام در این آیین گفت: مراکز جامع مراکزی هستند که با رویکردی ترکیبی و با استفاده از همه الگوهای رایج درمان و بازتوانی اعتیاد زیر نظر ادارات بهزیستی در سراسر کشور فعالیت دارند.
زهرا همتی افزود: این مرکز با ظرفیت پذیرش ۱۰۰ نفر بصورت بخش خصوصی با نظارت این اداره کل فعالیت داشته که بر خلاف مدت زمان یک ماهه درمان در مراکز اقامتی میان مدت ترک اعتیاد، در این مراکز پذیرش شدگان به مدت یکسال درمان و در کنار آن بازتوانی آنها انجام می شود.
وی اظهار کرد: معتادان پذیرش شده این مراکز به مدت چهار ماه اقامت داشته و هشت ماه نیز ارتباط با خانواده و ادامه درمان و اشتغالزایی را خواهند داشت.
مدیرکل بهزیستی ایلام بیان کرد: در این نوع مراکز پذیرش بیمار براساس مدل مراکز اقامتی میانمدت بوده بطوریکه به مدت ۲ هفته سمزدایی پرهیزمدار صورت میگیرد.
به گفته همتی، در مرحله بعد به مدت ۲ و نیم ماه براساس رویکرد اجتماع درمان مدار در مراکز تیسی، رویکردهای درمانی و آموزشی برای بیمار پیاده میشود و بعد از چهار ماه از زمان پذیرش بیمار و درمان او به صورت اقامت شبانهروزی در مرکز، فردِ بهبودیافته ترخیص شده و درمان را بهصورت هشت ماه طی ۵۲ جلسه درمان سرپایی براساس رویکرد و مدل مراکز درمان سرپایی درمان سوءمصرف مواد ادامه می یابد.
وی اضافه کرد: طی هشت ماه درمان سرپایی کارگاههای اشتغال و حرفهآموزی در این مرکز ایجاد شده و افراد بهبودیافته میتوانند در آن کارگاهها مشغول بهکار شده یا اینکه با استفاده از طرح مدیریت مورد و مدل پیگیری شرایط اجتماعی و اقتصادی، فرد بهبود یافته میتواند به شغل قبلی خود بازگردد تا به توانمندی اقتصادی برسد.
مدیرکل بهزیستی ایلام از همکاری مسوولان استان و چوار بویژه فرماندار این شهرستان در اماده سازی و راه اندازی این مرکز تقدیر کرد.
۱۶ مرکز اقامتی ترک اعتیاد در استان ایلام فعالیت دارد.